Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2025)

Bugünkü menüm
-Mercimek çorbası (kızımın neredeyse tek sevdiği çorba)
-Patatesli, havuçlu karnıbahar yemeği(dünden parçalanmış karnıbahar artmıştı)
-Tavuk şiniitzel
-Salata
-Ev yapımı Ramazan pidesi

Tatlı olarak dünden yaş pasta ve burma kadayıf var
Bugün biraz susadım, yarın iftara davetliyim,halılar yıkandı tek tek yıkarım diye düşündüm ama bugün susayınca da emin olamadım yıkasam mı yıkamam mı diye

Yabani elma nedir
doğada yetişen küçük küçük elma çeşidi. marmelatı yöresel pazara gelmişti aldım. çok lezzetli ve tatlı olduğu için içinde ayrıca şeker yok.

Mineral bakımından zengin bir meyve. içinde potasyum, manganez, magnezyum, fosfor, demir, çinko gibi elementler var. dolayısıyla böbrek rahatsızlıklarına karşı da vücutla beraber savaşıp ve böbreklerin temizlenmesinde rol oynarmış.

doğum günün kutlu olsun canım

sahur;
keçi peynirli omlet
kaşar peyniri
zeytin çeşitleri, ceviz
domates, yeşil biber
çekirdekli tohumlu siyez ekmeği

iftar; (pideler geçen günden kalanlar. fazla yapmıştık dolaba kaldırmıştık)
ev yapımı otlu peynirli kaşarlı pide
ev yapımı kıymalı pide
domates, salatalık, biber
çay
yoğurt

ara;
tadelle
çekirdek
çay

Hafta içi iftara hiç yetisemiyorum. Ezan okundugunda yemekler hala pişiyor oluyor ama bundan daha basiti de yok zaten.
çalışınca öyle oluyor. işten erken çıkma durumu olmuyor mu Ramazanda? bazı resmi işyerleri veya özel işyerleri özellikle bayanlara biraz tolerans gösteriyor. siz de yok mu?

çalışınca öyle oluyor. işten erken çıkma durumu olmuyor mu Ramazanda? bazı resmi işyerleri veya özel işyerleri özellikle bayanlara biraz tolerans gösteriyor. siz de yok mu

Ahh keske olsa ama malesef yok. En azından Bi yarim saat erken çıksam biraz daha iyi olurdu ama zaten 10 gunu geride biraktik bile.

Mis gibi menü, daha ne olsun.
Teşekkür ederim sagolasin

Bu gece hiç uyuyamadim. Basim agriyor simdiden. Umarım günüm zor gecmez .
dun erişteyi biraz fazla yapmisim Bi tabak yoğurtlamadigim eriste var. Onu tavada yumurtali peynirli börek gibi yaparim. Bi de kahvaltılık hazırlar yanina da kiymali yumurta yaptim mi ahanda bugün de iftar cikti.
Yarına Allah kerim...

Herkese hayırlı günler

Üç gündür evde kalan yemekleri bitirmeye çalıştık, giderken misafirin yanına da vermeme rağmen bitmedi Ramazan bereketi bu sanırım. Dün akşam ancak temizleyebildik dolabı. Misafirle birlikte diyetimi biraz hırpaladığım için iki gün şişliklerimle uğraştım, yürüyüş ve bol suyla ancak bu sabah normale döndüm, Ramazan da kilo vermek hayal galiba :) yemekleri eşimin canı ne isterse öyle yapıyorum, bu günün menüsünü oluşturdum

Domates çorbası
Etli kuru fasulye
Pilav
Ayran
Turşu
Bitmeyen şekerpare :)

Sahurda kalan pırasalı böreğim var, omlet, kahvaltılık, ceviz ve fındık olur

Herkese hayırlı iftarlar diliyorum

Günaydın mutlu günler olsun inşallah hepimize!

Ay ayyy sahuru öyle milim milim yaptık ki anlatamam,bazı ilaçlarımı içemedim bile. Dün gerçekten çok yorulmuşum uyumuşum.

Allahtan yatmadan hazırlamıştık da kalkıp yedik hemen.

Sahur menümüz
Anne poğaçası- bir tanem kocam almış sağ olsun. Çok çok severim,asla beceremiyorum.
Zeytin-sonunda!
Evdeki zeytinler acı acı geliyor,kayınvalide yapmış,yiyemedim,kocam bana pazardan ayrı almış.
Kuruyemişler.
Greyfurt portakal limon karışımı suyu.

İftar menümüz
Tarhana çorbası-hazır ocakta şu anda.
Fırında kabaklı,havuçlu,patatesli,bol yeşillikli ve peynirli mücver. Şu ahir ömrümde en çok sevdiğim yemek mücver ve pişi olabilir!!!

Pişiyi de zaten maalesef yapmaya hiç cesaret edemiyorum.

Salata
Haşlanmış pancar ve brokoli.

Tatlı komşumuz meyveli pasta verdi az önce. Nasipse iftar sonrası yeriz inşallah.

Mücverin yeşilliklerini ve sebzelerini hazırladım. Akşam üstü unla karıştırıp fırına koyarız inşallah.

Herkesin ellerine sağlık.
Allahım olmayanlara versin inşallah.
Allahım hepimizin dualarımızı,namazlarımızı,oruçlarımızı,tespihlerimizi,ibadetlerimizi kabul etsin inşallah en yakın zamanda.

Selamlar
Bugün üstümden tir gecmis gibi hissediyorum.
Dün bir uyu bir uyan uykudan hic bir sey anlamadım.
Hülyali gibi dolaştım.
İşe git gel üstune kuaför market iyice hasadim çıktı.
Allahtan dünden az biraz yemek var.
Mercimek çorbası
Kuru fasulye cacık ve patates salatasi (yapabilirsem) olacak büyük ihtimalle
Dünkü cheesecake var biraz yanina Türk kahvesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…