Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Mutlu, huzurlu pazarlar. Bugün genellikle özellikle çocukların sevmediği sebze olan pırasa var :KK53:
Mutfağa girince hayal kırıklığına uğruyor çocuklar:deli:
Eşim ve ben severek yiyoruz ama. Zeytinyağlı yapacağım. Çocuklar sevmediği için genelde makarna ya da pizza yaparım pırasanın yanına. Bugün de pırasanın yanına ya pizza ya börek ya da hamurişi başka birşey yapacağım ama az da olsa porsiyon yiyecekler pırasa dan :sinirli:
Gece kızımı çağırdım uyanamadı, ben de bugün tutmak istemiyor galiba diye üstelenedim. Sabah uyanır uyanmaz yanıma geldi niye çağırmadın diye🤦🏻‍♀️

Son düzenleme:
iyi pazarlar herkese :KK68:

bugünkü iftar menüsü;
dört kaşık çorbası (içinde beyaz un yerine mor buğday unu kullanıldı)
minnak doğranmış kuzu etiyle menemen
söğüş salata

meyve ve kuruyemiş
Hiç mor un görmedim hatta duymadım 🤔
Kuzu eti yumuşak oluyor, çabuk pişiyor, çoğuna göre daha lezzetli ama sevemedim gitti. 🤦🏻‍♀️

İyi pazarlar🌻🧡

İftar menüsü

Domates çorbası
Etli biber dolmas (dünden)
Kıymalı makarna
Bol yeşil salata
Sütlaç

Eşim bu ramazan domates çorbası ve sütlaca takıldı anlaşılan bitmişti yeniden yap dedi, her ramazan bir şeye takılıyor😂

Sahur
Kahvaltılık
Gözleme
Limonata, çay

Allah herkesin oruçlarını, ibadetlerini kabul eylesin🤲

Benim de menüm de ise

Hamur kızartması
Patates kızartması
Kahvaltılık var

Ben sahura kalkmıyorum zaten evde tek ben oruç tutuyorum iştahım da olmuyor bide sahura kalktığım zaman çok çabuk acıkıp çok susuyorum o yüzden sahursuz tutuyorum herkese hayırlı ramazanlar 😊

Sevgi dolu pazarlar olsun inşallah hepimize!!! :KK200:

Yavruyu besleyip uyutup dinlenmeye geçtik. Pazar günü evde olmayı çok seviyoruz. Gerçi biz de hep evdeyiz. Çok asosyaliz galiba.:-)

Öğleden sonra nasip olursa pazara çıkmak istiyoruz. Hava güneşli,bir hava alırız,belki canımız bir şey çekerse alırız dedik.

İftar menümüzü de planladık.
Tarhana çorbası. Sonunda kavuştuk. En sevdiğimiz çorba bu. Hemen her akşam içilir. Ramazan geldi,anca yeni pişti,az önce pişirdim, mutlulukla yemek nasip olsun inşallah.:KK37:
Dışarı çıkmışken ayıptır söylemesi pideciye uğramak istiyoruz.
Peynirli pide.
Patatesli pide.
Lahmacun.
Ayran.
Fanta.
Çay. Bugün benim de canım çay istiyor.:sampiyon:
Salata. Bol bol soğan yemek istiyorum bugün.:KK72:
Bol su!!! :temizlik:
Burma kadayıf tatlısı.

Geçen hafta gördüm pazarın orada değişik değişik tatlılar vardı,şimdi aklıma geldi,görünce canım çeker,alırız inşallah.:KK28:

Sahuru unutmuşum onu da ekleyeyim hemen;:halay:
Patatesli pide ayırmak istiyorum.
2şer kaynamış yumurta.
Peynir.
Ceviz,badem,hurma.:KK28:
Çay.:KK22:

Apartman bahçesinde temizlik var bugün. Otlar temizleniyor,ağaçlar dikiliyor,bahçıvanlar oruç değilmiş. Kocam çay,kahve servisi yapıyor devamlı. Öğleden sonra da meyve verelim diyoruz.:21:

Herkesin ellerine sağlık.:KK60:
Allahım olmayanlara versin inşallah.:KK68:
Allahım hepimizin oruçlarımızı, dualarımızı, namazlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.:KK74:
Akşama size gelmek isterim menü efsane 😀😀davetsiz yabancı misafir kabul eder misiniz 😂şaka şaka afiyet bal şeker olsun canım

Biz ilk iki gün aynı yemekleri yedik, hâlâ onlardan var az az.
Dün kayınvalidemdeydik. Yediğimizi yedik, yiyemediğimizi sırtlandık geldik 🤭🤭🤭 Allah bereket versin. Onları tüketeceğiz.💞

Yoğurt çorbası
Nohut -pilav
Hem tavuk hem güveç
Karalahana sarması
Siron
Cacık -yeşillik salatası
Şekerpare

Herkese bereketli, hayırlı iftarlar 🤲🏻🌹💞

Mutlu, huzurlu pazarlar. Bugün genellikle özellikle çocukların sevmediği sebze olan pırasa var :KK53:
Mutfağa girince hayal kırıklığına uğruyor çocuklar:deli:
Eşim ve ben severek yiyoruz ama. Zeytinyağlı yapacağım. Çocuklar sevmediği için genelde makarna ya da pizza yaparım pırasanın yanına. Bugün de pırasanın yanına ya pizza ya börek ya da hamurişi başka birşey yapacağım ama az da olsa porsiyon yiyecekler pırasa dan :sinirli:
Gece kızımı çağırdım uyanamadı, ben de bugün tutmak istemiyor galiba diye üstelenedim. Sabah uyanır uyanmaz yanıma geldi niye çağırmadın diye🤦🏻‍♀️
pırasayı çocukken ben de sevmezdim. şimdiyse çok seviyorum :KK68:

Hiç mor un görmedim hatta duymadım 🤔
Kuzu eti yumuşak oluyor, çabuk pişiyor, çoğuna göre daha lezzetli ama sevemedim gitti. 🤦🏻‍♀️
atalık tohumlardan canım. tam buğday unu. genetiği değiştirilmemiş. en önemli özelliği içeriğindeki antioksian miktarı yabanmersini meyvesindekine eşit.

Selamlar, bugün risk alıp ilk defa deneyeceğim bir yemek yapıyorum :) Umarım güzel olur

Domates çorbası (dünden)
Şıhıl mahşi (dolmaların şahı diyorlarmış, o kadar merak ettim ki hemen kabak alıp denemek istedim)
Yoğurtlu semizotu salatası
Ve tabii, güllaç (dün yaptım ama eşim yiyemedi, bugün yiyebilir umarım hehe. biraz sütü çekmemiş bunu da ilk kez yaptım ama nerde hata yaptım bilemedim neyse)

Herkesin ellerine sağlık, hayırlı iftarlar diliyorum

pırasayı çocukken ben de sevmezdim. şimdiyse çok seviyorum :KK68:

atalık tohumlardan canım. tam buğday unu. genetiği değiştirilmemiş. en önemli özelliği içeriğindeki antioksian miktarı yabanmersini meyvesindekine eşit.
Çocukken hatta bekarken ben de sevmezdim pırasa. Sadece pırasa mı lahana, ıspanak, kabak çoğu şeyi. Annem ne çekmiş benden 🤦🏻‍♀️Şimdi herşeyi yiyorum yiyecek bir şey olsun yeter ki🤣O yüzden kızıma çok ta kızamıyorum ben de öyleydim diye :deli:

X