Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Günaydın hayırlı sabahlar :) yeni haftaya da selam olsun 🍀🌺🌿🌸

Sahurda yine bol çay ve su içtim. Kızıma da iftar için hamburger almıştım. İdareli yiyip yarısını sahura saklamış 😄😄😄😄 bol sohbetli az yemekli bi sahur etmiş olduk. Sahurdan sonra uyumadan hazırlanıp işe geldiğim için gün bana çoktan aydı 😄

Güzel bir gün olsun hepimize inşallah 🤲😇🌹

Ben hem sigara bağımlısıyım hem de çay
Seylan çayından başkasını da asla içemiyorum
Sigarayı bırakırım çayı bırakamam o derece çaydanlık bitmeden de bırakmam
Siz her akşam demlemiyor musunuz?
Çay ve kahveye sigarayla beraber ara vermiştim 9 sene oldu.

Evvelki sene gebelikte arada canım çay istedi,bir iki bardak içtim. Sonra gene unuttum. Şimdi arada içesim oluyor. Garip kocam çay çok sever,ben içersem içer. Tek başına istemezmiş.

Allah razı olsun düşünmeniz yeterli 💕 bende kolaya kaçtım kahvaltılık indirdim komşum lazanya ve soğuk baklava yolladı çaya da misafirliğe gittim ordan da Bi Kadıköy Üsküdar turu attık geldik 💕
Allahım hepimizden razı olsun inşallah arkadaşım.

Afiyet şifa olsun inşallah. Allahım kabul etsin inşallah.

Ben hem sigara bağımlısıyım hem de çay
Seylan çayından başkasını da asla içemiyorum
Sigarayı bırakırım çayı bırakamam o derece çaydanlık bitmeden de bırakmam
Siz her akşam demlemiyor musunuz?
Merhaba ,
Herkese hayırlı sabahlar

yıllarca çay demledim evde hep
ama son yıllarda neredeyse beş yıldır demlemiyorum çay
kahve ve nescafeye döndük biz ikinci çocuktan sonra
eşime yap diyorum yapmıyor bende yapmıyorum çok yoruluyorum çünkü
işten gel yemek hazırla çocuklarla ilgilen vs
oda iş yapar ama çay yapmaz inatla :KK70:
öyle geçinip gidiyoruz

Lale hn sizin beybi kaç aylık?
14 ay oldu şükürler olsun inşallah Büyük Rabbime…

29+5’te geldi kendisi.

Çok kısa bir gebelik yaşadığım için Ramazan ayına lohusalığım bile denk gelmedi. Geçen sene de oruç tutabilmiştim, kullandığım bazı ilaçlar yüzünden süt vermeme izin vermediler. Çok şükür şu fani ömrümde oruç tutamadığım günler sayılıdır.

Bir de

Hanım demesek olur mu?

Sahurda ağırlık olarak salatalık yemeye karar verdim , ilk 4 günde çok şiştiğimi hissettim çünkü.
Akşamki yemek alışkanlığım için bir değişiklik yok şimdilik. Akşama mercimek çorbası olabilir , patlıcan musakka, tel şehriyeli pilav ve cacık diye düşünüyorum. Tatlı yapmayı düşünmüyorum belki hazır alırız. Herkese bol sevaplı bir gün diliyorum, mutlu iftarlar ❤️

Hepimize sağlık,huzur,umut dolu haftalar olsun inşallah!!!:KK200:

Hepimizin sağlığı sıhhati yerindedir inşallah.

Biz iyiyiz çok şükür. Burada dünden beri sıcacık bir hava var. Akşama çok soğuk geliyor diyorlar hayırlısı inşallah.:KK54:

Yavrumuzun doktor kontrolü vardı, çok şükür iyi geçti. Eve geldik,kendisini besleyip uyuttum,yattım şimdi Müge’nin karşısına.:uykucu:

Bugünkü iftar menümüzü dünden hazırlamıştık. Hastane dönüşü çok yorgun oluyorum o yüzden hastane günleri hiç iş yapmak istemiyorum. Hep bu şekilde planlama yapıyoruz kocamla.:spor:

İftar menümüz
Tarhana çorbası.
Komşular benim pişirdiğim tarhanayı çok beğeniyorlar. Artık gaz vermek için mi mutlu etmek için mi söylüyorlar :-)bilmiyorum da iftardan yarım saat önce herkese birer çanak vereceğiz inşallah.:KK76:

Zeytinyağlı,baharatsız,limonlu yaprak sarması-bana.
Kıymalı,baharatlı,limonlu yaprak sarması-kocama.
Mercimek köftesi-komşudan.:KK71:
Bol su.:temizlik:
Cevizli baklava-kocam getirecekmiş. Çikolatalı pasta diye tutturdu,zor ikna ettim.:KK75:

Çok tatlı kocam ya! Her şeyi yemek istiyor,kıyamıyorum…:anneadayı:

Sahur menümüz;
Lorlu omlet
Ceviz,badem,hurma.
Kuru incir,kuru kayısı,kuru üzüm.:KK72:
Kahvaltılıklar
Çay,çay,çay!!!

Bizim menümüz gene çok hafif kaldı ama olsun doyuyoruz, Allahım bereket versin inşallah.:KK37:

Herkesin ellerine sağlık.:KK60:
Allahım olmayanlara versin inşallah.:KK74:
Allahım hepimizin oruçlarımızı, dualarımızı, namazlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda…:KK36:

Sahurda ağırlık olarak salatalık yemeye karar verdim , ilk 4 günde çok şiştiğimi hissettim çünkü.
Akşamki yemek alışkanlığım için bir değişiklik yok şimdilik. Akşama mercimek çorbası olabilir , patlıcan musakka, tel şehriyeli pilav ve cacık diye düşünüyorum. Tatlı yapmayı düşünmüyorum belki hazır alırız. Herkese bol sevaplı bir gün diliyorum, mutlu iftarlar ❤️
Afiyet şifa olsun inşallah arkadaşım.

Ben de bu mevsimde domates,salatalığın tadını hiç beğenmiyorum. Allahım günah yazmasın inşallah.

14 ay oldu şükürler olsun inşallah Büyük Rabbime…

29+5’te geldi kendisi.

Çok kısa bir gebelik yaşadığım için Ramazan ayına lohusalığım bile denk gelmedi. Geçen sene de oruç tutabilmiştim, kullandığım bazı ilaçlar yüzünden süt vermeme izin vermediler. Çok şükür şu fani ömrümde oruç tutamadığım günler sayılıdır.

Bir de

Hanım demesek olur mu?
Olur olur 😍😇

Oyyy yaradana kurban Allahım sağlıklı ömür versin analı babalı büyütsün 🌿🌺

Haftamız güzel olsun hayırlı haberler alalım inşallah

Dünden kalan balık
Portakallı kereviz
Tarhana çorbası
Makarna kıymalı veya yoğurtlu
Tatlı browni yaptım dün bir de cumartesi Fransız milföy tatlısı yapmıştım. Aşırı lezzetli 🤤🤤🤤

X