Popüler Konu Ramazan'da İftar ve Sahur Menülerimiz (2022)

Günaydın arkadaşım.

Rabbim gönlünü ferahlatsın, derdine derman versin inşallah.
3 günlük dünyanın dertlerini kafaya takmazsan huzura ereceğini fark edersin en yakın zamanda inşallah.
Bol bol dua et arkadaşım. İyi olursun inşallah.

Allahım hepimizden razı olsun inşallah.

Günaydın kizlar bende ne yapacağım bugün hiç bilmiyorum oğlum yayla çorbası istedi ağzı daha tam iyileşmedi o yüzden sevdiği şey olsun diye hep onun istediklerini pisiriyim bugün salatayada karar verdim coleslaw salata yapicam ama yemeği bilemedimdün oğlumla Anıtkabir'e gittik çok güzeldi

coleslawa çıtır tavuğun yanına çok yakışır

Allah yardımcın olsun canım. İbadet etmek isteyip de etmediğin için ruhun azap çekiyor. Bugün canın yemek yapmak istemese bugünlük geçiştirirsin ama yarın mecburen yaparsın. Canın ders çalışmak istemese de çalışırsın çünkü mecbursun. İbadet etmeyi istesek te istemesek te mecburuz. Ben de geçmişte Allah kalbime ibadet aşkı koysa, ilahi aşk gelse de ibadet etsem derdim. O zamanı beklersen yıllar geçer gider ve geriye baktığında senelerin boşa geçmiş diye pişman olursun. Nefsi terbiye için oruç çok güzel bir fırsat. Nefsine zor geliyor ibadet. Kır bu zincirini canım. İlk başta namaz kılmasan da al abdestini secdadede dök içini Allah'a. Kuranı Kerim okumayı biliyorsan kuran oku. İbadet ettikçe rahatlayacaksın inşallah. Allah yardımcın olsun.

ne güzel konuşmuşsunuz keşke etrafımda sizin gibi yönlendirecek dostlarım olsa ama yine de buradan faydalanıyorum tabii iyi oluyor:) bende arkadaşın durumundayım sanırım biraz yetiştirmeylede alakalı benim ailem hiç öyle büyütmedi beni büyüyünce kendim istedim. zor gelebilir ben onu da iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşıyorum

hiç üzme kendini bende uzun zamandır böyleyim elimi hiçbir şeye atasım gelmiyr aslında hatayı gün içinde kendimize zaman ayırmayı unuttuğumuz için yapıyoruz. ben kendime günde 1 saatte olsa zaman ayırmaya karar verdim hem namazıma hem de kendi kişisel gelişimim için birşeyler yapacağım sana da böyle öneririm 1 saat ayıramıyosan yarım saatle başla

Herkese mutlu günler güzel bir gün gecirmemiz dileğiyle bugün gün menüsü tarzında yemek oldu.

Mercimek köftesi
Kiymali börek Yufkadan.
Semizotu salatası (Domatesli soganli salatalikli eksili)
Kozlenmis biber ve kozlenmis patlıcan salatası sarimsakli yoğurtlu(dondurucudan)
Yaprak sarmasi (dondurucudan)
Karışık turşu ve acılı ezme turşu çay ve meyve suyu

Herkese selam
İki akşamdır iftarda davetliydik, dün akşam eşimde, bende mideleri bozduk, ikimizde de reflü tavan, ev dışında yemek yemek bize pek iyi gelmiyor. Bu akşam evimizdeyiz nasipse, midemiz dinlensin diye tavuk haşlama yapacağım patatesli havuçlu, yanına bir şey yok, tatlı da yok, çay içeriz sadece, biraz dinlensin bu mideler. Herkese hayırlı iftarlar olsun inş

Yapmazsan yapıp yapamayacağını bilmezsin yap gitsin bende bir tarife bakar denerim olmazsa yine denerim sonra alışıyorsun eksiklerini buluyorsun oluyor kolay gelsin

Rabbim gönlünüze ferahlık versin.

Kolay gelsin tatlı hanımlar!

Dün tutamadığım orucun tadını bugün çıkarıyorum keyifle. Rabbim kabul etsin inşallah.

İftar menümüze gelince;
Tarhana çorbası.
Lahmacun. Komşumuz dün akşam gönderdi, iftar sonrasıydı, bu akşam yeriz nasipse.
Salata. Kocam gelince yapar.
Canım Güllaç! Aslında Ramazan 1 olunca hemen kalkıp yapardım ama bu sene malum yerimden kalkamadığım günler oldu, kocam gelince şansımı deneyeceğim kendim yapayım istiyorum.
Bol su!!!

Sahur menümüzü de düşündüm.
Lorlu omlet. Çok özledim.
Patates haşlaması.
Avokado
Kefir
Domates, salatalık, biber, zeytin, ceviz, badem, kuru kayısı.

Büyük Allahım şifa dolu ömürler nasip etsin inşallah hepimize… Çeken bilir derler, çok doğru! Rabbim hiç kimseye çektirmesin inşallah.

Herkesin ellerine sağlık.
Allahım olmayanlara versin inşallah.
Allahım oruçlarımızı, namazlarımızı, dualarımızı kabul etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…