Günaydın canım.Çok seviliyor, diyebilirim ki sofradan artmayan tek şey o mantı. Soğuk ,salata gibi oluyor hem de sofradaki yoğurtlu çeşit için pratik
Günaydın arkadaşım.Herkese hayırlı sahurlar sağlık sorunları yaşadığım için 10 gün oruç tutamadım sonrasındadakendimi toparlayıp bu ibadete mental olarak hazırlığımın olmadığını fark ettim bu yıl çokça vicdan azabı geçiypr rahatsızlık çekiyorum fakat üzerimdeki ataleti yıkamıyorum burdaki herkesin yazdıklarını okumaya çalışyorm dua etmeye çalışıyorum oturup sahur programı izleyip kendimi ısındırmaya çalışıyorum ama kendimi gündelik hayatın meşgalelerinden kurtarıp kendimi ibadete yöneltemiyorum sanki içimde birvesvese beni insanlarla olan dertlere işlere güçlere şikayet etmeye yöneltiyor çok üzülüyorum belki birileri beni anlar bana biraz yol gösterir .Allah razı olsjn cümlesinden.
Kızlar sahurda da omlet peynir domates salatalık çay vardiKızlar bugün benim menumde ayran çorbası barbunya ıspanaklı börek biber kizartmasi var
coleslawa çıtır tavuğun yanına çok yakışırGünaydın kizlar bende ne yapacağım bugün hiç bilmiyorum oğlum yayla çorbası istedi ağzı daha tam iyileşmedi o yüzden sevdiği şey olsun diye hep onun istediklerini pisiriyim bugünsalatayada karar verdim coleslaw salata yapicam ama yemeği bilemedim dün oğlumla Anıtkabir'e gittik çok güzeldi
Evet aslında çıtır tavuk yapıyım bence decoleslawa çıtır tavuğun yanına çok yakışır
Allah yardımcın olsun canım. İbadet etmek isteyip de etmediğin için ruhun azap çekiyor. Bugün canın yemek yapmak istemese bugünlük geçiştirirsin ama yarın mecburen yaparsın. Canın ders çalışmak istemese de çalışırsın çünkü mecbursun. İbadet etmeyi istesek te istemesek te mecburuz. Ben de geçmişte Allah kalbime ibadet aşkı koysa, ilahi aşk gelse de ibadet etsem derdim. O zamanı beklersen yıllar geçer gider ve geriye baktığında senelerin boşa geçmiş diye pişman olursun. Nefsi terbiye için oruç çok güzel bir fırsat. Nefsine zor geliyor ibadet. Kır bu zincirini canım. İlk başta namaz kılmasan da al abdestini secdadede dök içini Allah'a. Kuranı Kerim okumayı biliyorsan kuran oku. İbadet ettikçe rahatlayacaksın inşallah. Allah yardımcın olsun.Herkese hayırlı sahurlar sağlık sorunları yaşadığım için 10 gün oruç tutamadım sonrasındadakendimi toparlayıp bu ibadete mental olarak hazırlığımın olmadığını fark ettim bu yıl çokça vicdan azabı geçiypr rahatsızlık çekiyorum fakat üzerimdeki ataleti yıkamıyorum burdaki herkesin yazdıklarını okumaya çalışyorm dua etmeye çalışıyorum oturup sahur programı izleyip kendimi ısındırmaya çalışıyorum ama kendimi gündelik hayatın meşgalelerinden kurtarıp kendimi ibadete yöneltemiyorum sanki içimde birvesvese beni insanlarla olan dertlere işlere güçlere şikayet etmeye yöneltiyor çok üzülüyorum belki birileri beni anlar bana biraz yol gösterir .Allah razı olsjn cümlesinden.
ne güzel konuşmuşsunuz keşke etrafımda sizin gibi yönlendirecek dostlarım olsa ama yine de buradan faydalanıyorum tabii iyi oluyor:) bende arkadaşın durumundayım sanırım biraz yetiştirmeylede alakalı benim ailem hiç öyle büyütmedi beni büyüyünce kendim istedim. zor gelebilir ben onu da iyi anlıyorum aynı şeyleri yaşıyorumAllah yardımcın olsun canım. İbadet etmek isteyip de etmediğin için ruhun azap çekiyor. Bugün canın yemek yapmak istemese bugünlük geçiştirirsin ama yarın mecburen yaparsın. Canın ders çalışmak istemese de çalışırsın çünkü mecbursun. İbadet etmeyi istesek te istemesek te mecburuz. Ben de geçmişte Allah kalbime ibadet aşkı koysa, ilahi aşk gelse de ibadet etsem derdim. O zamanı beklersen yıllar geçer gider ve geriye baktığında senelerin boşa geçmiş diye pişman olursun. Nefsi terbiye için oruç çok güzel bir fırsat. Nefsine zor geliyor ibadet. Kır bu zincirini canım. İlk başta namaz kılmasan da al abdestini secdadede dök içini Allah'a. Kuranı Kerim okumayı biliyorsan kuran oku. İbadet ettikçe rahatlayacaksın inşallah. Allah yardımcın olsun.
hiç üzme kendini bende uzun zamandır böyleyim elimi hiçbir şeye atasım gelmiyr aslında hatayı gün içinde kendimize zaman ayırmayı unuttuğumuz için yapıyoruz. ben kendime günde 1 saatte olsa zaman ayırmaya karar verdim hem namazıma hem de kendi kişisel gelişimim için birşeyler yapacağım sana da böyle öneririm 1 saat ayıramıyosan yarım saatle başlaHerkese hayırlı sahurlar sağlık sorunları yaşadığım için 10 gün oruç tutamadım sonrasındadakendimi toparlayıp bu ibadete mental olarak hazırlığımın olmadığını fark ettim bu yıl çokça vicdan azabı geçiypr rahatsızlık çekiyorum fakat üzerimdeki ataleti yıkamıyorum burdaki herkesin yazdıklarını okumaya çalışyorm dua etmeye çalışıyorum oturup sahur programı izleyip kendimi ısındırmaya çalışıyorum ama kendimi gündelik hayatın meşgalelerinden kurtarıp kendimi ibadete yöneltemiyorum sanki içimde birvesvese beni insanlarla olan dertlere işlere güçlere şikayet etmeye yöneltiyor çok üzülüyorum belki birileri beni anlar bana biraz yol gösterir .Allah razı olsjn cümlesinden.
Yapmazsan yapıp yapamayacağını bilmezsin yap gitsinSlm hanımlar
Sahurda yürek yediğim icin bugun evde kır pidesi yapayım diyorum glkfggf
Hamur isleriyle aram sıfır ama neyime güvenip niyetlendiysem
İftarda tek oldugumdan kır pidesi (patatesli/kıymalı)ayran.
Tatlı hazır alacagım.
Hayırlı iftarlar
Rabbim gönlünüze ferahlık versin.Herkese hayırlı sahurlar sağlık sorunları yaşadığım için 10 gün oruç tutamadım sonrasındadakendimi toparlayıp bu ibadete mental olarak hazırlığımın olmadığını fark ettim bu yıl çokça vicdan azabı geçiypr rahatsızlık çekiyorum fakat üzerimdeki ataleti yıkamıyorum burdaki herkesin yazdıklarını okumaya çalışyorm dua etmeye çalışıyorum oturup sahur programı izleyip kendimi ısındırmaya çalışıyorum ama kendimi gündelik hayatın meşgalelerinden kurtarıp kendimi ibadete yöneltemiyorum sanki içimde birvesvese beni insanlarla olan dertlere işlere güçlere şikayet etmeye yöneltiyor çok üzülüyorum belki birileri beni anlar bana biraz yol gösterir .Allah razı olsjn cümlesinden.