Maşallah ne güzel duan kabul olmuş.Açıkcası bizim evde kimse yemek seçmezdi yakın çevremde de yemek seçen bir kaç kişi görmüştüm ama et yemeyen erkeklere h37 yaşıma kadar denk gelmedim.O yüzden öyle bir dua etmek hiç gelmedi aklıma
Neyse ki eşim iyi bir hayat arkadaşı o yüzden ekart edebiliyorum bu huyunu, zamanla bazı sebzeleri çaktırmadan yemesini sağladım.Mesela pırasa yemez bende salataya taze soğan yerine çok ince ince pırasa doğradım, baktım farketmiyor hep pırasa doğramaya başladım.Bir gün geldi ne yapıyorsun o pırasayı, dedim salataya katıyorum yemiyorum biliyorsun dedi,hayır hayatım sen pırasa yemediğini sanıyorsun uzun zamandır hep pırasalı salata yiyorsun.Özellikle kış salatasını pırasa ile yapıyorum ki çok sever salatalarımı
bir kere de kabak yemiyor bende mercimek çorbası yaparken içine kabak, patates,havuçta koydum güzelce blanderdan çektim.O gün çorbayı çok beğendi dedim içinde kabak var ondan beğenmişsindir
Kereviz yemezdi kereviz salatası yapıyorum çok seviyor.Esimi yavaş yavaş alıştırmaya çalışıyorum şunu farkettim yemediği her türlü sebzenin faydasını vurgularak onun damak tadına göre yemek uyarladiğimda yedigini görünce daha zevkle yemek yapıyorum.