Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2020)

Bende aynı şeyleri yaşıyorum uyandiktan sonra tekrar uykuya dalmam öyle geç oluyo ki 2 saate oğlum uyaniyo
Söyle yatipta hemen uyuyan insanlara öyle özeniyorum ki
Biz 1 gibi yiyip yatıyoruz eşimle yoksa bende ruh gibi oluyorum gündüz

Benim sizin huysuz ile aynı damak zevkimiz ortak anlaşılan. Geçen gün iftarda kumpir istemesinde de aynısını düşündüm. Haftasonu bizde de kumpir niyeti var iftarda, benim yüzümden.
Aynı görümcemin 20 yaşındaki oğlu gibi. Hep ikimize ayrılır yemekler.

Ah kıyamam canım.
Allah'ım yardımcın olsun inşallah.
Ben hiç saymam günleri de galiba artık az kaldı, Allah'ım izniyle bundan sonrası kolay geçer inşallah.

Huysuzun yemek seçme işi sonradan başladı.
Küçükken her şeyi yerdi.
Umarım geçici bir dönemdir.
Kardeşim üzülme abla, askere gidip gelsin düzelir diyor.
Gündeminde eğitim için yurtdışına gitmek var.
Orda hepten sefil olmaz inşallah.

Hepimize kolay ve mutlu salı olsun inşallah.
Burada hava yaz oldu, öyle güzel sımsıcak ki. Çok severim yaz mevsimini. Elektrikli ve normal battaniye kaldırıldı, yatak süpürüldü, daha ince örtü hazırlandı, yatak biraz havalansın serecem.
Koca az önce işe gitti, Whats up tan normalleşme planı sürecini göndermiş. Çok uzun oturup incelemem gerek, işe Haziranda dönecem, anladığım kadarıyla. Hayırlısı olsun inşallah.
Sahurumuzda gene ilaç , su ve uyku.
İftarımıza gelince;
Kocam dün gece minik minik ekmek pişirdi, ayıptır söylemesi muhteşem oldu. Birazını dayanamadık, peynirle yedik, ama ekmekleri elinden zor kaçırdım.
Bu akşama köfte ekmek hayalim var.
Yanına da ayran, fanta ve bol su.
Koca işe gitmişken iki anneye uğrayıp onlara da birer parça ekmek verecek, bize de A 101 e gidecek, nasipse.
Ben de dün akşam üstü saat 4 te nohut ıslattım. Sabah 10da koydum ocağa, saat 1de anca yumuşadı, şu nohutu o kadar çok seviyorum ama bir türlü kolay haşlayamıyorum nedense. Millete bakıyorum yarım saatte iş çıkışı haşlıyor, benim neden olmuyor, çok sinir oldum. Düdüklü tencerem çok eski tefal clipsonun ilk çıkanlarından 2004 mü 2005 mi ne?
Ama nette bakıyorum normal tencerede bile 1 saatte haşlanıyor, nerede hata yapıyorum, bilemiyorum.
O haşladığım nohuttan bir avuç ayırıp S sn0wdr0p un verdiği yoğurtlu çorba tarifine katmayı planlıyorum. Kendimi aşmak üzereyim. Allah'ım utandırmasın inşallah.
Tatlımız yok, koca işini bilir, deyip topu ona atıyorumm.

Ayyy çok konuştum, kafanızı şişirdim, affedin.

Hepimizin ellerine sağlık.
Allah'ım olmayanlara da versin inşallah.
Allah'ım hepimizin oruçlarımızı, namazlarımızı, dualarımızı, tesbihlerimizi, ibadetlerimizi kabul etsin inşallah.

Hımmm...
Arkadaşlarından mı etkilendi nedir, hiç de anlamam çocuk eğitiminden, siz daha iyi bilirsiniz.
Eğitimi gönlüne göre olsun inşallah.

Ben normalde kafami yastiga koydugum gibi dalarim. Ama sahurda uyku dagiliyor yemek hazirla ye derken. E bir de mide dolu yatinca dalamiyorum. Tam 5te 5.30da uyudum derken en gec 8.30da oğlum uyaniyor. Ben ceset

Ah kıyamam canım.
Allah'ım yardımcın olsun inşallah.
Ben hiç saymam günleri de galiba artık az kaldı, Allah'ım izniyle bundan sonrası kolay geçer inşallah.

Ben de saymazdim Lalem. Bu yil hava serin kolay olacak dedim bu sefer de uykusuzluk cikti :)
Bir de kafamin sol tarafi nasil diyim sol kulagimin ust caprazinda surekli agri hissediyorum. Virus biraz azalsa beyin cerrahına gidicem. Internetten okumayi pek sevmem az bakindim felaket senaryoları vardi hep kapattim.
Hem o agri hem uykusuzluk hem oglumun saniye durmamasi bu yil cok yordu beni ilk kez.

Allah'ım şifa versin inşallah canım.
Önemli bir şey çıkmaz inşallah.

Bugün menüde domates çorbası var,
üstüne mozerella peyniri ile.
Kocam menemen istedi.
Pide pişireceğim.
Çay, kahvaltılık oldu bitti.
Benim canım da tahin pekmez çekti.
Huysuzum domates çorbasını seviyor,
ona biraz da patates kızartırım.
Tatlı olarak da dondurma sipariş ettik Yaşar Usta'dan.
Allah hepimizin sofrasına afiyet ve bereket versin inşallah.
.

O ağrı bende de var, uyku düzeninin bozulmasından oluyor. Gece düzgün uyursam geçiyor kendiliğinden, yıllardır böyle

Eşim artık hiçe yakın yemek yiyor
İşte normal düzene döndüler, her gün çalışıyor, yemek yiyip 2 gibi yatıyor, uykusuzluktan perişan onunla beraber bende. Bugün hava sıcaktı, canı yemek istemedi iftarda soğan kavur dedi sahurda zaten kuş kadar yiyor, acıkmıyorum diyor, 4 kilo verdi Ramazan başından beri

İftar menüsü

Soğan kavurma
Menemen
Mücver
Azıcıkta kızarmış patates

Sahuru bilemiyorum şu an ilerleyen saatlerde bakacağım

Rabbim herkesin ibadetlerini kabul etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…