Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2020)

Selam kizlar.
Ancak gelebildim. Sabahtan beri daha yeni oturdum. Ayaklarim sizlamis yani oturunca anladim :)

Sabah bulasik makinesini calistirayim diye girdim mutfaga. Lavabo tikanmis. Pompa ile actim dedim ki ayagima su damlamaya basladi. Alttan giderde sıkıntı olmus.
Allahtan esim evdeyken oldu. Sabah sabah nabur aramaya gitti parca almak icin.

Tabi dolapta ne varsa mahvoldu. Her seyi yikadim. Dolabi sildim. Hali mahvoldu onu kaldırdım. Markete git yemek hazirla derken bu saat oldu. Artik iftara kadar dinlenicem.

Bugunku menumuz

Sütlü sehriyeli havuc corbasi (Oglumun en sevdigi oldugundan sık sık yapiyorum)
Kiymali pide (Ic hazırladım esim az once firina götürdü)
Salata
Ayran
Peynir tatlısı

Canım merhaba
Az ölçü vereyim:)
2 çay bardağı ince bulgur( köftelik olabilir)
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı 7 türlü( köfte baharatı)
1 yemek kaşığı sumak
1/ 2 çay bardağı nar ekşisi
1 minik soğan
1 diş sarımsak
Tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Pul biber
Yeşillikler ne isterseniz( maydanoz- marul- kara lahana- yeşil soğan)

Öncelikle bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak su ekliyoruz.Üzerini kapatıp şişmesini bekliyoruz.
Sonra bulgura ince ince doğradığımız soğan, sarımsak, salça, tuz, baharatları ve nar ekşisini koyup yoğuruyoruz( karıştırıyoruz).
Yeşilliklerimizi ince ince doğruyoruz.Yoğurduğumuz malzemenin üzerine yeşillikleri , limonu ve yağı koyup karıştırıyoruz.
Ben yağı ısıtıyorum yeşillikleri koyunca sıcak sıcak üzerine döküyorum çok daha güzel oluyor.Tavsiye ederim.

Bu çocuklara ayrı yemek pişirmek de ayrı bi dert benim oğlumda öyle çok yemek seciyo ki
4 yaşındayken pırasa bile yerdi. Büyüdükçe seçmeye başladı
Bu arada ev pizzasina bayılırım elinize sağlık
Teşekkür ederim

Afiyet olsun .Bayılırım pizzali menulere.Hele gecen iftara yaptım. Tadi daha leziz geldi ac ac.
Afiyet olsun elinize sağlık

Çok teşekkür ederiz.
7 baharat yerine az tuz, nane ve pul biber koysa olur mu?
Ben baharat hiç sevmem de.
Bir de üzerine zeytinyağı mı ısıtıyorsun onu anlamadık.

Ah geçmişler olsun canım arkadaşım.
Menün süper, ellerine sağlık.
Bol bol dinlen lütfen.

Gecmis olsun canim ayni olay gecen yaz gece 4 te basimiza geldi bi uyandik ki mutfak sular altinda kalmisti gene sizin bi nevi dha iyi olmus halletmissiniz goz gore gore .

Benim bugun menum
Terbiyeli sehriye corbasi
Zeytinyagli pirasa
Peynirli makarna
Portakalli kek

Hepinize afiyet olsun oruclariniz kabul olsun

Dua su hurma ile açılış Fırında çipura bol yeşillikli salata pralin(yarışma için hazırladığım labneli tatlım) sofra toplanması sudan geçir makinaya faslı çay suyu koyumu ve kapanış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…