- 21 Nisan 2018
- 2.201
- 1.729
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anneciğim de o tereyağlı pidenin arasına kaşar koyup tost makinesinde ısıtırdı. Çok basit ama mis kokulu sahur olurdu.tereyağlı pide kızartması, çok da bişey değil ama biz seviyoruz :)
Canım merhabaHepimize sımsıcak pazarlar olsun inşallah!
Sahurumuz hep hafif gidiyor.
Biraz bal, biraz peynir, biraz hurma, çay ve bol su.
Evde hiç acıkılmıyor cidden. Ama Ramazan ya özeniyor insan di mi?
İftarımızı dün gece planladık. Kocam uyduruk sos hazırlayıp tavukları içine yatırdı, iftar saatinde fırına koyup actifryda patates ve biber kızartacak. Yanına da sarımsaklı yoğurt, en sevdiğimiz!
Çorbamız gene tarhana olur sanırım. Hiç bıkmıyoruz tarhanadan.
Tatlımız yok, biri şekerpare demiş, evde kurusu var, kocacım şuruplasa da yesek. Ne hoş olur bence.
Kayınvalidemin canı kısır istermiş, kolay tarif var mı diye instagrama bakıyorum, hafta içinde kocam uğrayınca bırakır annesine. Tabii bu arada gördüm Nevreste de iftara kısır yapmış, şifa olsun, zor değilse kocam tarifini merak eder.
Hepimizin ellerine sağlık.
Allah'ım hepimizin oruçlarımızı, namazlarımızı, dualarımızı kabul etsin en yakın zamanda inşallah.
Allah'ım olmayanlara da versin inşallah.
4 yaşındayken pırasa bile yerdi. Büyüdükçe seçmeye başladıBu çocuklara ayrı yemek pişirmek de ayrı bi dert benim oğlumda öyle çok yemek seciyo ki
Teşekkür ederimBu arada ev pizzasina bayılırım elinize sağlık
Afiyet olsun elinize sağlıkAfiyet olsun .Bayılırım pizzali menulere.Hele gecen iftara yaptım. Tadi daha leziz geldi ac ac.
Çok teşekkür ederiz.Canım merhaba
Az ölçü vereyim:)
2 çay bardağı ince bulgur( köftelik olabilir)
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı 7 türlü( köfte baharatı)
1 yemek kaşığı sumak
1/ 2 çay bardağı nar ekşisi
1 minik soğan
1 diş sarımsak
Tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Pul biber
Yeşillikler ne isterseniz( maydanoz- marul- kara lahana- yeşil soğan)
Öncelikle bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak su ekliyoruz.Üzerini kapatıp şişmesini bekliyoruz.
Sonra bulgura ince ince doğradığımız soğan, sarımsak, salça, tuz, baharatları ve nar ekşisini koyup yoğuruyoruz( karıştırıyoruz).
Yeşilliklerimizi ince ince doğruyoruz.Yoğurduğumuz malzemenin üzerine yeşillikleri , limonu ve yağı koyup karıştırıyoruz.
Ben yağı ısıtıyorum yeşillikleri koyunca sıcak sıcak üzerine döküyorum çok daha güzel oluyor.Tavsiye ederim.
Ah geçmişler olsun canım arkadaşım.Selam kizlar.
Ancak gelebildim. Sabahtan beri daha yeni oturdum. Ayaklarim sizlamis yani oturunca anladim :)
Sabah bulasik makinesini calistirayim diye girdim mutfaga. Lavabo tikanmis. Pompa ile actim dedim ki ayagima su damlamaya basladi. Alttan giderde sıkıntı olmus.
Allahtan esim evdeyken oldu. Sabah sabah nabur aramaya gitti parca almak icin.
Tabi dolapta ne varsa mahvoldu. Her seyi yikadim. Dolabi sildim. Hali mahvoldu onu kaldırdım. Markete git yemek hazirla derken bu saat oldu. Artik iftara kadar dinlenicem.
Bugunku menumuz
Sütlü sehriyeli havuc corbasi (Oglumun en sevdigi oldugundan sık sık yapiyorum)
Kiymali pide (Ic hazırladım esim az once firina götürdü)
Salata
Ayran
Peynir tatlısı
Olur tabi ne severseniz:)Çok teşekkür ederiz.
7 baharat yerine az tuz, nane ve pul biber koysa olur mu?
Ben baharat hiç sevmem de.
Bir de üzerine zeytinyağı mı ısıtıyorsun onu anlamadık.
Ah geçmişler olsun canım arkadaşım.
Menün süper, ellerine sağlık.
Bol bol dinlen lütfen.
Gecmis olsun canim ayni olay gecen yaz gece 4 te basimiza geldi bi uyandik ki mutfak sular altinda kalmisti gene sizin bi nevi dha iyi olmus halletmissiniz goz gore gore .Selam kizlar.
Ancak gelebildim. Sabahtan beri daha yeni oturdum. Ayaklarim sizlamis yani oturunca anladim :)
Sabah bulasik makinesini calistirayim diye girdim mutfaga. Lavabo tikanmis. Pompa ile actim dedim ki ayagima su damlamaya basladi. Alttan giderde sıkıntı olmus.
Allahtan esim evdeyken oldu. Sabah sabah nabur aramaya gitti parca almak icin.
Tabi dolapta ne varsa mahvoldu. Her seyi yikadim. Dolabi sildim. Hali mahvoldu onu kaldırdım. Markete git yemek hazirla derken bu saat oldu. Artik iftara kadar dinlenicem.
Bugunku menumuz
Sütlü sehriyeli havuc corbasi (Oglumun en sevdigi oldugundan sık sık yapiyorum)
Kiymali pide (Ic hazırladım esim az once firina götürdü)
Salata
Ayran
Peynir tatlısı
Afiyet olsun birde ben deneyimtereyağlı pide kızartması, çok da bişey değil ama biz seviyoruz :)