Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2020)

Ben o an lavaboyu pompa ile acinca oldu. O manzarayla karsilasmayi hele de gecenin bi yarisi asla istemezdim. Bu ikinci kez basima geliyor. Bir de onceki evde olmuştu onu hic anlatmayayim mide kaldirir gibi degildi 😁
Iste sukretki basindayken olmus canim benimde 2. Vukuat bu bi kerede baska bi yerden su basmisti her turlusu zor bu islerin sel , yangin, deprem Allah im ugratmasin bunlara

Günaydın. Hayırlı ve bereketli haftalar olsun. :KK3:Allahım tüm işimizi gücümüzü rast getirsin en yakın zamanda inşallah.:KK36:
Bizde de çok yağmur ve soğuk var. İşyerindeyken bu havalarda evde olmayı hayal ederdim, şimdi evdeyim hem de haftalardır. Ne ilginç. Kaderimizi hiç bilmiyoruz. Allahım hepimize iyi yazılar yazsın inşallah.:KK74:
Dün gece iftar sonrası biraz rahatsızlandım ben de. Normalde 11 gibi uyuyup gece 1de uyanıyorum, sahur saatine kadar kocayla sohbet, dua, eğlence şeklinde geçiyordu. Dün gece 1de karın ağrısıyla :anneadayı:uyandım. Nasıl kıvranıyorum, iki büklüm oldum, doğrulamadım. Çok özür diliyorum sanırım gaz oldu. İnternetten baktık, sıcak tutun bir de hareket diyor. Az soda içip kalktım yürüdüm olduğum yerde sakinleşti biraz. İlaçlarımızı bol suyla içip yattık, uyumuşum çok şükür. :eek:
Şimdi biraz halsizim ama dün geceki ağrılarım bitti çok şükür.:KK60:
Büyük ihtimalle üşütme oldu, camlar açık, evde de süslü gezeyim diye incecik giyinmişim, yel geldi galiba.:oops:
Bir de ben Ramazan’da öyle bamya, börülce gibi yemekler hiç yemezdim daha yağsız, kuru beslenirdim. Bu sene üç gün üst üste yedik, dokundu bana.:KK67:
Allahım tüm hastalara şifa versin, bebecikler gaz sancısı çekerken nasıl canları acıyordur, kıyamam.:emir_bebek:
İftarımız için dünden kalan hiç bir şey yok. Yeni yemek yapılacak inşallah. Belli olunca gelirim şimdi selam vereyim dedim.:KK31:
Yine gelirim, yine görüşürüz. Allah’ıma emanet olun inşallah.:KK73:
Geçmiş olsun 💐💐💐💐

Bugün annem toptarnaşı (top tarhana çorbası denizli yöresi) yapacak, daha doğrusu şimdiden kaynamaya başladı bile.
Ben pek severim ama ne bileyim iftarda susatir ya.
Ben börülce yapacagim. Pilav Da var dünden.

Yani bugün bizde iftarda

Top tarhana
Börülce
Pirinç pilavı

Tatlı canımız irmik helvası çekti sanırım onu yapacağım :dondurma:

Güzel yağmurlu bir gün, mutluyum yağmurdan ötürü, herkese sevgiler:KK200:

Gelelim menülere ;

İftar menüsü:

Ezogelin çorba
Bakla yahnisi (eşimin tarafı böyle diyor aslında kıymalı patatesli taze fasulye :))))) fasulyelerim buzluktan)
Meyhane pilavı
Cacık
Sütlaç

Sahur menüsü:
Kır pidesi (ilk kez yapacağım umarım başarılı olur)
Kahvaltılık
Domates-salatalık
Bol çay ve su

Herkese hayırlı, huzurlu ve sağlıklı bir gün diliyorum :)

Günaydın. Hayırlı ve bereketli haftalar olsun. :KK3:Allahım tüm işimizi gücümüzü rast getirsin en yakın zamanda inşallah.:KK36:
Bizde de çok yağmur ve soğuk var. İşyerindeyken bu havalarda evde olmayı hayal ederdim, şimdi evdeyim hem de haftalardır. Ne ilginç. Kaderimizi hiç bilmiyoruz. Allahım hepimize iyi yazılar yazsın inşallah.:KK74:
Dün gece iftar sonrası biraz rahatsızlandım ben de. Normalde 11 gibi uyuyup gece 1de uyanıyorum, sahur saatine kadar kocayla sohbet, dua, eğlence şeklinde geçiyordu. Dün gece 1de karın ağrısıyla :anneadayı:uyandım. Nasıl kıvranıyorum, iki büklüm oldum, doğrulamadım. Çok özür diliyorum sanırım gaz oldu. İnternetten baktık, sıcak tutun bir de hareket diyor. Az soda içip kalktım yürüdüm olduğum yerde sakinleşti biraz. İlaçlarımızı bol suyla içip yattık, uyumuşum çok şükür. :eek:
Büyük ihtimalle üşütme oldu, camlar açık, evde de süslü gezeyim diye incecik giyinmişim, yel geldi galiba.:oops:
Bir de ben Ramazan’da öyle bamya, börülce gibi yemekler hiç yemezdim daha yağsız, kuru beslenirdim. Bu sene üç gün üst üste yedik, dokundu bana.:KK67:
Allahım tüm hastalara şifa versin, bebecikler gaz sancısı çekerken nasıl canları acıyordur, kıyamam.:emir_bebek:
İftarımız için dünden kalan hiç bir şey yok. Yeni yemek yapılacak inşallah. Belli olunca gelirim şimdi selam vereyim dedim.:KK31:

Geçmiş olsun, dikkat et kendine sakat havalar bunlar :KK200:

Merhabalar💐💐 hani şu içi sırlı toprak güveçler varya kullanan var mı? Yıllar önce birinin evinde yemiştim onda pişen yemeği felaket toprak kokuyordu. Bende aldım kullanmadım kokarsa diye. Koku oluyor mu onlarda? İçi sırsız olursa fırında yağlayıp yakın diyorlar içi sırlı bendekilerin.

Merhabalar💐💐 hani şu içi sırlı toprak güveçler varya kullanan var mı? Yıllar önce birinin evinde yemiştim onda pişen yemeği felaket toprak kokuyordu. Bende aldım kullanmadım kokarsa diye. Koku oluyor mu onlarda? İçi sırsız olursa fırında yağlayıp yakın diyorlar içi sırlı bendekilerin.
Esim cok onceden almıstı kullanmamıstım. Dün kullandım küçük olanları. Ve harıka oldu.
İçi sırlı nr demek bilmşyorum. Parlak benımkınin icleri

İlk kullanımdan önce içinde süt kaynatın sonra yemek pişirin derler, ama neden bilmiyorum

Merhaba canim .Benim o guveclerden 6li setim var 4 yıldır kullanıyorum. Hic oyle bir koku ile karsilasmadim Tatli da yapıyorum et yemekleri de pratik oluyor

Sahurda kiymali tost ve yumurta vardı.
Iftar Menümüz
*Tarhana Çorbası (dünden)
*Yaprak Sarma (dünden)
*Kabak Yemeği
*Makarna (Sarımsaklı Yoğurtlu)
*Un Helvası (dünden)
*Bahçeden bol yeşillikli salata
Bugun iftar isi annemde .Hic halim yok .Zaten 3 kişiyiz. Esim evimize geri döndü. Abimler de yok.

Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin:KK60:

X