- 19 Ağustos 2008
- 17.847
- 53.794
Ellerine sağlıkkk muhteşem görünüyoooo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tarif versene nevroş, bende yapayım
Vee gördüm1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket toz maya
Ele yapışan bir hamur kıvamı olacak sekilde un
Hamur yaptım 1.5 saat beklettim sonra pisirme kağıdı serdigim tepsiye hamuru koydum.1 yemek kaşığı kadar yağ döküp hamuru tepsiye yaydım. Bıçak ile çizikler yaptım. Üzerine yumurta sarısı kavrulmuş susam ve çörek otu20-25 dk daha beklettim.
180 derece onceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pisirdim.
Afiyet olsun.
Bende aynısı oldum önce tarif isteyip sonra tarifi gördümVee gördüm
Sen zora göğüs gerdin bense yenildim aaaah ah sen iyi bi savaşçısın aynen devam şekerimBenim anamda tatlı alsana dedi bana almadım
Yarına dedim bakalım çok zor çooooookkkkk
Oh ne güzel yarının yemeğini düşünme derdi de kalmadı,bende de öyle piyangodan çıkan sarmayı yarına sakladım çok akıllı hatunum vesselamİlk iftarı geçirdik, 24 yıl iş hayatından sonra evde olup geniş geniş yemek yapmak çok tuhaf bir duygu. Şükür güzel geçti, misafir kardeşimde olsa telaş yapıyorum niyeyse:))) yemekler arttı, yarın onları bitiririz yeni yemek yapmam. Sahurda kahvaltılık, börek, çay. Sanırım yorulmuşum ayaklarım şişmiş, namazı kıldım anca çay keyfi yapıyorum, herkese hayırlı geceler olsun inş.
IkizimBende aynısı oldum önce tarif isteyip sonra tarifi gördüm
Öf harika olmuş.ıyki de sahurda gördüm1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket toz maya
Ele yapışan bir hamur kıvamı olacak sekilde un
Hamur yaptım 1.5 saat beklettim sonra pisirme kağıdı serdigim tepsiye hamuru koydum.1 yemek kaşığı kadar yağ döküp hamuru tepsiye yaydım. Bıçak ile çizikler yaptım. Üzerine yumurta sarısı kavrulmuş susam ve çörek otu20-25 dk daha beklettim.
180 derece onceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pisirdim.
Afiyet olsun.
Ellerine sağlıkkk muhteşem görünüyoooo
Teşekkür ederimÖf harika olmuş.ıyki de sahurda gördüm
Vee gördüm
Pide gibi oldu canım:)Tarif varmış şimdi bi kaldı poğaça gibi olup olmadığı sorusunun cevabı
çorbanın tarifini almam mümkünmüdür acabaSelam herkeseeee:)))
İlk iftara kardeşimi ve eniştemi davet ettim o yüzden menüyü biraz genişlettim dün ki planımdan farklı olarak, iftar menümüz :
Yeşil mercimekli yoğurtlu çorba
Şehzade kebabı
Pirinç pilavı
Havuç tarator
Yeşil salata
İrmik tatlısı dondurmalı
Ortaya bir çeşit daha yapayım dedim ama halim kalmadı gibi
çorbanın tarifini almam mümkünmüdür acaba
teşekkür ederim.favorilere ekliyorum.bi ara bende haşlayıp atıyordum.yine haşlayıp atayım.kolaylık olurTabi ki :)
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 avuç dolusu erişte
1 yumurta
1 bardak yoğurt
1,5 yemek kaşığı un
tuz
nane
pul biber
kaynamakta olan ortalama 1 lt suya eriştelerimizi atıyoruz, biraz yumuşayınca önceden haşlanmış yeşil mercimeği ilave ediyoruz, o kaynarken yumurta,un ve yoğurtla terbiyemizi hazırlıyoruz. Kaynayan çorbadan biraz terbiyeye katarak ılıştırıyoruz. Sonra ocağın altını kısıp, sürekli karıştırarak terbiyeyi tencereye ilave ediyoruz ve kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra 5 dk kadar bekleyip altını kapatıyoruz. Çorba biraz soğuduktan sonra tuzunu ilave ediyoruz, sıcakken koymayın tuzunu keser yoksa. Ayrı bir yerde kızdırılmış yağa nane ve pul biber katıyoruz, acı sevmiyorsanız acısız toz biberde olur, sonra bu karışımı çorba tenceresine ilave ediyoruz, afiyet olsun :)
Tarifin orjinalinde kızdırılan yağda soğan kavruluyor ve sonra nane ve biber ekleniyor, ilk yaptığımda öyle yaptım ama soğanlar çorbada diri diri ağza geldiği için bir daha soğan koymadım, soğansız çok daha güzel oluyor. Yeşil mercimeğide biraz fazla haşlayıp buzluğa atıyorum, çorba için hazır oluyor
teşekkür ederim.favorilere ekliyorum.bi ara bende haşlayıp atıyordum.yine haşlayıp atayım.kolaylık olur
Aynı ben pilavın yüzde 30 u ya yendi ya yenmedihayır yani iki bardak pilav apmışım dünya bi pilav arttı.eşim döne döne fazla yapma sadece bugünlük demesine rağmeninsanın gözü aç olmaya görsün
şimdi o can alıcı soruyu sorayım ozaman. bu pilav nolacak.bide bezelyeli yaptımAynı ben pilavın yüzde 30 u ya yendi ya yenmedi
akılmdan taze fasulye geçiyordu zaten benimdeBu akşam ki iftar menüsü
Taze fasulye
Mercimek çorbası
Bakla yemeği yoğurtlu
Pilav
Kemalpaşa tatlısı