Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2019)

tahmin ettim:) senin nasıl biri olduğunu hissettim gülüm o yüzden sordum , ama sen her şey de böylesin azıcık değişsen senin için çok daha iyi olacak aşırı mütevazi olmak bilinç altın da zamanla ben çok da iyi ( değerli , başarılı v.s. anlamın da)değilim aslın da mesajını veriyor , çok iyi birisin ve iyi insanları kullanmayı sevenler var maalesef , son 4-5 seneye kadar çokça kullanılmış biri olarak dayanamadım yazdım haddimi aştıysam mübarek ramazan günü affet gülüm ( çok fenayım ramazan ayını da kullandım bak ) :)))
Yok çok haklısınız. Nişanlımda bana hep ne kadar mütevazisin , senin yarın kadar karakteri olmayan kızlar ne haldeler der. Bilmiyorum ben lafla peynir gemisi yürümez diyenlerdenim:)
Hani zaten eğer bir şeyleri başarıyorsam bunu beyan etmeye gerek duymuyorum.

Yok çok haklısınız. Nişanlımda bana hep ne kadar mütevazisin , senin yarın kadar karakteri olmayan kızlar ne haldeler der. Bilmiyorum ben lafla peynir gemisi yürümez diyenlerdenim:)
Hani zaten eğer bir şeyleri başarıyorsam bunu beyan etmeye gerek duymuyorum.
tabi ki beyan etmeyeceksin egoyu şişimeyeceksin çok tehlikeli , benim dediğim beyan edenlere de yok yaa işte şöyle böyle dememek , benim ilgi alanım bilinç altı beynin işleyişi , duygular, enerji akışı, bunların bedene ve hayatımıza etkileri , o yüzden kendi kendine değersizim demek oluyor bu bilinç altı neye inanırsa o yönde enerji yayar gülüm

tabi ki beyan etmeyeceksin egoyu şişimeyeceksin çok tehlikeli , benim dediğim beyan edenlere de yok yaa işte şöyle böyle dememek , benim ilgi alanım bilinç altı beynin işleyişi , duygular, enerji akışı, bunların bedene ve hayatımıza etkileri , o yüzden kendi kendine değersizim demek oluyor bu bilinç altı neye inanırsa o yönde enerji yayar gülüm
Hiç böyle düşünmedim ve hissetmemiştim. Ama bundan sonra -e tabi benden iyi yapan olamaz diyeceğim :KK70: teşekkür ederim çok tatlısınız.

Biraz geç dönüş yaptım ama kalabalık olunca anca müsait olabildim.

Patlıcanın tarifini yazayim tabii ki.
Malzemeler kişi sayısına göre belirleniyor.
Bostan patlıcan
Domates büyüklerinden
Köftelik kıyma (köftelik yoğurulacak)
Ve beşamel sos

Yapılışı;

Bostan patlıcanlar 1 veya 1bucuk cm halka şeklinde kesiliyor ve kizartiliyor.
Kiymayıda köftelik yoğurup patlıcanların büyüklüğüne göre şekil verilip tavada pişiriliyor.
Domatesler de aynı şekilde halka halka kesilip kofteleri kizarttigimiz tavada arkalı önlü hafif kizartiyoruz.
Tepsiye önce patlicanlari, üstüne köfte onun üstüne domates koyuyoruz. Daha sonra beşamel sos yapip her bir porsiyonun üstüne birer kaşıkdöküyoruz ve fırına veriyoruz. Beşamel sos kızarana kadar pişiriyoruz. Hepsi bu kadar. Lezzetli porsiyonluk bir yemek oluyor.
Patlican sevmeyen olursa onun yerine patates koyabilirsiniz.

Kizartma islemi yorucu sıkıcı olabilir ama görüntü tat gayet güzel oluyor. Kayinvalidemlere yapmıştım cok beğenmişlerdi değişik ve görseli güzel demişlerdi.
Sağol canım ekran fotosu aldım denileceğim mutlaka,,, en son üzerine kaşarda rendeleyebiliriz güzel olur🥰🥰🥰🥰

bir gün değil şimdi şu an da bile olursun tek yapman gereken düşünce ve duygularının farkında olmak olumsuz düşünce duyguları iyileriyle değiştirmek , ağzından çıkan her söz büyüdür , ağzından çıkan her söz yarını tezahür ettirmeye başlar
kendine iyi isteklerine sınır koymadan limitsiz olduğun an o lilililii yi yapacaksın :)

Aslın da bazen başarıyorum sonra bir bakıyorum yine başa dönmüşüm 🤦‍♀️
Sanırım bu aralar hormonlarım dengesizlestiriyor beni Rabbim bağışlasın, sağlıkla kucağıma almak nasip olursa 20haftalık hamileyim. Bebeğimle aşıyorum bazı şeyleri en başından tembihledim kendimi kötü düşünceye yer yok iyi düşün iyi olsun inşallah diye. Ama işte bazen kafa gidiyor sanırım birden değişiyor sonra kızıyorum kendime "hop Kasecim kendine gel yoldurma saçını başını" diye toparliyorum :halay:

Sağol canım ekran fotosu aldım denileceğim mutlaka,,, en son üzerine kaşarda rendeleyebiliriz güzel olur🥰🥰🥰🥰
Biri fotoğraf çekmişti bulursam gönderirim onu da.
Basemali kuzenim hazırladı sanırım içine koymuştu kaşar peyniri rendeleyip ama üstüne de koyabilirsiniz tabii ki.

Şimdiden afiyet olsun umarım mahçup olmam. 😊

Anne olan olmayan tum kadinlarin anneler gununu kutlarim.

Sabahin korunden beri ayaktayim. Oglan delirtti erkenden uyanip. Oglen uykusuna dalsa da az rahat etsem.

Sahurda esime dunku tavuklu misirli pilavdan isittim. Domates salatalik sogus, yogurt, cay.
Bana da patatesli tuzlu kek, yesil zeytin ve sut.

Iftar menum nasipse:
Unlu tel sehriye corbasi
Firinda soslu kanat ve incik
Pirinc pilavi
Sodali peynirli borek
Salata
Yogurt

Simdilik sadece borek hazir sosunu ceksin diye. Tatli da yapar miyim bilmiyorum. Pelte gibiyim bugun :KK43:

Herkese merhaba .
Dun dışarıda yedik .Bugun kvalideme gidecegiz .
Anneler gününüz kutlu olsun .Rabbim isteyen herkese nasip etsin .Vefat eden annelerin mekanlari cennet olsun .
Benim de ilk anneler günüm. Hayatimin en anlamli ozel gunu

Aslın da bazen başarıyorum sonra bir bakıyorum yine başa dönmüşüm 🤦‍♀️
Sanırım bu aralar hormonlarım dengesizlestiriyor beni Rabbim bağışlasın, sağlıkla kucağıma almak nasip olursa 20haftalık hamileyim. Bebeğimle aşıyorum bazı şeyleri en başından tembihledim kendimi kötü düşünceye yer yok iyi düşün iyi olsun inşallah diye. Ama işte bazen kafa gidiyor sanırım birden değişiyor sonra kızıyorum kendime "hop Kasecim kendine gel yoldurma saçını başını" diye toparliyorum :halay:
rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin sana hayırlı evlat kılsın yavrunu inşallah :KK200:

X