Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2019)

Laale Laale beğene beğene geliyorsun :)) gel gülüm gell iftara ne pişireceksin :)
eşimin rahmetli amcası karısı boğazına çok düşkündü , kimi görse nasılsın demez , ne pişirdin nasılsın derdi şehir dışın da yaşayan kızlarına da telefon da ilk sorduğu soruydu :)) şimdi kendimi ona benzettim
laale ne pişürdüün nasılsınn der gibi oldum hihihihih
Geldim geldim anca geldim. :KK3:
Ben de yemeyi çok çok severim. :dondurma:

Bizde pişirici kocamdır,ben sadece taşıyıcıyım. :KK55:
Bakalım nasipse iftara misafirimiz gelecek,öğle tatilinde belli olacak durum.

"Ona göre menünün adını koyarız" dedi ustam. :-)
Ben şimdilik öyle arkadaşlara bakayım diye geldim. :KK74:

Şu halimde benim de pişirenim olsa harika olurdu. Maşallah size :)

Laale Laale beğene beğene geliyorsun :)) gel gülüm gell iftara ne pişireceksin :)
eşimin rahmetli amcası karısı boğazına çok düşkündü , kimi görse nasılsın demez , ne pişirdin nasılsın derdi şehir dışın da yaşayan kızlarına da telefon da ilk sorduğu soruydu :)) şimdi kendimi ona benzettim
laale ne pişürdüün nasılsınn der gibi oldum hihihihih

Benim kayinvalidenin de klasik sorusu. Ne yediniz? Ya sana ne :KK70: Ben cevao vermedigim icin vana sormayi kesti esime soruyor. Yemek yediniz mi ne yediniz. Ama sorma amaci bogaz duskunlugu ya da merak degil. Ona gore ben oglunu ac bırakıyorum.
Ama ne hikmetse esim bekarken 55 suan 80 kilo.

hoş geldin sefalar getirdin :)
ne güzel eşinin iyi yemek yapması o yönden işin kolay , öğle misafirin geleceği belli olunca akşama kadar yetiştirebilecek mi hadi hayırlısı :)

hoş geldin sefalar getirdin :)
ne güzel eşinin iyi yemek yapması o yönden işin kolay , öğle misafirin geleceği belli olunca akşama kadar yetiştirebilecek mi hadi hayırlısı :)
Hoşbuldum,çok teşekkür ediyorum. :KK73:
Ya bizim menüler daha sade oluyor.
Bir çorba,ana yemek,pilav/makarna bazen tatlı bazen dondurma.:dondurma:
Çorbayı ben karıştırırım,böyle ani misafire tatlıyı dışarıdan alırız.
Eee yani bir ana yemekle makarnayı mı yapamayacak canım kocam?:KK37:

Benim kayinvalidenin de klasik sorusu. Ne yediniz? Ya sana ne :KK70: Ben cevao vermedigim icin vana sormayi kesti esime soruyor. Yemek yediniz mi ne yediniz. Ama sorma amaci bogaz duskunlugu ya da merak degil. Ona gore ben oglunu ac bırakıyorum.
Ama ne hikmetse esim bekarken 55 suan 80 kilo.
bazısının damarı tutuyor işte gülüm boş ver sen umursama , ya da cevap vermeden sen de ona aynı soruyu sor pişkin pişkin eğlene baak yanii
eşim yengesine yapardı o da her defasın da bulgur pilavı derdi yalandan bu defa eşim de ona biz de pilav pişirdik derdi tam komediydi ya :)

Hoşbuldum,çok teşekkür ediyorum. :KK73:
Ya bizim menüler daha sade oluyor.
Bir çorba,ana yemek,pilav/makarna bazen tatlı bazen dondurma.:dondurma:
Çorbayı ben karıştırırım,böyle ani misafire tatlıyı dışarıdan alırız.
Eee yani bir ana yemekle makarnayı mı yapamayacak canım kocam?:KK37:
demiii gülüm o kadarını da tabi ki yapar
ben de artık az çeşitten yanayım sağlığımız için çok karıştırıp mideyi inletmeye gerek yok hem bildiğimiz israf oluyor , her şeyden 2-3 kaşık yeniyor gerisi kalıyor ertesi güne hatta öğüne kalanı benimkiler yemez bayat der , çorba hariç :)
misafir gelecekse iş değişiyor zeytin yağlılar börek v.s. ekleniyor o da birini sevmezse diğerlerini yesin diye ne olur ne olmaz :)

Tatli da hira tatlisi yapmaya karar verdim. Ilk defa yapicam. Deneyen var mi? Serbetinin pisirilmemesi dusundurdu beni.
Ben dün yaptım ama şerbeti beş dk kaynattım soğutup döktüm yorumlarda öyle yazmışlardı. şu meşhur sitedeki tarife göre yaptım ama tatlım hamur oldu ya nedense :KK43:

konu komşun yok mu gülüm bina da hamile varsa bir tabak yemek verilir hele de ramazansa kokusu gider canı çeker diye
Konu komşu var da ne gören var ne de öyle bir uygulama var. Genelde 2günlük yemek yapmış oluyorum. Hamd olsun eşim de sorun çıkaran biri değil ne olsa yiyor. İnsan kendine bir şekilde yetmeyi öğreniyor aslında yapacak bir şey olmayınca

Merhaba bayanlar,
İstiridye mantarım var, iki sahurdur yumurtalı mantar yiyoruz :super: ama bugün yemeğini yapıp mantar öğünlerimize ara vermek istiyorum. :KK66: ne yapsam karar veremedim. Belki sizin önerileriniz hoşuma gider de yaparım. Ne yapsam acaba?
söylemeden geçemeyeceğim istiridye mantarini yıkayıp mangal üzerine bir deneyin az tuzla harika sonuç :super:

Slm kızlar;

Dünki iftar menüm;

Mercimek çorbası , patates patlıcan biber köfte kızrtma domates ve yoğurt soslu, tatlı dondurmalı revani :)

Bu günki menüm;

Yayla çorbası
Nohut Yemeği
Bulgur Pilavı
Revani dondurmalı (dünden)

hayırlı iftarlar :)

Konu komşu var da ne gören var ne de öyle bir uygulama var. Genelde 2günlük yemek yapmış oluyorum. Hamd olsun eşim de sorun çıkaran biri değil ne olsa yiyor. İnsan kendine bir şekilde yetmeyi öğreniyor aslında yapacak bir şey olmayınca
hadi yaaa komşuluk da pek olmuyor bazı yerlerde:KK43:
ben de zamanın da tek başıma küçük çocukla hastalıkla boğuşurken çok çekince senelerdir etrafım da hamile hasta ya da bekar yemek yapmayı bilmeyenler olunca tabak tabak yemek yapıp dağıtırdım koca lahananın hepsini sarıp sarıp dağıttım senelerce son 2-3 senedir hamile, bekar v.s. yok çevrem de , zaten eski samimiyetler de yok
şükür eşinle birbirinize yetiyorsunuz gülüm

X