Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz (2019)

Geceye hazırlık Sahur menüm el açması kıymalı patatesli börek + peynirli börek yapıyorum çay ☕ domates 🍅 🥒 salatalık
Hayırlı sahurlar şimdiden

Ellerine sağlık :KK66: gece gece iyi usenmeden ugrasiyorsun :KK66:
Afiyet olsun ♡

Benim eşimde öyle illa bir kusur bulacak:110::-)

Sağ Olsun KV eşi öldüğünden beri 6 senedir kendine bile doğru düzgün yemek yapmaya yapmaya unuttu sanırım :KK70: gerçi ilk evlendigimizde benim yemekleri yağsız bulurdu eşim :KK70: ama alisinca bu sefer de Annesine yağ içinde yuzuyor yemekler demeye başladı :KK70: şimdi de resmen Anne sen Yapma unutmussun yemek yapmayı diyor ( okadar diyorum ya sus kadın kirilacak diye ama yok kırk yılın başı kadın yapsada eleştirir :KK70: )

Ellerine sağlık :KK66: gece gece iyi usenmeden ugrasiyorsun :KK66:
Afiyet olsun ♡

Sağ Olsun KV eşi öldüğünden beri 6 senedir kendine bile doğru düzgün yemek yapmaya yapmaya unuttu sanırım :KK70: gerçi ilk evlendigimizde benim yemekleri yağsız bulurdu eşim :KK70: ama alisinca bu sefer de Annesine yağ içinde yuzuyor yemekler demeye başladı :KK70: şimdi de resmen Anne sen Yapma unutmussun yemek yapmayı diyor ( okadar diyorum ya sus kadın kirilacak diye ama yok kırk yılın başı kadın yapsada eleştirir :KK70: )
Aynı benimki:KK70:

Allah razı olsun canım 🥰
Eşim hayatta yumurta peynir zeytin le sahur yapmaz öyle alıştırmış anası :bicak: mecburen hazırlıklı olmam lazım yoksa aç kaldım diye söylenir durur

Ayni benimki. Kahvaltilikla doymaz. Oyle borek falan da yemez midem yaniyor diye soylenir. İftardan kalan yemekleri yer. Ustune cay icer. Her gun ayri yemek yapmaktan fenalik gelir bana :63: Normalde 2 gunluk yaparim yemek cunku rahat etmek için. Boyle olunca ertesi gune kalmiyor.

Dun esim pazar yapacakti dolapta ne var ne yok diye bakarken 2 tane kucuk kabak ve patlican kalmis. Bozulmasinlar dedim kucuk kucuk dogradim bir de patates dogradim kizarttim onlari. Uzerinede yazdan kalma domates sosuna biraz sarimsak rendeleyip biraz daha pisirdim onu doktum. Ortaya meze gibi koydum. Corbadan sonra onu yedik bezelye kaldi yine bozulmasa bari :KK43:

Bende şu meşhur marka nin cekmecelisini almıştım teşhir ürün gelince kapıdan çevirdim bir ton sorun yaşadık kısacası yattı o iş tekrardan bakıyorum annem arç.... Almış seninki ne marka

Benimki boş :KK48: marka cok memnunum no frost derin dondurucu olarak aldim hic buzlanma yapmiyor. Temizligide cok kolay. Senede bir cekmeceleri cikartip icini bezle siliyorum o kadar. Getirdiklerinde kapaginda ufak bir ezik vardi serce parmagimin ucu kadar. Dediler nakliye asamasinda oldu yenisini getirip takcaz. 3 gun sonra yeni kapi getirip takmislardi.

Benim gurme eşim biraz daha minik bezeler almamı söyledi:)Denemelere devam:)
Teşekkür ederim :KK200:

Benim gurme esimde bugunde pide yapayim mi soruma kabarmayan pide olayimdan sonra soyle cevap verdi: Senin nazik ellerine kiyamam hamur yogurcam diye yorma kendini. Dedi:KK70::KK70::KK70:

Bizde de hep klasik kahvaltı yenir sahurda :KK66: haşlanmış yumurta olmazsa olmaz ♡

Aynen biz de hep ayni kahvalti yapariz :KK66:

Bu sahura dunden yemek kalmadi esim mecburen baska seyler yemek zorunda kaldi :KK70: Ben bugun de iruca baslayamadim. Sanirim. Yarin oruclu olurum artik.

Sahur:
Patates kizartmasi
Peynir
Domates salatalik sogus
Cay

IIftar menumu de daha dunden tasarladim. Ne yapsam derdi insani resmen kemiriyor yani.

Iftara insallah:
Suzme mercimek corbasi (Bugun bitiyor artik :KK70:)
Biber dolmasi
Yaprak sarma
Cacik
Mozaik pasta (Dunden)

Ilahi :KK70: Bilmem ne soslu diye okuyunca sesli guldum :KK70:
Açlıktan gözüm dönmüştü bir çeşit makarnayı 3 ayrı sosla yapabılırdım o_O
Kırmızı bıberlı , domates soslu bol kekıklı yaptım .

Bugune yıne kaldı bır çeşit, Kırmızı bıberlı makarna.
Yanına corba ve tavuk kızartacagım . Dun aksam 18:00 de reglı oldum . Bır kac gun ustun performans gostermeyı dusunuyorum ıftarda :KK59:

Açlıktan gözüm dönmüştü bir çeşit makarnayı 3 ayrı sosla yapabılırdım o_O
Kırmızı bıberlı , domates soslu bol kekıklı yaptım .

Bugune yıne kaldı bır çeşit, Kırmızı bıberlı makarna.
Yanına corba ve tavuk kızartacagım . Dun aksam 18:00 de reglı oldum . Bır kac gun ustun performans gostermeyı dusunuyorum ıftarda :KK59:
Eline saglik canim.
Hahah ben de direkt regl ile basladim ramazana. Yarin tutarim diye umut ediyorum ama. Regl olunca iftar eslere guzel oluyor :KK70:

X