Popüler Konu Ramazanda İftar Ve Sahur Menülerimiz(2016)

sahur menüm ;

bir bardak süt
3 hurma
10 badem

bu akşam iftara ;

tavuk çorba
biber dolması
salata
fırın makarna (buna tam karar vermiş değilim diğerleri hazır)

Herkese hayırlı iftarlar şimdiden...

Merhaba
Ya yanlış olmadı değil mi ıslatılmamışa 1.5 su bardağı, ıslatılmışa 2 bardak su katıyorsunuz. Ama ıslatılmış zaten su çekmiş olmuyor mu ona neden daha fazla su katıyorsunuz? Bende yapamıyorum adam gibi pilav. Çok belli ettim zaten :KK70:

anlatamamışım ben katı demk istemiştim ıslatılmamışa 1.5 dan ıslatılmışa 1 gibi... mesela 3 subardağına ıslatmışsam 4 ıslatmamışsam 4.5 eklerim yani ıslatmadığıma yarım fazla atarum

ben önce ciğeri yıkadığım suyla biraz çevirdim suyunu çekince tereyağı koydum biraz kavruldu soğanı koydum sonra biberi sonra da domatesi.tuz ve baharatları attım.pişince kapattım .güzel oldu..

sizin yaptığınız gibi ilk defa duydum karbonatı mesela.. ama güzel oluyosa yaparım öyle.

İlk defa duyuyorum sizin yaptığınızı ben bu tarifle kızartıyorum karbonat ciğerin yumuşak olmasını sağlıyor canım çok lezzetli oluyor çok fazla koyma ama unun içerisine. Bende senin yaptığını deniyim bir gün bakalım nasl olcak

• Beğen
Reactions: s u
X xDerinMavix o tavuk köri li sanırım. Bir ara tarifini verirmisin.

Menü
Mercimek çorbası tavuklu
Pide
Yaprak sarması
Salata
Ayran

Canım körili değil. Kremalı ve soya soslu.
Tarifini önceki sayfalarda vermiştim birazdan seni etiketlerim canım.

Teşekkür ederim canım mutlaka denicem :)

Rica ederim canım, denersen yorumunu beklerim :)

Adın ne diye geçiyor ben derinmavix olarak görüyordum tarifler kısmında ama Oray'a Nasıl kayıt olunuyor ben yaptıklarımın hepsini deftere eklemeliyim unutuyorum hep

Kızlar tartolet yapacağınız Zaman nefis yemek tariflerinden bir kadının tarifi var bir muhteşem yani kesinlikle deneyin harika oluyor :-)

Canım oradaki kullanıcı adım Renkli Mutfağım.
Ben kayıt olalı seneler geçti ama Facebook hesabınla bile bağlanabiliyorsun diye biliyorum.

Yok canım göğüs etiyle yapıyorum.
500 600 gr göğüs etini fileto halinde kesiyorum.
Tepsiye bitişik şekilde diziyorum. Tuz ve yağ eklemiyorum çünkü soya sosu tuzlu, krema da yağlı zaten.
Tavukların üzerine önce 1 kutu kremayı döküyorum sonra yarım bardaktan daha az (hatta çeyrek bardak bile yeter) soya sosu üzerine suyla 1 bardağa tamamlıyorum ve onu döküyorum.
Kaşıkla biraz karıştırıp kremayla sosun karışmasını sağlayıp fırına atıyorum.
Kızarınca alt üst ediyorum tavukları. Etmesen de olur.
Bu arada tavuklar sosu tamamen çekmiyor sulu kalıyor.
O sosu da tabaklara gezdiriyorum.
Nefis bir tat.

@_asmunikal_ Tarif bu mesajda canım.

Kızlar bizim sahur soframızda bulunanlar:

Peynirli milföy
Patates kızartması
Haşlanmış yumurta
Söğüş domates, salatalık
Kiraz
Çay (Eşime)
Süt (Bana)

İftar için yapacaklarım:

Bol domatesli şehriye çorbası
Biber dolması
Salata
Ayran

sahur menün baya kalabalık mış maşallah bn sahura biyumurta hasladım domates salata bak tahin pekmez zeytn peynir salam meyve

iftar için evde kzuenim geldi memleketten erkek ama aşcı kendisi ben size yaparım dedi olurmu sn dinlen dedim ama bakalım o yapmamıssa
** taze fasülye
** bulgur pilavı
** tavuk çorbası
** güllaç düşünüyorum

anldım cnm ben cok üseniyorum ya aksamdan da işten gelince iftarı hazırlıorum namaz kuran topla sofratyı yerleştir anca oluo zaten en gec 11 de de yatıoruz

Ben de 11 gibi yatıyorum ama ben çalışmıyorum şuan canım.
İftardan hemen sonra sahurlukları hazırlıyorum.
Hemen de uyku basıyor zaten.

Neden ki? :)

Nasıl yapıyorsun aşamaları anlat ben aşçı kiziyim sana yardımcı oliyim :)
her çeşidini denedim olmuyo olmuyo olmuyo :KK70: bi kere oluyosa 2 kere olmuyo :KK70:
son zamanlarda pirinci tuzlu suda bekletiyorum bikere suyunu değiştiriyorum sonra yıne bekletıyorum
sonra yıkıyorum şehriyeleri kavuruyorum sonra pirinçleri atıyorum tuz atıyorum kavuruyporum baya bi sonra şeker atıyorum limon sıkıyorum cok az dah kavurup göz kararı sıcak suyumu koyuyorum :KK70: anlatımda hersey mükemmel ama bı oluıyosa bı olmuyo :KK70:

X