her yemekten yiyerekmiben taze börülce salatası yaptım.yarısını ayırdım buzluğa attım.
kalanına sarımsak ,zeytinyağı,limon ,tuz sos yapıcam.
makarna ,ayran.
tabi ben sade soda içicem.(25 gündür sadece yemeklerin yanında sade soda içerek 2 kilo verdim.)
kız öyle deme izmir'de o tadı bulamadımantepteki lahmacunları
dövme çorbası çok cnaım çekti nevrestrenin çorbasındaki.
bizdede ona benzer bir çorba var
Rabbim geride kalanlara sabır versin. Mekanları cennet olsun. Insan oğlu işte. Az sonra ne olacağını bilemiyoruzTeşekürler. Amin. Okul gezisi otobüsü sulama kanalına düşmüş kızıyla gitmişlerdi geziye. Ikiside vefat etti. Geride 3 yaşında bir bebek bıraktı.
evet asu yıkayıp bütün koyuyorumlimonuda mı koyuyorsun. bütün halinde mi
her yemekten yiyerekmi
Gırar Çorbası (Doğu Anadolu Çorbası)kız öyle deme izmir'de o tadı bulamadım
o çorbada nefis ya. cok özlemiştim. yedim gecen perşembe.
sizinkinin adı ne
niyetli niyetli herşey ceker canımızGırar Çorbası (Doğu Anadolu Çorbası)
içine kengel otu falan var oda konuyor. canım çekti
Kabuğu acı bir tat vermiyor mu salatayaevet asu yıkayıp bütün koyuyorum
çıkartıp kabuğu ile birlikte ya doğrayıp çorbalara yada rende yapıp salataya koyuyorumm çok güzel oluyor
taze nane veyada kengel otu var o konuyor. o şekilde güzel oluyor.Y yesil_zeytin_ kız bu çorba kabaksızını yapıoz bizde. dövme corbası diye.
yada ayran corbası dioz.
ayran corbasıda yogurt kaynatmıosun. direk içine atıyosun.birazda buz ve nane. nefis oluo
aa bide biber patlıcan kabak doldurcam unutmusum :)selam kızlarr. eşimle ilk ramazanımız :)
akşamki menümü yazayım :)
mercimek çorbası
fırında köfteli kırmızı biberli patates yemeği
pirinç plavı
cacık
salata :)
dolmalık patlıcan,biber,kabak, hatta domates içleri oyulur. İpe gecirilip asılır çamaşır teline.aramızda antepliler var sanırım yada bilenler var mı?
bende sebzenin çok olduğu bir şehirdeyim.
kurutma işlemini nasıl yapıyorsunuz?
dolmalık biberleri, patlıcanları?
asma yapraklarını?
Kabuğu acı bir tat vermiyor mu salataya
ipe dizince onları kuruyunca içine doğru çökmüyormu?dolmalık patlıcan,biber,kabak, hatta domates içleri oyulur. İpe gecirilip asılır çamaşır teline.
2-3 güne kurur.
asma yapraklarınıda suya basıyolar. az tuzla.
sarma yapıp buzluga atıcam ama ben. öylede cok güzel oluyor.pratikde oluyor.
Yaprakları kaynar suda haşla. Suya bir miktar tuz at. Sonra suyunu süzdür poşetle at buzluğa. Böyle ekşi ekşi çok lezzetli oluyor. Salamura yaprağın hem ekşiliği gidiyor hem de damar kısımları sertleşiyor. O yüzden haşlayıp dondur.aramızda antepliler var sanırım yada bilenler var mı?
bende sebzenin çok olduğu bir şehirdeyim.
kurutma işlemini nasıl yapıyorsunuz?
dolmalık biberleri, patlıcanları?
asma yapraklarını?
ipe dizince onları kuruyunca içine doğru çökmüyormu?
bide patlıcan kabak içlerini ne yapıyorsunuz? atıyormusunz.
yazık günah
asma yaprağı alıp pet şişelerin içine koyucam bende
salamura bende sevmiyorum. çok tuzlu oluyor nedense.Yaprakları kaynar suda haşla. Suya bir miktar tuz at. Sonra suyunu süzdür poşetle at buzluğa. Böyle ekşi ekşi çok lezzetli oluyor. Salamura yaprağın hem ekşiliği gidiyor hem de damar kısımları sertleşiyor. O yüzden haşlayıp dondur.