- 25 Ağustos 2011
- 18.321
- 13.422
aaa evetPişirirken önce sebzeleri suda kaynatıyorsun ki içleri açılsın. Sonra dolduruyorsun
kabağın ve patlıcan içini çıkardıklarımı ne yapayım.
hafif yağda kavursam kızarma gibi olur gerçi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aaa evetPişirirken önce sebzeleri suda kaynatıyorsun ki içleri açılsın. Sonra dolduruyorsun
salamura bende sevmiyorum. çok tuzlu oluyor nedense.
benim dediğim pet şişenin içinne 2şer 3 er sorup sarıp koyuyorum içine.
seninkide aklımda olsun.
geçen kilosu 6TL yaprak aldım.annem 15 TL almış dedim alma ben buradan sana bol bol alırım
yok cökme olmuyor. agızları zaten aşagı gelicek şekilde asıyorsun ipe.ipe dizince onları kuruyunca içine doğru çökmüyormu?
bide patlıcan kabak içlerini ne yapıyorsunuz? atıyormusunz.
yazık günah
asma yaprağı alıp pet şişelerin içine koyucam bende
yapatım bir. süsgeç varya. ona koyup suyunun süzülmesini beklemem yeterli mi?Ben de bahçeden topladım. Dün gece attm buzluğa. Tuzu makarnaya attığın miktarda atacaksın. Sen böyle yap bak nasıl güzel oluyor
yok cökme olmuyor. agızları zaten aşagı gelicek şekilde asıyorsun ipe.
onlarıda kurutup yemeklerini yapıyoruz. patlıcan içini kıcartanda oluyor hatta.
salamura bende sevmiyorum. çok tuzlu oluyor nedense.
seninkide aklımda olsun.
geçen kilosu 6TL yaprak aldım.annem 15 TL almış dedim alma ben buradan sana bol bol alırım
ben haşlamadan attım. olmaz mı? cıkarıp nasıl sarcam ? yeni evliyim de bılmıyorum kusura bakmaYaprakları kaynar suda haşla. Suya bir miktar tuz at. Sonra suyunu süzdür poşetle at buzluğa. Böyle ekşi ekşi çok lezzetli oluyor. Salamura yaprağın hem ekşiliği gidiyor hem de damar kısımları sertleşiyor. O yüzden haşlayıp dondur.
eylül-ekim.yapatım bir. süsgeç varya. ona koyup suyunun süzülmesini beklemem yeterli mi?
haşlaması da , sarılması için suda haşladığımız kadar değil mi?
tamam bunun mevsimi ne zaman ben yapayım. ozaman detaylı anlatırsın bana
Ne yapacağımıza karar verdiğimizde gerisi kolay olacak
ahahahaha asu aynı durum bizdede oldusalamura bende sevmiyorum. çok tuzlu oluyor nedense.
seninkide aklımda olsun.
İplerde 50 tane var.Geçen yıl fiyatlar bayağı fazlaydı..Biraz düşmüş :)eylül-ekim.
ya sordum kurutmalıkları antepde. perşembe günü.
biber 6-7 tl. 30tane var sanırım yada daha fazla
patlıcan 9-10 tl di. 30da bunda vardı sanırım
kabak 8tl di. 30da bunda var.
bana hatırlat emi unutmayayım kurtumayıeylül-ekim.
ya sordum kurutmalıkları antepde. perşembe günü.
biber 6-7 tl. 30tane var sanırım yada daha fazla
patlıcan 9-10 tl di. 30da bunda vardı sanırım
kabak 8tl di. 30da bunda var.
burayı anlatırmısınİplerde 50 tane var.Geçen yıl fiyatlar bayağı fazlaydı..Biraz düşmüş :)
Genelde Ağustos sonu ve Eylül'de yappılıyor..Patlıcan 3 günde kuruyor ama biberin kuruması uzun sürüyor..Ekim geç olabilir
Bende burada öğrendim ,farklı oyuluyor patlıcanlar..İçleri ziyan olmuyor.Onlarda kurutulup yemek yapılıyor..
Benim çorba tarhana olacak gerisi yokEşimde yok,o yüzden netleştiremedim..Evet kesinlikle... İnşallah karar vereceğizzz
Anlatması biraz zor..Ama bıçakla iç kenarından kesiliyor..Sonra avuç içinde patlıcan sağa sola oynatılıyor..İçindeki direk dışarda..burayı anlatırmısın
vakti gelince çalarım kapınıAnlatması biraz zor..Ama bıçakla iç kenarından kesiliyor..Sonra avuç içinde patlıcan sağa sola oynatılıyor..İçindeki direk dışarda..
almadıgım için tam bilemedim kaç tane olduklarını.İplerde 50 tane var.Geçen yıl fiyatlar bayağı fazlaydı..Biraz düşmüş :)
Genelde Ağustos sonu ve Eylül'de yappılıyor..Patlıcan 3 günde kuruyor ama biberin kuruması uzun sürüyor..Ekim geç olabilir
Bende burada öğrendim ,farklı oyuluyor patlıcanlar..İçleri ziyan olmuyor.Onlarda kurutulup yemek yapılıyor..
hatırlatırım canımbana hatırlat emi unutmayayım kurtumayı
Basınız sağ olsun canımBugün cenaze evindeyim . Komşum ve küçük kızı vefat etti. 1.5 kg lahmacun yaptırıp götürecem orda açacam orucumu inşallah. Herkese hayırlı iftarlar