- 8 Temmuz 2013
- 5.703
- 9.097
-
- Konu Sahibi zeyzey3428
Yahu açmı gezcez ,ramazanda da olsa iftarda peynir ekmekle bile karın doyar :)hele karpuzda oldumu başka şeye gerek yok
Ruhunuzu nasıl doyurucaksınız kızlar ,yemek yememe ayı değilki bu ay ramazan ayı ..:)
Ramazan deyince hemen açlık geliyor:) oruç tutamasamda kuranı bitirmek istiyorum.namazımıda kılarım bol bol tesbih çekerim inşallah.Yahu açmı gezcez ,ramilsa iftarda peynir ekmekle bile karın doyar :)hele karpuzda oldumu başka şeye gerek yok
Ruhunuzu nasıl doyurucaksınız kızlar ,yemek yememe ayı değilki bu ay ramazan ayı ..:)
canim normal erişte makarnami yoksa daha ince olan of makarnasiylami yapiyosunuz30 cm’ e yakın tavaya tereyağı parçaları koyulur. Üzerine kesme makarna yarısı hafif ıslatılarak koyulur. Künefe yapar gibi bastırılır. Üzerine tel peynir tavanızın boyutuna göre yarım ya da 1 paket küçük doğranıp koyulur. Üzerine kalan makarna aynı şekilde koyulur. Üzerine tereyağ parçaları koyulur ve kapak kapatılıp kısık ateşte önlü arkalı pişirilir. Ama birde bunu ayrıca başka tavada yapılan muhlama en son dökülür tavadaki kızarmış makarnanın üstüne bu kesme makarnada trabzondan geliyor bize burda da yapılıyordur tabi ama ordan olmayınca biz aynı adı alamıyoruz vallahi tipik laz kafası işte
evet yaptım onu çok duru oldu güzel olmadı suyu deneyerek az koymak lazım bence
beni en iyi sen anlarsın o zaman o kokulu peynir olmayınca ne muhlamanın ne kuymağın nede kesme makarnanın tadı çıkmaz hane şu kaşar tulum peyniri karışımı peynirden bahsediyorum :) ıspanakları bu sefer yıkayıp doğrayıp çiğden poşetledim çok vakit ayıramadım ama annem genelde haşlayıp top top yapıp atardı öyle daha pratik hemen kavurup yumurta kır üstüne hem sahurda hem iftarda ye çok severim ben yumurtalı ıspanak bayılırınk
Cnm nasil yapiyorsun onu tarifi verirmisin
Dondurucudan çıkardığım bir limon ve 1 portakalı 10 dakika beklettikten sonra doğrayıp rondoya koyuyorum (kabuklarıyla birlikte) 1 yada 1,5 bardak şeker ekleyip güzelce çekiyorum. 2 lt suya koyup bir tatlı kaşığı limon tuzu koyuyorum. 15 dk ara ara karıştıyorum şeker iyice erisin diye. Sonra tülbentle süzüp taze nane atıyorum içine. Çok pratik :) afiyet olsunnasıl yapıyorsunuz rica etsem anlatırmısınız yapılışını,sanırım limonun kabuğunu rendeleyip 1 gece suda falan bekletiyorlarmış ama ben bilmiyorum,sizde öyle mi yapıyorsunuz?
Sagol cnmDondurucudan çıkardığım bir limon ve 1 portakalı 10 dakika beklettikten sonra doğrayıp rondoya koyuyorum (kabuklarıyla birlikte) 1 yada 1,5 bardak şeker ekleyip güzelce çekiyorum. 2 lt suya koyup bir tatlı kaşığı limon tuzu koyuyorum. 15 dk ara ara karıştıyorum şeker iyice erisin diye. Sonra tülbentle süzüp taze nane atıyorum içine. Çok pratik :) afiyet olsun
3 lt bile fazla geliyor bence canım. Ben yoğun seviyorum birde tabi. 2 2,5 litre su kullanıyorum tam kıvamında oluyor.ben yaptım o tarifide galiba suyu çok koydum tarifte 5 lt yazıyordu hepsini döktüm çok duru oldu daha mı az su koymak lazım suyu az olsa lezzetli idi rehası fılan çok güzel oldu.
Ben ramazanin gelisini heyecanla bekliyorum. Ramazan ayini ayri seviyorum, bittiginde huzun basiyor icimi. Ramazanda kilo alir miyim verir miyim olayini hic dusunmedim bu zamana kadar. Genelde de saglikli beslenen, tuzu, sekeri, hamur isini minimumda kullanan bir insanim o yuzden ramazanda yemek anlayisimi degistirmiyorum aksine cok isime yariyor. Ben hollanda'dayim ve bizler burada aksam saat 10bucuk civari orucumuzu aciyoruz. Turkiye'de o saatte insanlar teravih namazini dahi bitirmis oluyorlar. Baya gec aciyoruz, yatsi namazi 11 bucuk gibi oluyor bu da ise giden insanlari uykusuz birakiyor bir nebze ama ramazan herseye deger.
Ramazan ayi benim icin daha cok maneviyata yonelme ayidir. Oruc tutarken soylediklerime, hal ve tavirlarima daha cok dikkat ederim. Ramazan nefsi terbiye etme ayidir, tovbe ayidir bunu ne kadar kullanirsam o kadar mutlu hissediyorum kendimi. Kuran'imi okuyup daha cok anlamaya calisacagim, bilmedigim dualari ezberlemeye calisacagim. Kadir suresi misal listemin ilk basinda.
Yemek konusuna gelirsek, cogu kisi yazmis, sahurda genelde kahvalti turunde yapiyoruz biz de. Ben bu ramazani yalniz gecirecegim ailem turkiye de olacak. Biz iftarda su yerine komposto iceriz genelde. Erik kompostosu olsun, kayisi kompostosu olsun cok iyi geliyor mideye. Meyveler kendiliginden sekerli zaten, vucudun seker almista oluyor. Bunun disinda karadenizliyiz, bol bol yesillik tuketiyoruz. Bizim buzlugumuz gecen yildan fasulyelerle dolu.
Simdiden herkese hayirli ramazanlar :)
Ohh ramazan geliyor.bayılıyorum o maneviyata ailece kurulan sofralara.o bekleyişe.herkesin hayırlı ramazanları olsun inşallah.ben hamileyim tutamıycam amaerişde kestik biz çok eğlencelimiş ve acaip lezzetli yanında hoşaf miğdeyi rahatlatır.ve inşallah sahur için yufkada yapcaz bayılırım ımmm.
Ben ramazanin gelisini heyecanla bekliyorum. Ramazan ayini ayri seviyorum, bittiginde huzun basiyor icimi. Ramazanda kilo alir miyim verir miyim olayini hic dusunmedim bu zamana kadar. Genelde de saglikli beslenen, tuzu, sekeri, hamur isini minimumda kullanan bir insanim o yuzden ramazanda yemek anlayisimi degistirmiyorum aksine cok isime yariyor. Ben hollanda'dayim ve bizler burada aksam saat 10bucuk civari orucumuzu aciyoruz. Turkiye'de o saatte insanlar teravih namazini dahi bitirmis oluyorlar. Baya gec aciyoruz, yatsi namazi 11 bucuk gibi oluyor bu da ise giden insanlari uykusuz birakiyor bir nebze ama ramazan herseye deger.
Ramazan ayi benim icin daha cok maneviyata yonelme ayidir. Oruc tutarken soylediklerime, hal ve tavirlarima daha cok dikkat ederim. Ramazan nefsi terbiye etme ayidir, tovbe ayidir bunu ne kadar kullanirsam o kadar mutlu hissediyorum kendimi. Kuran'imi okuyup daha cok anlamaya calisacagim, bilmedigim dualari ezberlemeye calisacagim. Kadir suresi misal listemin ilk basinda.
Yemek konusuna gelirsek, cogu kisi yazmis, sahurda genelde kahvalti turunde yapiyoruz biz de. Ben bu ramazani yalniz gecirecegim ailem turkiye de olacak. Biz iftarda su yerine komposto iceriz genelde. Erik kompostosu olsun, kayisi kompostosu olsun cok iyi geliyor mideye. Meyveler kendiliginden sekerli zaten, vucudun seker almista oluyor. Bunun disinda karadenizliyiz, bol bol yesillik tuketiyoruz. Bizim buzlugumuz gecen yildan fasulyelerle dolu.
Simdiden herkese hayirli ramazanlar :)
canim normal erişte makarnami yoksa daha ince olan of makarnasiylami yapiyosunuz
Aho peynir miBiz yiyemiyoruz onu. Annem bir keresinde alırken bir bakmış peynirde kurtlar horon tepiyor. Ondan sonra bir daha almadı o peynirden
3 lt bile fazla geliyor bence canım. Ben yoğun seviyorum birde tabi. 2 2,5 litre su kullanıyorum tam kıvamında oluyor.
Dene çok seveceksin bence. Ama mutlaka tülbentle süzüp posasını da iyice sık.yarın yada bugün tekrar deneyeceğim bence kıvamlı severim ve tazeliğini kaybetmiyor en çok o hoşuma gitti.
BEnim çok ince süzeğim var onu kullanıyorum tülbent bana biraz zor geliyorDene çok seveceksin bence. Ama mutlaka tülbentle süzüp posasını da iyice sık.
Sen bilirsin canım o da olur tabi.BEnim çok ince süzeğim var onu kullanıyorum tülbent bana biraz zor geliyor