Ramazana ne hazırlık yapıyorsunuz?

Hiçbir hazırlık yapmadım zaten hafta içi çalışıyorum ve 5te işten çıkıp 5'i 5 geçe evdeyim iftarda 20.30 da o kadar çok vakit kalıyorki işimle evim aynı cadde üzerinde ve çok yakın olduğundan şanslılardanım....Sahurdada kahvaltı türü şeyler yeriz...İnşallah Rabbim Ramazan Ayının feyzini kalplerimize işler gerisi teferruat...

Şanslı olmaktan bişey yapmadınız demekki :) ne güzel

Evet şanslı olmam yetti.Yoğun trafik sorunu olan bir şehirde yaşamıyor olmam ve işyerine komşu olmam şans değilmi ben hazırlığımı evimi işe yakın yerden alırken yapmışım zatennnnn:)))))))

ne güzel allah bozmasın ben istanbul gibi biyerde çok yoğun bi ilçede çalışmak çok zor :)

ARKADAŞLAR İŞTE İLK SAHURDA BAHSETTİĞİM TAVADA KESME MAKARNA RESMİNİ PAYAŞIYORUM :)

Eklentiler

• IMG_3997.JPG
    IMG_3997.JPG
    144,6 KB · Görüntüleme: 131
BU PİŞMEDEN ÖNCEKİ HALİ KLASİK KESME MAKARNADAN DAHA FARKLI

Eklentiler

• IMG_3996.JPG
    IMG_3996.JPG
    149,4 KB · Görüntüleme: 99
Arkadaşlar bugün orucumu çok rahat tuttum hepinize iyi iftarlar diliyorum afiyetler olsun :)

sabah sabah zaten acım sahuru yapamadık ölüyorumm :) canım istedi

Yapma ya inşallah rahat tutabilirsin ben de kendime nazar değdirdim galiba normalde ülser hastasıyım oruç tutmamam gerekiyor ama içimde hiç rahat etmiyor deniycem dedim dün çokta rahat tuttum ama bugün yanma var şimdi inşallah çoğalmaz :KK43:

Yapma ya inşallah rahat tutabilirsin ben de kendime nazar değdirdim galiba normalde ülser hastasıyım oruç tutmamam gerekiyor ama içimde hiç rahat etmiyor deniycem dedim dün çokta rahat tuttum ama bugün yanma var şimdi inşallah çoğalmaz :KK43:
inşallah bişey olmaz :KK43: uyanıyoruz sahura ama bişey yiyemiyoruz midem bulanıyo benim hep su bile içemiyorum.

Allah’ıma şükürler olsun bu mübarek aya ulaşmayı bizlere nasip etti. İnsanın içini tarifsiz bir huzur kaplıyor. Bende bir hazırlık yapmadım, takipte olup sizin bilgilerinizden faydalanacağım.
Buzluğa limon,portakal atanları anlamadım, iftar vakti çıkarıp nasıl yapıyorsunuz, anlatabilir misiniz, bir pratiği mi var, ben bilmiyorum. Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum arkadaşlarım.

Alıntıdır ama bu gtarifi demiş arkadaşımız bende yapıyorum çok güzel oluyor ama ben suyunu 2 litre ayarlıyorum
  • Malzemeler:
  • 1 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 3 litre su
Öncelikle portakal ve limonu buzluğa koyup dondurmamız gerekiyor. 1 gün önceden bırakın dondurucuya iyice donsun. Bu işlem limon ve portakal kabuğunun acı tadının olmaması için. İlk keşfedeni bulup tebrik etmek isterdim:)

Limonatayı hazırlayacağınız zaman portakal ve limonu buzluktan çıkarın. 10 dakika kadar bekleyin. Çokta beklemeyin öyle kendini bırakmasın. 4′ e bölünecek kıvamda olsun yeterli.

Robota portakal ve limonu dilimleyin ve içine koyun. 1 su bardağı şekeri üzerine ilave edin. Kabuğuyla birlikte olmalı özelliği burada zaten o yüzden dikkat edelim. Robotu çalıştıralım ve iyice ezilene kadar çekelim. Öyle dakikalar sürmüyor 1-2 dakika yeterli. Robotunuz yoksa rendeleyebilirsiniz ve ondan sonra şekerle ovalayabilirsiniz.

3 lt suya çektiğimiz portakal limon şeker karışımını ekleyelim, 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip renginin iyice geçmesi için 5 dakika kadar bekleyelim. Ara sıra karıştıralım ki limon tuzu ve şeker iyice erisin. Benim ailem kalabalık yetmez derseniz 5 lt su ekleyin şekeri ve limon tuzunu da arttırın tabi.

Bir kaba temiz bir tülbent geçirelim ve içeceğimizi süzelim içinde hiç tane kalmasın. Tülbent olması önemli. Hazır gibi oluyor hatta tadı daha güzel kaliteli markaların bile önüne geçen bir lezzet. Belki onlar da böyle yapıyordur:)

Tülbentte posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkın. En yoğun renk sıkınca çıkıyor. Üzerine az az su ekleyerek sıkabilirsiniz. Renk vermeyi bırakana kadar. Bakmayın böyle uzun uzun yazdığıma tek tek limon sıkıp yaptığımız limonatadan çok daha kolay ve lezzetli. Umarım denersiniz ve beğenirsiniz.

Size nacizane bir de önerim olacak. Kıştan dondurucuya bol bol limon, portakal hatta mandalina koyun. Yazın bol bol bu tarifi uygularsınız, özellikle Ramazan ayında çok işinize yarayacaktır. Ben öyle yapacağım şahsen:)

Nefis limonatamız hazır, afiyet olsun:

tesekkurler,sizinde hayirli bereketli ramazanlar diliyorum simdiden:)
muthis bi tarif,mutlaka tavsiye ederim
3portakal
1limon
1cay kasigi dolusu limon tuzu ve
2su bardagi toz seker

buzluktan cikarilan portakal ve limon kesilebilecek kadar yumusatilip dogranir ve hemen buzu cozulmeden robottan gecirilir, iiyce cekildikten sonra genis bi kaba alinir ve uzerine 2 bucuk lt su,seker, limon tuzu ilave edilir ve karistirilir ve son olarak sıkı bu suzgecten gecirilip icmeye hazir hale gelir,
nette baska tariflerde var farkli olculerde ama benim tarifim boyle, cok begeniliyor tavsiye ederim:KK66::KK66::KK66:
bende diğer tarifi deniyordum birde bu şekilde deniyeyimm arkadaşlar mutlaka deneyin aynı hazır gibi oluyor bende buzluğu doldurdum oruç ayında yapmak için,dün yaptım hatta hazırdan daha güzel

X