Ben ramazanin gelisini heyecanla bekliyorum. Ramazan ayini ayri seviyorum, bittiginde huzun basiyor icimi. Ramazanda kilo alir miyim verir miyim olayini hic dusunmedim bu zamana kadar. Genelde de saglikli beslenen, tuzu, sekeri, hamur isini minimumda kullanan bir insanim o yuzden ramazanda yemek anlayisimi degistirmiyorum aksine cok isime yariyor. Ben hollanda'dayim ve bizler burada aksam saat 10bucuk civari orucumuzu aciyoruz. Turkiye'de o saatte insanlar teravih namazini dahi bitirmis oluyorlar. Baya gec aciyoruz, yatsi namazi 11 bucuk gibi oluyor bu da ise giden insanlari uykusuz birakiyor bir nebze ama ramazan herseye deger.
Ramazan ayi benim icin daha cok maneviyata yonelme ayidir. Oruc tutarken soylediklerime, hal ve tavirlarima daha cok dikkat ederim. Ramazan nefsi terbiye etme ayidir, tovbe ayidir bunu ne kadar kullanirsam o kadar mutlu hissediyorum kendimi. Kuran'imi okuyup daha cok anlamaya calisacagim, bilmedigim dualari ezberlemeye calisacagim. Kadir suresi misal listemin ilk basinda.
Yemek konusuna gelirsek, cogu kisi yazmis, sahurda genelde kahvalti turunde yapiyoruz biz de. Ben bu ramazani yalniz gecirecegim ailem turkiye de olacak. Biz iftarda su yerine komposto iceriz genelde. Erik kompostosu olsun, kayisi kompostosu olsun cok iyi geliyor mideye. Meyveler kendiliginden sekerli zaten, vucudun seker almista oluyor. Bunun disinda karadenizliyiz, bol bol yesillik tuketiyoruz. Bizim buzlugumuz gecen yildan fasulyelerle dolu.
Simdiden herkese hayirli ramazanlar :)