• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Ramazan Sofrası - Mantı - Kebir Yoğurt Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler

-VUSLAT-

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2011
19.185
32.033
798
Hayırlı ramazanlar:KK68:

Hazır mantı yapmışken katılayım dedim yarışmaya:KK45: Aslında son anlarda sofrayı fotoğraflamadan vazgeçiyordum neredeyse:110: Aksi gibi tam işimin ortasında sular kesildi, iftara 5-10 dakika kala geldi. 2-3 bidon marketten aldırdığım suyla iftara dakikalar kala hallettim mutfaktaki işimi:KK51: Ezan okunurken sofranın resmini çekiyordum:KK45: Neyse fazla uzattım, tarife geçeyimHoppa

Menüm

Tel şehriye çorbası
Zeytinyağlı taze fasulye
Mantı
Kuru patlıcan dolması
Limonata

Mantı Tarifi

Malzemeler

4 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Su

İç harcı, 250-300 gr. kıyma
1 adet soğan
Karabiber, pulbiber, tuz
Sosu için, 1 kase yoğurt, 2 diş sarımsak (resimlemeyi unutmuşum)

hhhh.jpg

Yapılışı

Unu geniş bir kaba alıp tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Yumurtayı ekliyoruz ve suyu azar azar ilave ederek yoğuruyoruz. Sert bir hamur olacak. Hamurumuzu 10-15 dakika dinlendiriyoruz. O arada iç harcını hazırlıyoruz.
Kıymaya soğanı rendeliyoruz. Tuzunu baharatını ekleyip yoğuruyoruz.
ggg.jpg

Hamuru 2 eşit parçaya bölüyoruz. Açacağımız zemine un serpip merdane veya oklava ile yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açıyoruz. İstenilen boyutta karelere kesiyoruz. Kıyma harcını hamurlara paylaştırıyoruz.

İstenilen şekilde katlıyoruz. Ben resimdeki gibi yaptım:)

page.jpg

Tencereye su, biraz da tuz ekleyip kaynatıyoruz. Mantıları kaynayan suya yavaş yavaş bırakıyoruz. 10 dakika haşlayıp kevgir ile servis tabağına alıyoruz.

fr.jpg

Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Pul biber ve toz kırmızı biberi yağda kızdırıp üzerine gezdiriyoruz.

fdf.jpg

eere.jpg

ffff.jpg

ssss.jpg

Yarışmaya katılan arkadaşlara başarılar dilerim:KK36: Bereketli sahurlar:KK200:

Ayy canım mantı çekti şimdi saolsun annem hep yapar bizde bide Tatar böreği var bazı yöreler hengel de der hamur bu şekilde haşlanip üstüne yoğurt Kıymalı sos döküluyo :kk77:

Elinize sağlık masa çok güzel görünüyor başarılar:KK200:
Tatar böreği Erzurum yöresine ait bir tarif:kk77:Onda hamur kesilip haşlanıyor üzerine sarımsaklı yoğurt ve kıymalı sos dökülerek servis ediliyor..Ben çok sık yapıyorum:kk77:

Vuslatim emeğine ellerine saglik:KK200:
yarışmada başarılar guzucum:KK51::KK74:
Teşekkür ederim Cimcimem:KK60:

Ayy canım mantı çekti şimdi saolsun annem hep yapar bizde bide Tatar böreği var bazı yöreler hengel de der hamur bu şekilde haşlanip üstüne yoğurt Kıymalı sos döküluyo :kk77:

Elinize sağlık masa çok güzel görünüyor başarılar:KK200:
Teşekkür ederim:KK68: Hengeli biliyorum ama tatar böreğiyle aynı olduğunu bilmiyordum, hiç yemedim tatar böreği:)

Tatar böreği Erzurum yöresine ait bir tarif:kk77:Onda hamur kesilip haşlanıyor üzerine sarımsaklı yoğurt ve kıymalı sos dökülerek servis ediliyor..Ben çok sık yapıyorum:kk77:
Evet bildiniz valla mantı dan daha kolay daha lezzetli geliyo bana 2 çocukla pek vaktim olmuyo annemden istiycem sanırım:anne:

Vuslat'cım bu nasıl güzel bir sürpriz:rolleyes:
Mantı şahane olmuş kimse gelmeden ben başlayayım:KK73:
Ellerine , emeğine sağlık canım :KK60:Sofran çok güzel olmuş:KK200:
Yarışmada başarılar dilerim:KK68:
Teşekkür ederim Nevoşum:KK60: Katılma kararı ani oldu yine:KK45: Biri bana dur desin, her seferinde dayanamayıp katılıyorum Nevoşum:KK70:
Ellerinize saglik harika görünüyor. Yarismada başarılar dilerim:kk77::KK9:
Teşekkür ederim:KK68:

Evet bildiniz valla mantı dan daha kolay daha lezzetli geliyo bana 2 çocukla pek vaktim olmuyo annemden istiycem sanırım:anne:
Çocukluğum Erzurum'da geçti o yüzden çok iyi biliyorum ve ailece çok severiz..:kk77:Mantıdan kolay oluyor:KK45:

Teşekkür ederim Nevoşum:KK60: Katılma kararı ani oldu yine:KK45: Biri bana dur desin, her seferinde dayanamayıp katılıyorum Nevoşum:KK70:

Teşekkür ederim:KK68:
Canım seninle aynı duyguları yaşıyoruz..Ben kendimi tutuyorum umarım becerebilirim:70:
Çok iyi yaptın canım,hayırlısı olsun:KK60:

Hengel yedim ama ben oktay ustada görmüştüm ilk tatar böreğini, hamur açıp arasına kıyma harcı koyup pişirmişti, yoğurt yoktu. Oktay usta kafasına göre tarif değiştirmiş:KK53:
O gerçekten tatarlarin böreği olabilir :KK53:bizimkisi sadece isim oktaycim ztn yok özledim onu ve yemeklerini:cry:

Back