Yöresel Tarif Ramazan Sofrası-Fırında Patatesli Köfte-Keskinoglu Yumurta Sponsorlugunda

Yöresel Yemekler
Ellerine emeğine sağlık , yarışmada başarılar dilerim.

Köfte patates müthiş ikili:kk77:

Huzurlu, bereketli sofralarınız olsun .

Kac kilosun? E ehl-i keyf biraz once tartiya ciktim gozlerime inanamadim ramazan ise yaradi daha 3 gun oldu ama ise yaradi. 56 kilo iken bennn biraz once 53.6 ciktim:KK71:

O kadar kur denedik ama 3 gunde boyle bi fark pessss
Ramazanin sonun kadar dusunemiyorum ayyy ins 52 olurum yaaa

İzmir köfte ımmmm elinize sağlık.yanliz bir şey sormadan edemicem o pilava herkes kasigini mi daldiracak?

Oncelikle tum musluman kardeslerimin ramazani mubarek olsun.. Bu guzel ayda evimizden bolluk, bereket, huzur, mutluluk eksik olmasin..

Sizlere ramazan ayinda olmazsa olmaz bi tarifimi paylasmak istedim klasik patatesli kofte. Ramazanda bana daha bi lezzetli gelir bizde kalabalik sofralarda eksik olmayan bu tarifle yarismaya katiliyorum.
Herkese basarilar...

Ramazan sofrasi menum;

:KK200:Kabak corbasi
:KK200:Firinda patatesli kofte
:KK200:Yogurtlu biber (sarimsakli)
:KK200:Pirinc pilavi
:KK200:Salata
:KK200:Kemal pasa tatlisi

Firinda patatesli kofte malzemeleri;

4 5 adet patates
2 sogan (1 i kofte icin digeri salcali sosu icin)
300 gram kiyma
1 yumurta
1 kase ekmek ici
Kekik
Nane
Kimyon
Karabiber
Tuz

Eki Görüntüle 1844117

Gelelim tarifimize oncelikle kiymamizi hazirliyoruz. Kiyma, rendelenmis sogan, yumurta, baharatlar ve ekmek icini bi kaba koyup guzelce karistiriyoruz. Sekil verip dolapta patatesleri hazirlayana kadar dinlendiriyoruz.

Eki Görüntüle 1844118 Eki Görüntüle 1844119

Patatesleri elma dilimi seklinde dograyip tavada hafif kizartiyoruz. (Patatesler daha gec pistigi icin)
Borcama diziyoruz.

Eki Görüntüle 1844121

Sogani kucucuk dograyip salcayla kavuruyoruz su dokuyoruz. pismeye baslayinca patateslerin ustune dokuyoruz.

Eki Görüntüle 1844122

Hazirladigimiz kofteleri de ustune diziyoruz. 190 derecedeki onceden isitilmis firina atiyoruz.

Eki Görüntüle 1844123

Eki Görüntüle 1844125

25 dakika sonra cikarip kofteleri ters cevirip tekrar firinliyoruz bi 25 dakika da boyle pisiyor.
Toplam 50 dakikada yemegimiz hazir oluyor.

Eki Görüntüle 1844124

Eki Görüntüle 1844126

Eki Görüntüle 1844127

Eki Görüntüle 1844128

Eki Görüntüle 1844129

Ellerine sağlık, çok güzel gorunuyor. :KK36:
Kapya közlenmiş mi?

Back
X