- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
- Konu Sahibi TurkuazKrampon
Oncelikle tum musluman kardeslerimin ramazani mubarek olsun.. Bu guzel ayda evimizden bolluk, bereket, huzur, mutluluk eksik olmasin..
Sizlere ramazan ayinda olmazsa olmaz bi tarifimi paylasmak istedim klasik patatesli kofte. Ramazanda bana daha bi lezzetli gelir bizde kalabalik sofralarda eksik olmayan bu tarifle yarismaya katiliyorum.
Herkese basarilar...
Ramazan sofrasi menum;
Kabak corbasi
Firinda patatesli kofte
Yogurtlu biber (sarimsakli)
Pirinc pilavi
Salata
Kemal pasa tatlisi
Firinda patatesli kofte malzemeleri;
4 5 adet patates
2 sogan (1 i kofte icin digeri salcali sosu icin)
300 gram kiyma
1 yumurta
1 kase ekmek ici
Kekik
Nane
Kimyon
Karabiber
Tuz
Gelelim tarifimize oncelikle kiymamizi hazirliyoruz. Kiyma, rendelenmis sogan, yumurta, baharatlar ve ekmek icini bi kaba koyup guzelce karistiriyoruz. Sekil verip dolapta patatesleri hazirlayana kadar dinlendiriyoruz.
Patatesleri elma dilimi seklinde dograyip tavada hafif kizartiyoruz. (Patatesler daha gec pistigi icin)
Borcama diziyoruz.
Sogani kucucuk dograyip salcayla kavuruyoruz su dokuyoruz. pismeye baslayinca patateslerin ustune dokuyoruz.
Hazirladigimiz kofteleri de ustune diziyoruz. 190 derecedeki onceden isitilmis firina atiyoruz.
25 dakika sonra cikarip kofteleri ters cevirip tekrar firinliyoruz bi 25 dakika da boyle pisiyor.
Toplam 50 dakikada yemegimiz hazir oluyor.
Sizlere ramazan ayinda olmazsa olmaz bi tarifimi paylasmak istedim klasik patatesli kofte. Ramazanda bana daha bi lezzetli gelir bizde kalabalik sofralarda eksik olmayan bu tarifle yarismaya katiliyorum.
Herkese basarilar...
Ramazan sofrasi menum;

Firinda patatesli kofte malzemeleri;
4 5 adet patates
2 sogan (1 i kofte icin digeri salcali sosu icin)
300 gram kiyma
1 yumurta
1 kase ekmek ici
Kekik
Nane
Kimyon
Karabiber
Tuz
Gelelim tarifimize oncelikle kiymamizi hazirliyoruz. Kiyma, rendelenmis sogan, yumurta, baharatlar ve ekmek icini bi kaba koyup guzelce karistiriyoruz. Sekil verip dolapta patatesleri hazirlayana kadar dinlendiriyoruz.

Patatesleri elma dilimi seklinde dograyip tavada hafif kizartiyoruz. (Patatesler daha gec pistigi icin)
Borcama diziyoruz.
Sogani kucucuk dograyip salcayla kavuruyoruz su dokuyoruz. pismeye baslayinca patateslerin ustune dokuyoruz.
Hazirladigimiz kofteleri de ustune diziyoruz. 190 derecedeki onceden isitilmis firina atiyoruz.
25 dakika sonra cikarip kofteleri ters cevirip tekrar firinliyoruz bi 25 dakika da boyle pisiyor.
Toplam 50 dakikada yemegimiz hazir oluyor.
Son düzenleyen: Moderatör: