• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Ramazan Sofrası-Et Döner Ve Domatesli Pilav -İçim Süt Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
Merhabalar şirinler köyünün tatlı şirinleri:KK200::KK200::KK200:
Öncelikle hepinize Hayırlı ,Bereketli ,Huzurlu bir Ramazan ayı diliyorum :KK19:
Yılın en keyifli ve neşeli yarışması olan 'Ramazan menüleri' nuryolu olmadan olur mu :halay:? Tabiki olmaz dediğinizi duyar gibiyim :KK45::hamarat::hamarat::hamarat:
Bende gözlerinizi daha fazla yollarda bırakmayayım diye yemeğimi yaptım geldim:hamarat::KK73::KK73:
@cimcimegfb
@deynepnaz Konuyu açıyorum kızlar koşun:-):-):-)

@_Nun_ Nun aslında dombikmiş bacılar buradan anons etmiş olayım :KK53::KK53::KK53::rolleyes:

:KK200:Menümde
:KK200:Mercimek çorbası (geçen kategoride yapmadığıma bin pişman olduğumdan )
:KK200:Çiğköfte
:KK200:Kuru fasülye
:KK200:Et döner ve domatesli bulgur pilavı
:KK200:Salata
:KK200:Ramazan çöreklerim
:KK200:Ramazanın gülü güllaç
:KK200:Meyve

Ben ana yemeğim olan et döner tarifini paylaşmak istedim.

Eki Görüntüle 1844681
Malzemeler
500 gr kadar yağlı kuzu eti
Yarım çay bardağı süt
Tuz
Eki Görüntüle 1844628 Eki Görüntüle 1844630

Etler süt ve tuz ile harmanlanarak streç filme sarılıp buzluğa atılır.Yaklaşık 4 saatte falan donuyor normalde ama ben bir gece önceden yapıp buzluğa atmayı tercih ettim.
Donan etler buzluktan çıkarılır 15 dk kadar dışarda bekletilir ki kesme kıvamına gelebilsin.Daha sonra etler ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde resimde gösterdiğim gibi kesilir.

Eki Görüntüle 1844631
Eki Görüntüle 1844633 Eki Görüntüle 1844636
Teflon veya seramik tavada az yağ ile önlü arkalı pişirilir. Etin cinsine göre pişip pişmeme süresi değişebilir.
Biz eti biraz fazla yumuşak sevdiğimizden ,kızartma işlemi bittikten sonra tekrar tavaya alıp üzerine yarım su bardağı kadar su ekleyim bi yarım saat suyunu çekene kadar pişirdim.
Evde kuzucuklarınıza hem sağlıklı hem de lezzetli et döner pişirebilir, hem de standart menülerden sıkıldığınızda lezzetli bir alternatif edinebilirsiniz.
Ben yanına bulur pilavı yaptım , sizler pirinç pilavı ,şehriye pilavı ,sebzeli pilav gibi seçeneklerle damak tadınıza en uygun şekilde uyarlayabilirsiniz.
Yapana yiyene şimdiden Afiyet olsunn...
Eki Görüntüle 1844646 Eki Görüntüle 1844685

Rabbim sofralarımızdan bereketi ,huzuru ve sevdiklerimizi hiç eksik etmezsin inşh...

Eki Görüntüle 1844650 Eki Görüntüle 1844652 Eki Görüntüle 1844664

Katılan tümm arkadaşlarıma başarılar diliyorum
:KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200::KK200:
Sofraya bah ya bizde sofra kuruyoz he :D ellerine saglık mastır yapmışın hamaratlıkta heyy maşallah:KK19:

hic begenmedim :63: birde kalkmis cigköfte yapmis :63: biri inadima sarma yapar biri cigköfte :KK62:
bunlari yaparken beni hic düsünmedinizmi :cry:
ellerine saglik nurum sofran yemeklerin harika ötesi yine :kk77::kk77:
yalniz o maydonozu dogramadan koymussun tabaga bogazinda kalir diye uyarim dedim :p
cigköfte yiyemedim ya illa giciklik yapcam :cry::-):-)
yarismada basarilar dilerim nurum :KK60:
gerci madalyari koyacak yerinde kalmadi :-)

Ovdun mu yerdin mi anlayamadim ispikcim :KK45:
Maydanozlari iri seviyoz biz :KK45: İyiki de yemekleri onceden yedik ,yogsam bogazimuzda kalacaadi :KK30: :D
Cook tesekkur ederim canim ,uzun zamandir yoktun umidimizi kesmistik senden :KK51: Nerelerdesin napiyorsun ? Bi problem yoktur insh :KK19:

Nuryolum ellerine sağlık arkadaşım:KK9:Ay çok severim ya hepsini. Sunumunda yemeklerin gibi harika olmuş başarılar dilerim arkadaşım. Daha fazla yazmak isterdim ama ben ağzımın suyunu toplayıp çekileyim canım:KK70: :KK60:

Nuryolum ellerine sağlık arkadaşım:KK9:Ay çok severim ya hepsini. Sunumunda yemeklerin gibi harika olmuş başarılar dilerim arkadaşım. Daha fazla yazmak isterdim ama ben ağzımın suyunu toplayıp çekileyim canım:KK70: :KK60:

Cok tesekkur ederim sedefcim :KK19:
Keske ikram edebilme sansimiz olsa canim :KK60:

Cok tesekkur ederim sedefcim :KK19:
Keske ikram edebilme sansimiz olsa canim :KK60:
Kuzum benim tatlı dilinle bu güzel sözünle etmiş kadar oldun :KK60: ellerine sağlık canım arkadaşım Rabbim sevdiklerine nice güzel sofralar kurup hep beraber ağız tadiyla yemeyi nasip etsin inşiallah. Öpüyorum canmm:KK60:

Ellerine saglik nur herzamanki gibi cok nefis harika seyler hazirlamissin:kk77: basarilar dikerim cnm:KK200::KK200:

Ellerinize sağlık.et döner e emek harcamış sınız fakat menüde emek boşa gitmiş.menüde hata var.kurufasulye çörek; karbonhidrat.bulgur pilavı çiğköfte aynı tarz.mercimek ve kavun şeker içerikli.olmamış o_O

Ellerinize sağlık.et döner e emek harcamış sınız fakat menüde emek boşa gitmiş.menüde hata var.kurufasulye çörek; karbonhidrat.bulgur pilavı çiğköfte aynı tarz.mercimek ve kavun şeker içerikli.olmamış o_O
Siz gurme misiniz? cogu menuyu elestirmissiniz. Meraktan soruyorum burasi elestiriye acik bi platform. Bi dahakine sizde katilin da gorelim maharetlerinizi:))

Gunbatimiii .!.:
Siz gurme misiniz? cogu menuyu elestirmissiniz. Meraktan soruyorum burasi elestiriye acik bi platform. Bi dahakine sizde katilin da gorelim maharetlerinizi:))
Bilmem kendimce bilgi birikimlerim var.paylaşmak istedim.doğru veya yanlış sonuca beraber gitmek isterim.

Yaprak hanım bizler diyet yada saglıklı beslenme menüleri hazırlamadık , ;).

Back