Merhabalar şirinler köyünün tatlı şirinleri
Öncelikle hepinize Hayırlı ,Bereketli ,Huzurlu bir Ramazan ayı diliyorum
Yılın en keyifli ve neşeli yarışması olan 'Ramazan menüleri' nuryolu olmadan olur mu
? Tabiki olmaz dediğinizi duyar gibiyim
Bende gözlerinizi daha fazla yollarda bırakmayayım diye yemeğimi yaptım geldim
@cimcimegfb @deynepnaz Konuyu açıyorum kızlar koşun
@_Nun_ Nun aslında dombikmiş bacılar buradan anons etmiş olayım
Menümde
Mercimek çorbası (geçen kategoride yapmadığıma bin pişman olduğumdan )
Çiğköfte
Kuru fasülye
Et döner ve domatesli bulgur pilavı
Salata
Ramazan çöreklerim
Ramazanın gülü güllaç
Meyve
Ben ana yemeğim olan et döner tarifini paylaşmak istedim.
Eki Görüntüle 1844681 Malzemeler
500 gr kadar yağlı kuzu eti
Yarım çay bardağı süt
Tuz
Eki Görüntüle 1844628 Eki Görüntüle 1844630 Etler süt ve tuz ile harmanlanarak streç filme sarılıp buzluğa atılır.Yaklaşık 4 saatte falan donuyor normalde ama ben bir gece önceden yapıp buzluğa atmayı tercih ettim.
Donan etler buzluktan çıkarılır 15 dk kadar dışarda bekletilir ki kesme kıvamına gelebilsin.Daha sonra etler ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde resimde gösterdiğim gibi kesilir.
Eki Görüntüle 1844631 Eki Görüntüle 1844633 Eki Görüntüle 1844636 Teflon veya seramik tavada az yağ ile önlü arkalı pişirilir. Etin cinsine göre pişip pişmeme süresi değişebilir.
Biz eti biraz fazla yumuşak sevdiğimizden ,kızartma işlemi bittikten sonra tekrar tavaya alıp üzerine yarım su bardağı kadar su ekleyim bi yarım saat suyunu çekene kadar pişirdim.
Evde kuzucuklarınıza hem sağlıklı hem de lezzetli et döner pişirebilir, hem de standart menülerden sıkıldığınızda lezzetli bir alternatif edinebilirsiniz.
Ben yanına bulur pilavı yaptım , sizler pirinç pilavı ,şehriye pilavı ,sebzeli pilav gibi seçeneklerle damak tadınıza en uygun şekilde uyarlayabilirsiniz.
Yapana yiyene şimdiden Afiyet olsunn...
Eki Görüntüle 1844646 Eki Görüntüle 1844685 Rabbim sofralarımızdan bereketi ,huzuru ve sevdiklerimizi hiç eksik etmezsin inşh...
Eki Görüntüle 1844650 Eki Görüntüle 1844652 Eki Görüntüle 1844664 Katılan tümm arkadaşlarıma başarılar diliyorum