• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazan geldi ev elden gitti

Bu söylediğin örnek benım
işten gelir gelmez evi topluyorum mutfağı sahurdan kalıyo onu topluyorum. yemek yapmaya başlıyorum.
sonra mutfağı topla bulaşık makinesi çamaşır makinesi çalıştır. çamaşırları as.
makineyı yerleştir derken 2 dk oturuom saat 12 olmuş
12 de yat 2,5 ta kalk 3,5 ta yat 7 de kalk akşam 6,5 ta gel gene aynı :hasta: halim kalmadı hasta olcam:KK61:
Geçmiş olsun... Ayy hic sorma ne olucak çalışan kadinlarin hali..:( camasirlari haftasonuya birakiyorum haftasonum tatil. Bazen işten gelir gelmez evi temizledigim oluyor. Yeni bi yere iftara gideceksem. 4 gün yemek yapmiyorum ve yapmicam su an... En güzel bu :) misafirler cagiriyorlar bizi. Ben daha iftara almadim.

sabah sekizde evden çıkıyorum öğlen arası geliyorum evi şöyle kabaca topluyorum , akşam beste geliyorum
önce kendimi koltuga atıyorum gelirken sıcaktan beynimden duman çıkmış oluyo çünkü yarım saat sonra kalkıyorum yatak odasından başlıyorum toplamaya yatak benim genelde dağnıktır oğlum girer yatar eşim evdeyse girer yatar topluoldugu zaman dilimi çok azdır:) çocuk odası salon tuvalet banyo hızlıca temizliyorum hızlı bi süpürge açıyorum haftada bes gün kesin açarım yoksa yerdeki dökülen saçlar camlarda açık yerde bi oraya uçuyolar bi buraya...

eğer eşim gündüz çalışmışsa çocukda bakıcıdaysa ev dağılmıyo kirlenmiyo öğlende topladıgım için akşam eve gelip iki saat kadar yatıyorum yedide kalkıyorum:)

sonra oturup yine dinleniyorum:) saat yedi gibi mutfağa giriyorum bazn yedi buçuk yemek hazılıyorum
sahur için kafamda bişiler varsa onunda ön hazırlıgını yapıyorum mesela yufkadan gözleme yapcaksam hazırlayıp pişmeye hazır dolaba kaldrıyorum patates salatası yapcaksam patatesi haşlayıp dolaba koyuyorum falan bazen hiç gücüm olmuyo kahvaltı yapıyoruz yada akşamdan kalan yemekleri yiyoruz sahurda

yemekleri koyduktan sonra varsa ütü yapıyorum genelde biriktirmediğim için bes altı parça anca olur
makinaya varsa çamaşır atıyorum , yada bi gün önceden kuruyanları katlıyorum , hızlı toz alıyorum
sofra koy ... yemekten sonra eşimle birlikte sofrayı kaldırıyoruz evdeyse o makinaya diziyo ben çay yapıp ocağı falan siliyorum zaten o anda pert durumda oluyorum:)
sonra bidahada beni kimse yerimden kaldıramıyo

on iki gibi yatıyorum bazen yatamıyorum da sahura kalkıyorum dörtte geri yatıyorum sabah sekizde yine kalk devam:)
çalışınca aslında zor olması gerek ama ben daha düzenli oluyorum sanki
bugun evdeyim mesela daha yerimden kalkamadım uzattım bacaklarımı kitap okuyorum..

sen bu sekilde kendini her seye kapatirsan hakli olabilir mi diye dusunup arastirmazsan daha cok seyi ruyanda gorursun tatlim
Ben orucu uykuya tutturursan sevabi ruyanda gorursun diye duvar yazilari soyleyenleri degil oruclunun uykusu hakkinda hadisleri yorumlayanlari dinlemeyi tercih ediyorum sizede tavsiye ederim.

ben ilk mesajina mutaakip o mesaji yazmistim sonrakileri okumadim bile ancak mesajimdan kasdedilen uykunun cok oldugu anlasiliyordu
Uyku azda olsa cokta olsa sevabi kimse ruyada gormez elbette uyuyanla sokakta gunes altinda calisanin sevabi bir olamaz ama sizin yaklasiminiz sifir sevao uzerineydi.Cokta uzadi konuyu dagittik.

Bende havalar ısınınca ev saldım. Oruç tutanlara da Allah kolaylık versin gerçekten çok sıcak. Hareket etmek ölüm gibi geliyor.

Valla bugun bir is yaptık bir is yaptik gorumcemle uc ida bir salon duvarlari sil camlari sil perdelri yika as sil supur halilari sil kapilar vs vs allah ne verdiyse.bugun dinctim sahuru neseli yapmistim ondan mi acaba bilemedim.ammaa soyle bir olay varki bu temizlenen ev benim degil kayinvalidemin eviydi :)) yani benim ev hala ayni muhtemelen dincligim yanimda yardimci var diyeydi kendi evime gecince yine ayni yaatttt yaaattttt yatttttttt olur kesin :((

Kizlar selam ramazanda nasil is yapiyorsunuz benim hiicc elim kolum kalkmiyor zaten sabah namazindan sonra yatip oglen kalkiyorum biraz saga biraz sola derken namaz kuran derken iftari hazirlamaya giriyorum hopp iftar olmus yemegi yiyincede daha beter oluyorum heryerim kiriliyor sanki elimde tlf cay oturuyorum oyle siz nasil yapiyosunuz ev elden gitti.iftardan sonra saat gec oluyor mutfagi anca supuruyorum oda hergun degil zaten.simdide iste boyle oturuyorum mal gibi hic elim kolum kalkmiyo offff
Bende tam aksi. Sigara kullanıyorum normalde. Mesela. Utuden nefret ederim 3 gömlek utuler sigara molası veririm tabi yanına kahve falan birazda nette takılırım. Ramazanın ilk günü baktım yat yat nereye kadar kalktım utuye başladım tabi ilk gün ya fişi çekip mutfağa yöneldim ki aaaa oruçluyum devam ettim hal böyle iken 4 saate ancak bitecek ütü 1 saate bitti. Bana bir şevk geldi hazır ütü bitmiş normalde akşam yemeği 6 da yenir bizde oh yemekte teee 9 a doğru. Kaldırım evi sildim supurdum yemeğe koyuldum derken ucu ucuna iftar sofrasına oturdum ev mis. Ertesi gün girdim banyolara foşur foşur bitti mi erkenden. Hadi mutfak dolabı fayansı dedim. Oda bitti. Kışlıkları yazlıkları yerleştirdim. Yemek falan derken oturdum sofraya 3 4 güne işleri bitirince bizim ev baya mis oldu. Sonra temiz eve ramazanda ne gerek tabiki iftara misafir. 1 e kadar evi toplayıp sonra alışveriş yemek en son girip duş alıp miss gibi misafirimi bekliyorum. Ertesi gün misafir giden ev temizlenir. Eşim bile bizim ev sürekli bir toplu temiz diyor. Şimdiden su faturası 20 tl farkla fazla geldi :KK70: normalde 6 da yediğimiz için işe giriş sem6 da ancak bitiyor bide tabi keyif molalarım var iş güç yarım kalıyordu. Şimdi 6 da 7 de işim bitse bile kalan zaman yemek hazırlıyorum. Bide benim ev bitti yarın annemin evi temizliycem. Insan yattıkça daha yorgun bitkin oluyor calışınca hem dinç oluyorsun hemde zaman geçiyor birden

Kizlar selam ramazanda nasil is yapiyorsunuz benim hiicc elim kolum kalkmiyor zaten sabah namazindan sonra yatip oglen kalkiyorum biraz saga biraz sola derken namaz kuran derken iftari hazirlamaya giriyorum hopp iftar olmus yemegi yiyincede daha beter oluyorum heryerim kiriliyor sanki elimde tlf cay oturuyorum oyle siz nasil yapiyosunuz ev elden gitti.iftardan sonra saat gec oluyor mutfagi anca supuruyorum oda hergun degil zaten.simdide iste boyle oturuyorum mal gibi hic elim kolum kalkmiyo offff

Ben calisiyorum ama ona ragmen yapmaya calisiyorum. Bu biraz sizinle ve ramazani nasil gecirdiginizle alakali. Cok yorgun olsam da ust uste geldikce daha da cok dagildigi icin mecbur kalkiyorum topluyorum. Gecen iftardan hemen sonra gece 00.30a kadar sirf mutfagi topladim mesela. Biraz caba gosterince oluyor yani :)

Benim oğluş küçük bi de sürekli faaliyet halinde evin temiz olması lazım yoksa huylanıyorum.. oğluş olmasa bu sıcakta ben de salardım herhalde
Allah evladinizi bağışlasın. Kizmasaniz bisey dicem. Oğluş, kızış, kociş...bu kelimeler inanilmaz itici geliyor kulağa..ama tabii siz nasıl isterseniz oyle dersiniz elbette..

Allah evladinizi bağışlasın. Kizmasaniz bisey dicem. Oğluş, kızış, kociş...bu kelimeler inanilmaz itici geliyor kulağa..ama tabii siz nasıl isterseniz oyle dersiniz elbette..
kociş bana da çok itici geliyor..
küçücük çocuklara oğluş kızış denir de eşek kadar adama kocişşşş :KK47: buldumcuk gibi o ne öyle yaa :bicak:

Amin cümlesinin evladıyla birlikte.. dediğiniz gibi size itici gelen bana hoş geliyo.. sadece bundan hoşlanmadığınızı yazmak için yazmanız da enteresan..

kociş bana da çok itici geliyor..
küçücük çocuklara oğluş kızış denir de eşek kadar adama kocişşşş :KK47: buldumcuk gibi o ne öyle yaa :bicak:
Bak orda haklısın küçük olduğu için kullanıyorum evet.. eşek kadar adamda hiç olmuyo o sıfatlar.. hele kızış küçük büyük kimseye yakıştıramıyorum.. ama herkes farklı nihayetinde

Back
X