• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazan geldi ev elden gitti

Oruç tutamamama rağmen benim bile kalkmıyor vallahi :(( misafir gelicek süpürmem lazım yarın bakalım o şevk gelecek mi

aynen hiç bir iş yapamıyorum iftarı zor hazırlıyorum,geçen yıldan temkinliydim ramazan gelmeden 1 haftada temizliklerimi yaptım reglimede geldi hemen o hafta misafir aldım, sabah 7 ye kadar uyumuyorum,sabah serinliğinde ütü yapıyorum,uyumadan çamaşırları makineye atıp uyanınca asıyorum,birazdan balkon yıkıycam mesela sonra mutfağı topluycam ,biraz ütü yapıp yatıcam.Akşam iftara davetli olduğum için yemek derdim yok,öğlende kalkıp süpürge yapıp paspaslıcam güyaa bakalım :olamaz:çünkü cumartesi misafirim var,olsun misafir berekettir.

ben kızımla beraber yapıyorum birgun uyuyoruz diğer gün temizlik yemek diğer gün kizimi gezdiririm öyle gidiyor.kızım 15 aylik cocuk yokken yapmazdım şimdi onunla beraber yapiyirum ne ilginç

ben yuzeysel yapiyorum, sabahlari daha kolay oluyor... eger yapamiyorsan birak sonucta 1 ay ramazan bitmesine az kaldi :)

Sabah 6da uyanip esimi kaldiriyorum 7bucuga kadar sohbet muhabbet fingirdeme olayi :)))) :p. Onu yolculayip kalmissa ki kolay kolay kalmaz bulasik yikiyorum ortaligi topluyorum...uyursam 9a kadar uyurum sonra kizim kalkio zaten ona mama icirip altini aliyorum bi de onunla fingirdesioz :)))) onu koltukta birakip hemen odayi silip supuruyorum sonra yere ortulerini serip koyuyorum onu yere 6aylik oldu artik donuyo filan koltukta birakamam...o arada ona muzik aciyorum yada masal oyuncaklarini da veriyorum sonra gidip yatak odasini hallediyorum.varsa utu yapiyorum en azindan esiminkileri hallediyorum...sonra bi posta daha mama sonra uyursa 1saat bende onunla uyurum...kalkinca yemegimi yaparim kizimin ihtiyaclarini halledip.esim gec geldigi icin beraber yiyemiyoruz aksamlari buyuzden kendime gore tek cesit yemek hazrlarm ama asla bulasik birakmam o bulasik bana batar kizim uyusada yikasam yada huysuzlanmasa da yikasam diye bakarim... Bi kosemiz aksama kadar daginik durur kizim yerde oynadigi icin oyuncaklar filan toplamam aksama kadar..aksam o uyuyunca kaldiririm herseyi.esim gelince muhabbet filan...sahura kalkmaz esim isyerinde yer sisirir kendini dana sahura yer kalmaz ama bol su icer.bende yatmadan yerim zaten...boyle benim bi gunum..bazende sabah kalktiktan snra uyumam banyo yikarim yada utumu hallederm kizim uyanmadan...

Kizlar selam ramazanda nasil is yapiyorsunuz benim hiicc elim kolum kalkmiyor zaten sabah namazindan sonra yatip oglen kalkiyorum biraz saga biraz sola derken namaz kuran derken iftari hazirlamaya giriyorum hopp iftar olmus yemegi yiyincede daha beter oluyorum heryerim kiriliyor sanki elimde tlf cay oturuyorum oyle siz nasil yapiyosunuz ev elden gitti.iftardan sonra saat gec oluyor mutfagi anca supuruyorum oda hergun degil zaten.simdide iste boyle oturuyorum mal gibi hic elim kolum kalkmiyo offff
valla sanslisin bide çalışanlari düşün...:)
çalışan bayanlarin hayati daha zor..
sahura kalk.. sabah namazini kıl.. 3 saat uyu sora işe git... 8 saat de iş ..
eve gel bide..
hemen yorgun argin mutfaga gir.. yemek yap...
iftari bekle.. sora bulaşıklari makineye koy..
hiç bişey yapamiyorum resmen ölü gibiyim...
yorgunluk dibek kahvemi yapıp içiyorum akşamlari Çok iyi geliyor ya..
benimde elim kolum hiç kalkmiyor fena halde yorgunum...

Ben iftara yakin yapiyorum ev islerini.Ama hic uyku duzenimiz kalmadi.Cocuklar erken kalkiyo ben sahurdan sonra uyudugum icin sabah kalkamiyorum .kalksam kendime gelemiyorum
Aynen biz ne yapalım di mi? Ben de sahura kadar uyudugumla duruyorum. İctigim bütün su ev supururken akıp gidiyor terleyerek.:mad:

Bende fazla düzenli olduğum halde yapamıyorum .Bir o koltuğa bi diğerine elim kolum kalkmıyor.Eşimle üstten yavaş yavaş yapıyoruz .Ama ütü bende napcam bilmiyorum hafta içi evde durmuyoruz ütü birikti iftardan sonra yaparım diyorum o zaman da ağırlık çöküyor .Amannn boşverelim bizden değerli mi varsın 1 ay pis olsun ev

Sahura kadar 1-1,5 saat ancak uyuyabiliyorum, sahur namaz derken 4 ü geçiyor yatmam, sabah 8.30-9 arasında kızımla mecburi kalkış yapıyorum. Oruçlu olunca bana bir güç geliyor herşeyi bir çırpıda yapıveriyorum, ramazan evimi düzenliyor resmen :)

Kizlar selam ramazanda nasil is yapiyorsunuz benim hiicc elim kolum kalkmiyor zaten sabah namazindan sonra yatip oglen kalkiyorum biraz saga biraz sola derken namaz kuran derken iftari hazirlamaya giriyorum hopp iftar olmus yemegi yiyincede daha beter oluyorum heryerim kiriliyor sanki elimde tlf cay oturuyorum oyle siz nasil yapiyosunuz ev elden gitti.iftardan sonra saat gec oluyor mutfagi anca supuruyorum oda hergun degil zaten.simdide iste boyle oturuyorum mal gibi hic elim kolum kalkmiyo offff
bu biraz sana bağlı önce kendini enerjik olduğuna ikna etmen gerekir.Ben çalışıyorum 6 da çıkıyorum eve gidiyorum yemeği koyup doğru süpürgeye koyuluyorum hemen ardından siliyorum toz alma banyo temizliği vs. şeyleri de gece yatmadan önce yapıyorum.Bu tempoya alıştım artık hiç yorgunluğu olmuyor.

valla yatin kalkin dua edin evdesiniz calismiyosunuz
ben calisiyorum
eve 5de giriyorum saat 10 da iftar yapiyorum 12bucukda anca yatabiliyorum
3bucukda sahura kalkiyorum (etti 3saat uyku) namazi kildim yattom diyesi 4bucuk oluyo
6da kalkiyorum ise gitmek icin (1bucuk saatte burdan)
TOPLAM 4 -4 BUCUK saat uykuyla ise geliyorum
cok uykusuz oluyorum ama yasadiklarinizi yasamiyorum
Bence bunyenizden olmali bi rahatsizliginiz falanmi var acaba

12 1 gibi yatıp sahura kalkıyorum. Sahurdan sonra yatıp 11 gibi kalkıyorum. Gün tamı tamına yetiyor anca. Ama çok uyuma bence uyudukça insanın hayat enerjisi azalıyor
konu sahibi çok uyuyor di mi?

orucu uykuda geçiren sevabını rüyasında görür :)))

Ben ilk 2 hafta evi bırakmadım kocişimle birlikte temizledik fln ama bu hafta artık pilim bitti dün kocam arkadaşlarıy pikniğe gidiyor diye yemekleri ısıtırım dedim koltuğa bi uzandım kızım gelip alnıma elini koyuyor hasta zannetti beni öyle böyle uyumuşum orda ezana kadar.. Bi uyandımmm yerler oyuncak dolu..

Ben ilk 2 hafta evi bırakmadım kocişimle birlikte temizledik fln ama bu hafta artık pilim bitti dün kocam arkadaşlarıy pikniğe gidiyor diye yemekleri ısıtırım dedim koltuğa bi uzandım kızım gelip alnıma elini koyuyor hasta zannetti beni öyle böyle uyumuşum orda ezana kadar.. Bi uyandımmm yerler oyuncak dolu..
:)) Allah kabul etsin

erken kalkmak günü bereketlendirir her işiniz de yetişir .Erken kalkın yine uyuyacaksanız uyku bastıkça yarımşar saat kestirin bence

Back
X