• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazan geldi ev elden gitti

Kizlar selam ramazanda nasil is yapiyorsunuz benim hiicc elim kolum kalkmiyor zaten sabah namazindan sonra yatip oglen kalkiyorum biraz saga biraz sola derken namaz kuran derken iftari hazirlamaya giriyorum hopp iftar olmus yemegi yiyincede daha beter oluyorum heryerim kiriliyor sanki elimde tlf cay oturuyorum oyle siz nasil yapiyosunuz ev elden gitti.iftardan sonra saat gec oluyor mutfagi anca supuruyorum oda hergun degil zaten.simdide iste boyle oturuyorum mal gibi hic elim kolum kalkmiyo offff
Saat beşe kadar ter atarak iş güç yapıyorum ama besten sonra susuzluktan yerlerde surunuyorum artısı iki çocuk var

Saat beşe kadar ter atarak iş güç yapıyorum ama besten sonra susuzluktan yerlerde surunuyorum artısı iki çocuk var
Off tek ben degilmisim yani simdi toparliyorum camasiri filan astım evi topliycam supurulecek hale getirip yatacam kalkincada yavas yavas yapcam artik napiyim yoksa is biriktikce birikiyo:(

Siz iyisiniz evde olup .en azından ayağınıxu uzatıyorsunuz veya kestiriyorsunuz işyerinde öyle bir durum söz konusu değil ilk defa bu sene bu kadar zorlandım uykusuzluk başıma çıkıyor sahura kadar oturup yatıyorum sabah 8 de kalkıp işe gidiyorum. Zor valla.
Sizde kendinizi yormayın yavaş yavaş bir oda bir oda yapın havalar çok sıcak

Kizlar selam ramazanda nasil is yapiyorsunuz benim hiicc elim kolum kalkmiyor zaten sabah namazindan sonra yatip oglen kalkiyorum biraz saga biraz sola derken namaz kuran derken iftari hazirlamaya giriyorum hopp iftar olmus yemegi yiyincede daha beter oluyorum heryerim kiriliyor sanki elimde tlf cay oturuyorum oyle siz nasil yapiyosunuz ev elden gitti.iftardan sonra saat gec oluyor mutfagi anca supuruyorum oda hergun degil zaten.simdide iste boyle oturuyorum mal gibi hic elim kolum kalkmiyo offff
sahura kalkiyorum kanepede biriken camasirlari utuluyorum kocami gonderiyorum kizimi evden epey uzak yaz okuluna birakiyorum ise gidiyorum surekli uzanmak isteyen bunyemle ugrasiuorum is yapiyor um namaz sonrasi kuran okuyorum eve geliyorum mutfagi toparliyorum yemek yapiyorum sonra mayisip kaliyorum ev elden gitmis diyorum aman bosver mutfagi temizle banyoyu temizle gerisini hafta sonu yaparsin diyorum

Ben yavas yavas başladım saat iki de kalkiyorum ogleden sonra ya da 12 oluyo bazen yapabildigim kadarini yapiyorum bi gün mutfak dolaplarini sildim buzdolabimi temizledim dün oturma odasınin mutfağın ve balkonun camlarını sildim halıları kaldırdım yikamaciya gonderecem grip oldum bugün hastaydim is yapamadım yarında kendi odamla salonu temizleyecegim öbür gün de bütün kapıları silip küçük odayı temizlerim geriye tuvalet banyo kalıyo oraları zaten günlük yikiyorum is olarak saymıyorum bile Arife gününden birgün önce de süpürge tutarım toz alırım son kez elden geciririm yine arife günü de kuaföre giderim saçlarımı boyatirim kaşlarimi aldiririm bayrama tam anlamıyla hazırım :temizlik::temizlik::temizlik::temizlik::temizlik::rapci::KK31::confused:

Oruçlu degilim . Sıcaktan sanki dayak Yemişim gibi iş yapamıyorum . ALLAH bu sıcakta oruç tutanlara yardım etsin . Halsizlik ve yorgunluktan mest oldum . Bildiginiz varsa bende yapayım

Ne siz sorun, ne ben söyleyeyim.
Ev aldı başını gidiyor, yardımcı abla oruçlu olduğundan gelemiyor.
Ütüler yığınları aştı.
Oruç da tutmuyorum ama bu sıcaklardan bırakın işi gücü, yiyecek bile hazırlamak eziyet.
Herkes aynı durumda galiba.

Aksam 10 a doğru çocuğu uyutuyorum sofrayı topluyorum bulaşık yıkıyorum banyoyu temizleyip çamaşır yıkıyorum ve 12 gibi elimde telefon çay kk.
Sabah sadece yaparsam ütü çamaşır ve yemek gerisi çocuk bakımı .
Ev supurme 3 gün de 1e düştü

eşim dışarda çalşıyo güneşin altında, orucunuda hiç bırakmıyo. hiç kıyamıyorum. bi gün sahurda teli kapatıp uyumuşum ezana bi kaç dk vardı uyandım. kalk su iç dedim içmedi niyetlenme dedim ama niyetllendi. ben adet olduğum için oruç tutmadım ama o gün vicdan azabından öldüm :KK67::kızgın: bu durumda sıcaktan şikayet etmeye utanıyorum. Rabbim eşimin ve zor şartlarda çalışıpta oruç tutanların yardımcısı olsun. :dua:

eşim dışarda çalşıyo güneşin altında, orucunuda hiç bırakmıyo. hiç kıyamıyorum. bi gün sahurda teli kapatıp uyumuşum ezana bi kaç dk vardı uyandım. kalk su iç dedim içmedi niyetlenme dedim ama niyetllendi. ben adet olduğum için oruç tutmadım ama o gün vicdan azabından öldüm :KK67::kızgın: bu durumda sıcaktan şikayet etmeye utanıyorum. Rabbim eşimin ve zor şartlarda çalışıpta oruç tutanların yardımcısı olsun. :dua:
Onun sevabi bizimkilerle ölçülemez bile Allah kabul etsin

Ben yavas yavas başladım saat iki de kalkiyorum ogleden sonra ya da 12 oluyo bazen yapabildigim kadarini yapiyorum bi gün mutfak dolaplarini sildim buzdolabimi temizledim dün oturma odasınin mutfağın ve balkonun camlarını sildim halıları kaldırdım yikamaciya gonderecem grip oldum bugün hastaydim is yapamadım yarında kendi odamla salonu temizleyecegim öbür gün de bütün kapıları silip küçük odayı temizlerim geriye tuvalet banyo kalıyo oraları zaten günlük yikiyorum is olarak saymıyorum bile Arife gününden birgün önce de süpürge tutarım toz alırım son kez elden geciririm yine arife günü de kuaföre giderim saçlarımı boyatirim kaşlarimi aldiririm bayrama tam anlamıyla hazırım :temizlik::temizlik::temizlik::temizlik::temizlik::rapci::KK31::confused:[/QUOTevin tamamibitene kadar ilk yaptiginiz yer batmiyormu hic yapamiyorum ben oyle bosa cabaliyomusum gibi geliyor :110:

Back
X