- 8 Aralık 2012
- 10.610
- 6.977
Adeti geleneği geçtimde yeni gördüm önceden bizim bahçemize gelir davulcu çalar para isterdi apartmandan lafta kim çıkar verirse para yoksa giderdi şimdi gittiğim bir kaç misafirlikte gördüm zile basıyorlar para istiyorlar resmen işte bir daha gelmeyeceğiz diyerekten birine vermekte yetmiyor yani bu davulcular devletten para almıyor mu anlamadım ben zoraki istemek nedir
Ama hayır, neden yanlış anlıyorsunuz ki?siz ezanın gelenek mii olduğunu düşünüyorsunuz??
Müslüman olmasanız bile saygıdan böyle düşünmemeniz lazım..
Şuanda maaş alıyorlar ama insanların gönlünden kopuyormu kopmuyormu hiç düşünmeden istiyorlar insanın parası olmasa bile zor durumda kalır böyle ya kapısına gelmek zile basmak falan bana çok saçma geldi ne hale geldik toplum olarakEvet onu ben de anlamıyorum. Belediyelerden alıyorlar zaten emeklerinin karışılığını. Halktan toplanan da gönlünden ne koparsa oluyor, bahşiş yani.
Ben öyle tersleyenleri falan görmedim de arkadaşlar var demişler.
Ayrıca bahşiş vermek bir gelenek olabilir tamam ama eskiden davulcuların tüm gelirleri halktan toplanan oluyordu yani maaş verilmiyordu diye biliyorum.
Ay bu kadar insan yanlış, siz doğrusunuz. 2 kişisiniz ya biri tutsun diğeri yesin sırayla. Kalmış şurda bi hafta, çocuk büyür seneye geçer gider işte..
Ama hayır, neden yanlış anlıyorsunuz ki?
Daha önceki yorumlarıma da yazdım, ben ezanın gelenek olduğunu düşünmüyorum, ezanın dindeki yeriyle alakalı herhangi bir yorum yapmadım, o kısmıyla ilgilenmiyorum.
Ezanın artık ihtiyaç olmadığını düşünen ve "biz istersek alarmla uyanıyoruz, ezanla uyanmamıza gerek yok" diyerek diplerine cami yapılmasını engelleyen koca bir site dolusu insandan örnek verdim. Biriniz için farz olan şey, bir başkası için gereksiz olabiliyor, duyarlılık yapılacaksa herkes için yapılsın madem, ya da hiçbirine ilişilmesin dedim.
O kısmıyla ilgilenmediğimi belirttim, dolayısıyla üstüme alınmıyorum, ama saygı meselesinde, herhangi birşeye "gelenek" demek neden saygısızlık olsun ki? Gelenek ne zamandan beri hakaret içerikli oldu? Ezanın insanları ibadete çağıran eski bir gelenekolduğunu düşünen azımsanmayacak bir kitle var, yine de saygısızlık etmek maksadıyla veya kötü niyetle düşündüklerini sanmıyorum.
Ya davulu 9'da mı çalıp sahura kaldırsın insanları? Davulun amacı var, amaca göre de zamanı. Bu sizin şiakyetiniz ama insanların çözüm üretebileceği bir dert değil. Sokağa inip pekala davulcuyu tartaklayabilir ya da karakola şikayet edebilirsiniz. Bunları yapmıyorsunuz çünkü bu durumun normal olduğunu biliyorsunuz. Bu kadar tepkiye gerek yok.Ya herkezin evinin icini nerden biliyosunuz esim sofor tir kullaniyo ramazanda gece gitmeye gayret ediyo gunduz cok sicak iftar sonra teravi 12 de yatiyo 2bucukta kalkiyo yiyo yola gidiyo eh dimdi kim baksin anlamiyosun arkadasim bu benimki belki kucuk bi dert sana gore bana gore ramazanimi zorlastiriyo derdimi yazdim bu kadar basit sanki keyfimdenmis gb yorum yapilmasina sinir oldum sadece bi hafta kaldi gecocek seneye yine cocugum olcak benimkiler buyuse baska bebeler cocuklar korkucak yemek saati gelebilir madem gelenek illa davul gorucez duzgun bi saatte calsinlar
Niye açıklama yapıyorsunuz ki? Keyfinizden de olabilir ayrıca.Ya herkezin evinin icini nerden biliyosunuz esim sofor tir kullaniyo ramazanda gece gitmeye gayret ediyo gunduz cok sicak iftar sonra teravi 12 de yatiyo 2bucukta kalkiyo yiyo yola gidiyo eh dimdi kim baksin anlamiyosun arkadasim bu benimki belki kucuk bi dert sana gore bana gore ramazanimi zorlastiriyo derdimi yazdim bu kadar basit sanki keyfimdenmis gb yorum yapilmasina sinir oldum sadece bi hafta kaldi gecocek seneye yine cocugum olcak benimkiler buyuse baska bebeler cocuklar korkucak yemek saati gelebilir madem gelenek illa davul gorucez duzgun bi saatte calsinlar
Valla ezan sesinden rahatsiz olan;%99,9 u Müslüman olan bir ülkede yaşamasın ozaman başka biyer begensin kendine...Ama hayır, neden yanlış anlıyorsunuz ki?
Daha önceki yorumlarıma da yazdım, ben ezanın gelenek olduğunu düşünmüyorum, ezanın dindeki yeriyle alakalı herhangi bir yorum yapmadım, o kısmıyla ilgilenmiyorum.
Ezanın artık ihtiyaç olmadığını düşünen ve "biz istersek alarmla uyanıyoruz, ezanla uyanmamıza gerek yok" diyerek diplerine cami yapılmasını engelleyen koca bir site dolusu insandan örnek verdim. Biriniz için farz olan şey, bir başkası için gereksiz olabiliyor, duyarlılık yapılacaksa herkes için yapılsın madem, ya da hiçbirine ilişilmesin dedim.
O kısmıyla ilgilenmediğimi belirttim, dolayısıyla üstüme alınmıyorum, ama saygı meselesinde, herhangi birşeye "gelenek" demek neden saygısızlık olsun ki? Gelenek ne zamandan beri hakaret içerikli oldu? Ezanın insanları ibadete çağıran eski bir gelenekolduğunu düşünen azımsanmayacak bir kitle var, yine de saygısızlık etmek maksadıyla veya kötü niyetle düşündüklerini sanmıyorum.
Valla ezan sesinden rahatsiz olan;%99,9 u Müslüman olan bir ülkede yaşamasın ozaman başka biyer begensin kendine...
%99.9'u Müslüman değil ama, istatistikler o yönde değil yani.Valla ezan sesinden rahatsiz olan;%99,9 u Müslüman olan bir ülkede yaşamasın ozaman başka biyer begensin kendine...
Devletin dini mi varmış? TC vatandaşı olarak yükümlülüklerimi yerine getirdiysem niye gidecekmişim?Valla ezan sesinden rahatsiz olan;%99,9 u Müslüman olan bir ülkede yaşamasın ozaman başka biyer begensin kendine...