Ramazan davulcusunu bi elime gecirirsem!

yani ben davulu nameli ezgili güzel çalıyor demedim şimdi :KK70: ama en azından kibar burdakiler :KK66:
ramazan boyunca 3 kere geliyorlar genelde aynı kişi..başı ortası sonu..daha dün değil evvelsi gün ikinciye geldiler işte..
kasttetiğim hani çocuğun eline bir teneke verirsinde tırmalayıcı bir ses çıkarya çocuk işte der ses edemezsin demek istediğim o.nerde o eski davulcular:KK70:

bizim burda vermeyen vermiyor ben oruç tutmuyorum diyip kapıyı kapatanlar var söyleniyorlarsa da duymadım..herkes verecek diye bir mecburiyet yok ki..benim eşimde vermeyecek imkanı olsa ben verdirtiyorum valla..eskiden kapıya dilencide gelirdi ben valla bazen vermezdim inanmazdım..eğer ki davulcuya vermek istemiyorsam da vermem yani yalan söylemeyeyim..ben ramazan davulu faslını sevdiğim için veriyorum yoksa beni davulda uyandırmıyor hani :KK66:

davulun çalıp çalmaması değil benim için de mesele, kapıya gelinmesi vermeyecek olsam bile o anı yaşamak istemiyorum yüzüne kapıyı kapatmak falan ne biliyim angarya, dün geldiler eşim verdi

davulcu geleneği bir öte dursun da sonrası bayram, millet hopp iniyor güneye, eskisi gibi konu komşu es dost akraba gezen yok, en iyisi gidip anne baba kv kp eli öpüyo sonra hop AVM ye

Bizim buralarda ramazan bahanesiyle sokak düğünü yapmıyorlar ve bir aylığına o iğrenç sokak düğünü saçmalığından kurtulmuş oluyoruz. Akşam boyu saatlerce düğün gürültüsü mü yoksa gece ikide davulcu gürültüsü mü deseler davulcuyu seçerim çünkü geçiyor gidiyor, beş dk bile sürmüyor ama inletiyor o ayrı konu. Sokak düğününden iyidir.

Bize bahsise gelmediler gelse soylerim bu sokaga girme diye ben evimden ciktim ramazani burda gecirim diye bizim sokak cok duyuyoz burasi site duyulmaz diye geldim sitenin kapisina cokuyo adam :KK43:(( bayir bu mahalle bu sokakta calmasa bile duyuluyo 1 bucukta bi basliyo duyulmaya uzaktan icimizde caliyo ya kadar 2 bucuk a kadar sonra cocugu sakinlestir kos ye iki yudum yine aglar kos sut ver gel iki yudum ye yine aglasin suyunu al kos yanina elini tutup pispislarken iciyorum suyumu....

Dinimizin bi geregi olsa amenna hicbi seyi yok hr gelenek genek olarak sure gelmemeli

O zaman musluman olmayanlar a katilmiyorum bu ulke musluman ulkesiyse boyle ezan dinlicekler bizde yurt disinda olsak kilise canindan sikayet edemeyiz her devletin bolunmez degismez ilkeleri vardir

davulun çalıp çalmaması değil benim için de mesele, kapıya gelinmesi vermeyecek olsam bile o anı yaşamak istemiyorum yüzüne kapıyı kapatmak falan ne biliyim angarya, dün geldiler eşim verdi
neyse canım çok takılma şunun şurasında perşembeye ne kaldı :KK70:
ramazan da bitti :KK66:

Bizim buralarda ramazan bahanesiyle sokak düğünü yapmıyorlar ve bir aylığına o iğrenç sokak düğünü saçmalığından kurtulmuş oluyoruz. Akşam boyu saatlerce düğün gürültüsü mü yoksa gece ikide davulcu gürültüsü mü deseler davulcuyu seçerim çünkü geçiyor gidiyor, beş dk bile sürmüyor ama inletiyor o ayrı konu. Sokak düğününden iyidir.

niye birinden birini tercih etmek zorunda olalım ki

Sokak dugunlerindende nefret ederim off tabi bisuru sey var ama kapimin onunde dugunun bile pimapenden sesi bu kadar gecmiyodu bide suregelen ses baska dan dan dan olunca hoppp korku aglama simdi ikinciye hamileyom tek dilegim hayirli saglikli horul horul uyuyan bi cocuk cok cektimsu uyku yuzunden cok hafif uykusu ve zor daliyo kimseye yasatmasin allah anlamiyanlar yasamamis belli

Adeti geleneği geçtimde yeni gördüm önceden bizim bahçemize gelir davulcu çalar para isterdi apartmandan lafta kim çıkar verirse para yoksa giderdi şimdi gittiğim bir kaç misafirlikte gördüm zile basıyorlar para istiyorlar resmen işte bir daha gelmeyeceğiz diyerekten birine vermekte yetmiyor yani bu davulcular devletten para almıyor mu anlamadım ben zoraki istemek nedir o_O

Ya o değil de bebeğim doğarsa kayınvalidemin tavsiyesiyle odasına müzik seti koyup,gürültüye alışmasını sağlayacağım.
Eşime ve diğer çocuklarına bol bol Müzeyyen Senar ve Samime Sanay dinletmiş. Eşim 6 yaşında kanun,kızkardeşi ud,oğlan kardeşi de keman çalmaya başlamış.
Benim 9 ay boyunca karnımda hiç hareket etmeyen patates gibi yatan kızıma ne oldu?
Ayak sesime,katladığım yorganın sesine bile uyandı.
Lakin ben Eminem dinleticem,rapçi olsun. Davul sesine de uyanmasın.

Yılda bir ay oruç tutulur.herkese ne dert olur sunun surasinda bir hafta kaldı biticek davul sesi bitince sanki gece rahatsızlık olmayacak ta bir davul rahatsız ediyor.

Bu gelenek olmuş sure gelen bir durum bizim burada da davulcu var gelip araba alarmlarının dibinde çalıyordu komşunun biri bağırdı ondan beri uzaktan sesini duyuyoruz.

Alarmlar rahatsız ediyordu yaptığı doğru bir şey değildi ama şimdi uzaktan tıngırdatıyor.uzak oluşu bile bence güzel

Ramazan denince pide iftar telaşı ve davul gelir aklıma

Ayrıca ezanla ne ilgisi var.bu ornek biraz gereksiz olmuş

Ya o değil de bebeğim doğarsa kayınvalidemin tavsiyesiyle odasına müzik seti koyup,gürültüye alışmasını sağlayacağım.
Eşime ve diğer çocuklarına bol bol Müzeyyen Senar ve Samime Sanay dinletmiş. Eşim 6 yaşında kanun,kızkardeşi ud,oğlan kardeşi de keman çalmaya başlamış.
Benim 9 ay boyunca karnımda hiç hareket etmeyen patates gibi yatan kızıma ne oldu?
Ayak sesime,katladığım yorganın sesine bile uyandı.
Lakin ben Eminem dinleticem,rapçi olsun. Davul sesine de uyanmasın.

Banada diyolar sen bole alistirmissin alakasi yok bende hep seste uyuttum 4. Aydan sonra cita pita uyaniyo her cocugun kendi dogasi var bilmiyorum ikinciyi bende hic korumucam sesten diyorum ama onlar ne ara yaptiriyolar ddiklerini anlamiyosun bile

Aslında konu benlik değil. Ama objektif yaklaşmak lazım.
Eğer "eski geleneklere gerek yok, artık çalar saat var alarm var telefon var, var oğlu var" diyorsak, namaz vaktini bildirmek için ezan okunmasına da gerek yok o zaman.
Caminin dibinde oturup ezandan bebeği uyanan insan da var, ama yerse o kalksın deyin.
Olmuyo işte o işler öyle, gelenek evet. Bazı sesler, gürültüler gelenek. Olduğu gibi bırakmak, ilişmemek lazım.
Babamların daha doğrusu tee dedemlerin köyünde cami yapılması istenmiş izin vermemişler senin dediğin gibi safi bize gürültü olur diye. Şimdi yapıldı mı bilmiyorum. Ancak tabi orası küçük bir yerleşim alanı sonuçta şehirlerde işler karışık. Kimi davul sesine hasretim diyor kimi istemiyor. Aslında semtlere göre bu tür adetler değişiklik gösteriyor, büyük siteler, güvenlikli yerler içeri almıyorlar. Hayatı nasıl yaşamak istiyorsan ona göre bir çevrede oturmak gerek. Tabi işin ucu maddiyata dayanıyor :KK51: Bazı belediyeler engellemiş mesela ben belki ondan dolayı hiç davul sesi duymuyorum bunu bilmiyordum yani engellendiğini :cool:

Yılda bir ay oruç tutulur.herkese ne dert olur sunun surasinda bir hafta kaldı biticek davul sesi bitince sanki gece rahatsızlık olmayacak ta bir davul rahatsız ediyor.

Bu gelenek olmuş sure gelen bir durum bizim burada da davulcu var gelip araba alarmlarının dibinde çalıyordu komşunun biri bağırdı ondan beri uzaktan sesini duyuyoruz.

Alarmlar rahatsız ediyordu yaptığı doğru bir şey değildi ama şimdi uzaktan tıngırdatıyor.uzak oluşu bile bence güzel

Ramazan denince pide iftar telaşı ve davul gelir aklıma

Ayrıca ezanla ne ilgisi var.bu ornek biraz gereksiz olmuş

O zaman aglayan bebelere siz bakinda biz sahur yiyelim bi anlamadiniz ya olayi sanki ben keyfimden diyorum calmasin oruc tutucaz bu sene bana seneye baskasina zarari saka gb ya olayi nereye getirdiler...

Ya uyansa aglamasa tamam yine uyuruz calismiyorum suan gunduz uyuruz ama gozunu acmadan agliyo uyumuyoda uyanmiyoda yemek yiyemiyorum sorunum bu...

Iki tak tik olsa inan uyanmaz keske ses yukleyebilsem bu davulcu cidden sorunlu

Bizimkinin kulagi duymduymsanirim dan dan dan ne ritim ne kulak hic bisi yok cocuk daha guzel calar

Evet sokakta dugun eglence yok bilmem ne resmen rezillik haksizlik saygisizlik gurultulu dugun istiyosan dugun salonu tutcaksin ben senin gurultunu dinlemek zorunda degilim alt komsu dugun yapti 2 gun sinirden oldum 24 saat piyano davul zurna asadaydi konsusun seste edemiyosun ama hak yani hichos degil zaruri bisey degil idare etmek zorunda degilim yani kimse degil

Yani benimde demek istedigim bu yemek yenmiyo zaten saatler uzun nasil tutcaz orucu keske uyanmasa aglamasa

Bana dert cocuk uyaninca yemek yedirmiyo oruc tutucam yemem lazim dimi calsin duduk volumlu calsin pimapenden ezan sesi girmiyo davul evon icinde gb kasdettogim bu ya sesini kissinlar yada gereksiz olan bisryi bitirsinler

Cok rahatima duskunum sahurda yemek yemek istiyorum simarigimfir da biraz tobe tobeee

16 aylik kizimami pamuk tikayim.... benfe severdim basima gelmese belki anlamazdim bile ama simdi zordayim

Keske uyansa zaten bikac saat ayaktayiz 4 bucuk oluyo namaz kil yat yine uyuturum uyanmadan agliyo bizimki yanindan ayrilamiyorum parmagimi birakmiyo

Anlatamadim bi derdimi benimde kahramanimdi davulcular simdi derdim baska iste...

Kayinvaldem balkondan bebek var korkuyo git git dedi yine geliyo yine geliyo
Ay bu kadar insan yanlış, siz doğrusunuz. 2 kişisiniz ya biri tutsun diğeri yesin sırayla. Kalmış şurda bi hafta, çocuk büyür seneye geçer gider işte..

Ben çocukken kapıya gelen davulcuya hediye verilirdi: Havlu, gömlek, baklagil vs. Para falan istemezdi adam. Üstelik ay boyunca bir kez gelirdi.
Şimdi maşallah her hafta kapıda. Açmamazlık yapmam. Açar bahşişini veririm gönlümden ne koparsa. Davul sevmiyorum, çalınmasına karşıyım o ayrı fakat sistem devam ediyorsa o kişiyi de geri çevirmem.
Lakin adam parmağını zile bir yaslıyor arkadaş çekene kadar yaşlanıyoruz. Evde bir teyakkuz hali. Hadi onu geçtim 5 yıldır "şu davulu apartmanda çalma" diyoruz. Oğlum bebekken de hastayken de dinletemedik lafımızı. Apartmanın içinde o açmayanlara inat (ki kişisel tercihtir, kimse bahşiş vermek zorunda değil) remen 9/8'lik döktürüyor adam. Canım burnuma geliyor, her seferinde aşağıdan yukarıya sesleniyorum ama nafile.
Saygısızlık doğrudan geleneği uygulayandan gelince geleneğe çok saygı duyamıyorum kusura bakmayın.

O zaman aglayan bebelere siz bakinda biz sahur yiyelim bi anlamadiniz ya olayi sanki ben keyfimden diyorum calmasin oruc tutucaz bu sene bana seneye baskasina zarari saka gb ya olayi nereye getirdiler...

bir sürü üye bir kaç kez yorum yapmış ben bir defa yaptım ve yorumları okuyup genel yorumumu yazdım.bu gerilme nedendir anlamadım.

ben çocuklara bakarım hemde çok güzel çocuk delisi biri olarak ve benimde iki yigenim var şuan benle birlikteler ben onlara iki yıldır bakıyorum asıl siz konu nereye getirdiniz.

az kaldı sabredin bir hafta gelecek ramazana allah nasip edip etmiyecek mi belli değil kim öle kim kala .bu yılı nasip etti tutuyoruz rabbim kabul ederse

bizim burda da davul çalındığı arabalara yakın çaldıkları larmların bağırdığını bundan rahatsız olduğumuzu yazdım.bunun dışında ramazan ayında yapılan bir adet olmuş siz rahatsız olursunuz öbürü mennün olur öbürü kapı penrece kapatır

yani ne yapalım davulcuyu dövelim mi yada sorunu nasıl çözelim yavrunuz uyanıyormuş evet sizi anlıyorum ama yapacak bir şey yok.

bir hafat sonra sizde çocuğunuz da rahatsız olan herkeste rahat rahat uyurlar.

Son düzenleme:
kapıya gelip para istiyorlar hemde bir kez değil her on güne bir geliyorlar kapının önününde davula bir vuruyorlar bütün apartmanda yankı oluyor.o zaman hakkaten bir acayip oluyor.kapıyı açsan bir türlü para versen vermesen bir türlü:110::110:

biz çocukken dedemlerde falan ramazan tutulurdu dayımlar istek yapardı davulcudan davulcu çalardı dayımlar bahçede oynardı çok eğlenceliydi.o zamanlar.

ah eski ramazanlar ahh:KK48:

X