• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ramazan bayramında düğün olur mu?

flamingo2754

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2009
470
7
96
Muğla
kızlar bayramda uzak şehirlerden akrabalar gelmişken yapalım diye düğünü bayram haftasına denkgetirmek nasıl fikir sizce.
bi de bayram öncesi hafta mı daha uygun olur,bayramdan sonraki hafta mı uygun olur.

bugunlerde düğün tarihi belirlencek de.ağustosta yapcaktık.bazı engeller çıktı.nişanlım ekimin ilk haftası düğün istiyo. ramazan bayramı 20 eylülde.

ramazandan önce yapın gitsin canım ramazanın içinde zor olur ama bayramdan sonrada olabilir...

ramazan ayından önce çok erken olur.yetiştiremeyiz düğünü.bayramın 3.günü falan yapsak mesela, pratik açıdan bi zorluk çekilir mi.

ama bizim düğün davullu zurnalı olcak. bayramda çalgılı düğün yapmak dini açıdan nasıl olur acep.
bi de insanlar bayram ziyareti mi yapcak bizim düğüne mi gelcek diye endişelerim var..

2 bayram arası ugursuzluktur derler....hurafe tabı...3.gunu daha uygun sankı dugun için ılk ıkı gun zıyaretlerın yogun oldugu gunlerdır..

bayramdan sonrada olabilir ama ramazandan önce zaten yaz tatili olduğu için okulda okuyanların gelmesi çok kolay olur, bayram tatilinde ikisi birbirine karışınca gelme sıkıntısı yaşayanlar olabilir...

valla oluyor :))
nişanım ramazan bayramının 2. günü idi
düğünümse 24 eylülde bayram tatilinin bittiği gün yine bayrama kaldım
cocuğum olursa adını ramazan yada bayram koyacam bu gidişle :delikafadulden

ramazan ayından önce çok erken olur.yetiştiremeyiz düğünü.bayramın 3.günü falan yapsak mesela, pratik açıdan bi zorluk çekilir mi.
canım benım dugunum bayramın 3.gunu yani 22sinde olacak.. :) bu konuyu daha yenı goruyorum acıkcası.. bılsem daha önce yorum yapardım..
hayırlı olsun tatlım

ama bizim düğün davullu zurnalı olcak. bayramda çalgılı düğün yapmak dini açıdan nasıl olur acep.
bi de insanlar bayram ziyareti mi yapcak bizim düğüne mi gelcek diye endişelerim var..
benımkıde oyle calgıılı ve hiçbi sakıncada yok acıkcası nolmuskı yani bayram dıe neden kasalımkı kendımızı :)) eylul 22de bnm memlekette 25te esımın memlekette olacak dugun kısmetse ..
ramazanda dugun olurmu ki?turkiyede bilmiyorum ama burda yapilmaz.dugun salonlari da 1 aylik kapanir.
yok canım burda oytle değil hatta salonu tuttuk bile biz zemuszemus

benim nisanımı bıle ertelemiştik ,bayramda nişan olmaz dıye..düğünümü de bayram sonrası yapmıstık :)

yapılmaz demışlerdi..yapmadık ..ama yapanlar var :)

2 bayram arası ugursuzluktur derler....hurafe tabı...3.gunu daha uygun sankı dugun için ılk ıkı gun zıyaretlerın yogun oldugu gunlerdır..
yokyaa oyle seylere ınanmayın kzılar..
ozaman kurbanla ramazan arasıda iki bayram arası olurkı.. sonucta hep iki bayram arası olurr..

valla oluyor :))
nişanım ramazan bayramının 2. günü idi
düğünümse 24 eylülde bayram tatilinin bittiği gün yine bayrama kaldım
cocuğum olursa adını ramazan yada bayram koyacam bu gidişle :delikafadulden
hayırlı olsun tatlım a.s. benımde nıkahım oyle olmustu ramazan bayramından sonraydı hemen.
peki o tarihlerde hava nasıl oluyor açık havada yapılabilir mi mesela ?
acık hava yerıne gore değişir kesınlıkle.. eger akdenız ve ege kıyılarında oturuyorsanız neden olmasın.. yok eger iç kesımlerle karadenızdeysenız biraz zor ..içkesımlerde hava soguyacaktır ..karadenız bolgesıde bol yagıslı gunler sizi bekliyor olacaktır

aynen balımm :)) gönulun sıgdıgı yere hersey sıgar olaarr ramazanmıs kandılmıs oyle yasaklar ne oluyor ben anlamıyorum yahuu :))

şimdi bir önce ramazan sonra kurban bayramı oluyorsa siz dıyorsunuz ıkı bayranm arası olmaz dıe.. ee sonrakı yılda ne oluyor busefer; takılpeyen gunlerde kurban ve ramazan bayramı yanı yıne iki bayram arası dugun yapıyorsunuz.. böyle hurafelere inanmayıon lutfeen a.s.

bu topiğin güncellendiğini görünce şaşırdım.topiği ben açtım ama hala evlenemedik kızlar. o kadar çok tarih değiştirdik ki, şimdi son tarih 2010 yaz. bakalım ondan sonra ne olcak :) beni izlemeye devam edin :)

Back