• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık PROGESTERONUM MU DÜŞÜK

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhabalar,
Sizinle ayni durumdayim... Hic bir sorunum yok sadece progesteron hormonum yukselmiyor. 6-7 aydir her ay yaptiriyorum hep 1,40 1,50 1,55 yani bu civarda. Bunu artirmak icin doktorum Duphaston ilacina baslatti ama onun da faydasını gormuyorum. Sadece adetim duzene girdi. Doktoruma sordugumda ise progesteron cok ta buyuk sorun degil gebelik icin dedi. Diger degerlerin guzel cunki. Onemli olan e2 mis neymis ona bakiyorlar. Ama ben bunu bayagi kafama takmisim. Ve bende asiri stress ruh degisikligi yapiyor bu hormonun dusuklugu. Cinsel isteksizlik de yaratmis ayni zamanda.
Hee bir de kilom normal olsa da 4 kilo zayifla dedi. Zayiflarsan hemen artarmis ..
Kilom normal yani bazı seneler birkaç kilo fazla birkaç kilo düşük geçiyor. Önceki yıllara baktım onlarda bile düşükmüş. Aşılama sonrası da hiç desteklemek için ilaç vermediler. Adetim düzenli ama korkunç yoğun. Çok halsiz kalıyorum ve isteksizlik hat safhada. Zaten bu kadar kanarken ilişki de düzensiz oluyor. Sonuç olarak her doktor biraz daha takip edelim diyor. Daha ne kadar ve nereye kadar takip edecekler bilmiyorum. 6 yıla yakındır evliyim. Yaklaşık 5 yıldır bekliyoruz yaşım 34 olacak

Merhabalar,
Oncelikle twsekkurler bilgi icin.
Dediginiz tum testleri vermissiz. Esimin testlerine kadar. Ama hic bir sorun gözükmemekte. O yuzden progesterona bagladim.
O halde regl tarihlerinize göre doktorunuzla görüşüp progesteron takviyesi isteyebilirsiniz. Bunun zararı olmaz, gebelik oluşmazsa bırakırsınız. Ancak testlerden ziyade rahim filmini de ihmal etmeyin size tavsiyem 🙏🏻

Yumurta kalitesi, rahim filmi ve sperm testi hepsine bakıldı. Aşılama sonrası da hiçbir ilaç verilmedi. Tüm değerler normaldi. Bir kere kimyasal oldu onda değerim çok yükselmedi bile. Tek başına bir kıymeti yoktur belki ama gebeliği devam ettirmekte büyük etkisi var sanırım.
Evet tabii ki gebeliği devam ettirmede çok önemli. Sizin kimyasal olduğuna göre hamile kalabiliyorsunuz. Genetikte bir sorun olabilir mi bununla ilgili doktorla konuştunuz mu? Aşılama sonrasında da verilebilirdi aslında progesteron iğne veya fitil.

Merhabalar,
Sizinle ayni durumdayim... Hic bir sorunum yok sadece progesteron hormonum yukselmiyor. 6-7 aydir her ay yaptiriyorum hep 1,40 1,50 1,55 yani bu civarda. Bunu artirmak icin doktorum Duphaston ilacina baslatti ama onun da faydasını gormuyorum. Sadece adetim duzene girdi. Doktoruma sordugumda ise progesteron cok ta buyuk sorun degil gebelik icin dedi. Diger degerlerin guzel cunki. Onemli olan e2 mis neymis ona bakiyorlar. Ama ben bunu bayagi kafama takmisim. Ve bende asiri stress ruh degisikligi yapiyor bu hormonun dusuklugu. Cinsel isteksizlik de yaratmis ayni zamanda.
Hee bir de kilom normal olsa da 4 kilo zayifla dedi. Zayiflarsan hemen artarmis ..
Kilom normal yani bazı seneler birkaç kilo fazla birkaç kilo düşük geçiyor. Önceki yıllara baktım onlarda bile düşükmüş. Aşılama sonrası da hiç desteklemek için ilaç vermediler. Adetim düzenli ama korkunç yoğun. Çok halsiz kalıyorum ve isteksizlik hat safhada. Zaten bu kadar kanarken ilişki de düzensiz oluyor. Sonuç olarak her doktor biraz daha takip edelim diyor. Daha ne kadar ve nereye kadar takip edecekler bilmiyorum. 6 yıla yakındır evliyim. Yaklaşık 5 yıldır bekliyoruz yaşım 34
ben progesteron fitil kullanıyorum diye kaç tane dr uyardı beni. kolay hamile kalırsın, bilgin olsun, dikkatli ol diye.
hamileliği kolaylaştırdığı doğru demek ki
acaba reçetesiz kullabileceğim birşey mi ki. Ben fmf hastasıyım ve çocukluğumdan beri atak geçiririm her ay. Doktorlar yıllardır birşeyin yok deyip geri gönderirdi beni. Hatta ben birşeyim yok madem neden bu kadar köyü oluyorum diye sinir krizi geçirmiştim. İyi olanları tenzih ederim ama doktorlara da güvenim kalmadı. Eksik olan ya da yanlış olan birşey var yani ki bu kadar yıldır olmuyor çocuk. Adı neydi ilacınızın

Kilom normal yani bazı seneler birkaç kilo fazla birkaç kilo düşük geçiyor. Önceki yıllara baktım onlarda bile düşükmüş. Aşılama sonrası da hiç desteklemek için ilaç vermediler. Adetim düzenli ama korkunç yoğun. Çok halsiz kalıyorum ve isteksizlik hat safhada. Zaten bu kadar kanarken ilişki de düzensiz oluyor. Sonuç olarak her doktor biraz daha takip edelim diyor. Daha ne kadar ve nereye kadar takip edecekler bilmiyorum. 6 yıla yakındır evliyim. Yaklaşık 5 yıldır bekliyoruz yaşım 34 olacak
O halde regl tarihlerinize göre doktorunuzla görüşüp progesteron takviyesi isteyebilirsiniz. Bunun zararı olmaz, gebelik oluşmazsa bırakırsınız. Ancak testlerden ziyade rahim filmini de ihmal etmeyin size tavsiyem 🙏🏻
Rahim filmini de cektirmisim. Sorun yok dedigim gibi saydiklarinizin hepsini yaptirmisim.
Progesteronu artirmak icin Duphasona baslatti dokyorum iste. 6 aydir onu iciyorum ama sonuc 0.
Zayifla diyor dokyorum o da sacma geliyor ama kendim de arastirmisim kilo da etkiliyormus. 3-4 kg fazlalikla da neolacak insanlar 70-80 kilo ile gene kaliyor

Rahim filmini de cektirmisim. Sorun yok dedigim gibi saydiklarinizin hepsini yaptirmisim.
Progesteronu artirmak icin Duphasona baslatti dokyorum iste. 6 aydir onu iciyorum ama sonuc 0.
Zayifla diyor dokyorum o da sacma geliyor ama kendim de arastirmisim kilo da etkiliyormus. 3-4 kg fazlalikla da neolacak insanlar 70-80 kilo ile gene kaliyor
Pcos ya da tiroid gibi sıkıntılar var mı peki?

Anti tpo yüksekdi. Onu ilacla dusurduk doktorumla. Sonra doktorum gebelik dusunuyorsan kullanma dedi degerlerim bayagi dusdugu icin, normale dondugu icin yani.
İlgisi var mıdır bilemiyorum.
Duphastondan ziyade progestan iğne veya vajinal fitil daha çok mu işe yarardı acaba. Doktora bunu bir sorun. Bir de başka bir doktordan daha görüş alın.

Evet benim de 4 yıldır olmuyor ve progesteronum sizin ki gibi düşük çıkıyor. Aşılama zamanı size progesteron için fitil vermediler mi
Hayır hiç ilaç verilmedi. Hatta aşılama herkeste çatlatma iğnesinden 36 saat sonra yapılırmış bende 24-25 saat sonra yapıldı

Hayır hiç ilaç verilmedi. Hatta aşılama herkeste çatlatma iğnesinden 36 saat sonra yapılırmış bende 24-25 saat sonra yapıldı
Başka bir doktora daha gitseniz? Progesteron da reçetesiz alınabiliyor ama kafanıza göre kullanmanız doğru olmaz. Bu sefer hormonları alt üst edersiniz. Öncesinde tahlil vs isteniyor çünkü.

Aşılama öncesi bu tahlile bakmadılar mı fitil değer düşük olmasına rağmen fitil vermemesine şaşırdım. Nerede yaptırmıştınız acaba aşılamayı özelde mi devlette mi

Tüp bebek doktorları bu olaylara biraz daha fazla hakim oluyorlar. Bilhassa bu progesteron, e2 gibi hormonlara göre tedavi şekilleniyor. Hele bir de başka bir sıkıntı yoksa, çok kolay hamile kalırsınız tüp bebekle. Normal kadın doğumcular maalesef deneme yanılma şeklinde ilerliyorlar. 6 yıllık evlilikte 5 senedir çocuk istemi varsa ve bir çözüm bulunamıyorsa artık tüp bebeğe yönelmek gerekir.

E2 normal zaten hep iyi cikti. Progesteron artarmis. Ve internette yapdogim arastirmaya gore kilo gercekten etkiliyormus. 168 cm, 61 kg-um. Normalim 56-57
bunu bilmiyordum ilginç. östrojenin yağ dokusunda biriktiği söyleniyor. demek kilo verip yağ dokusu azalınca otomatikman progesteron artıyor belki de.

Bir de bence S sementha1 tüp bebek yapmayı bir düşünün 🙏🏻
Şehir hastanesinde ilerliyor işlemlerim. Şu an özel bir klinikte işlem yaptıramam. Devlette de işler tam da anlattığım gibi ilerliyor. Hastaya göre değil kalıplaşmış bi rutinleri var ona göre ilerliyorlar. Kısmet bakalım sonraki gidişimde progesteron hakkında sorayım ne diyecekler

Şehir hastanesinde ilerliyor işlemlerim. Şu an özel bir klinikte işlem yaptıramam. Devlette de işler tam da anlattığım gibi ilerliyor. Hastaya göre değil kalıplaşmış bi rutinleri var ona göre ilerliyorlar. Kısmet bakalım sonraki gidişimde progesteron hakkında sorayım ne diyecekler
Hay Allah tabi maddi imkan önemli bu işlerde. Keşke imkanınız olsaydı. Şehir hastanesinde tüp bebek deneyemez misiniz?

Aşılama öncesi bu tahlile bakmadılar mı fitil değer düşük olmasına rağmen fitil vermemesine şaşırdım. Nerede yaptırmıştınız acaba aşılamayı özelde mi devlette mi
E2 değerine baktılar. Yumurtalarımı da ultrasonda gördüler. Progesteronla ilgili en ufak birşey söylenmedi. İnanın kendi kendime araştırıp ya da rastgele bir yerde denk gelip öğreniyorum bunları. Ankara şehir hastanesinde ilerliyor işlemlerim. Özele jinekolojik sorunlarım için gittim çocuk istemini de söylemiştim. Belki onlar farklı birşey söyler diye. Yok arkadaşım hiç biri doğru yönlendirme yapmadı

Hay Allah tabi maddi imkan önemli bu işlerde. Keşke imkanınız olsaydı. Şehir hastanesinde tüp bebek deneyemez misiniz?
Çalışırken gidip gelmek zor oluyor. Ve beni daha kaç kere aşılamaya yönlendirecekler bilmiyorum. Tiüp bebeğe siz değil doktorlarınız uygun görürse geçebiliyorsunuz devlette. Yine sonraki adetimde gidip şansımı deneyeceğim. Zaten aşılama sonrası klomen çok büyük kist yaptı. Küçülmedi yasmin kullandım. Sonra neyse küçüldü denk getirip gidemedim. İş uymadı adetim haftasonuna geldi derken 4-5 ay geçti

E2 değerine baktılar. Yumurtalarımı da ultrasonda gördüler. Progesteronla ilgili en ufak birşey söylenmedi. İnanın kendi kendime araştırıp ya da rastgele bir yerde denk gelip öğreniyorum bunları. Ankara şehir hastanesinde ilerliyor işlemlerim. Özele jinekolojik sorunlarım için gittim çocuk istemini de söylemiştim. Belki onlar farklı birşey söyler diye. Yok arkadaşım hiç biri doğru yönlendirme yapmadı
Niye böyle yapılıyor ben bilmiyorum anlamıyorum hepimiz o koridorlarda acaba diye diye bekliyoruz kaç gün yumurta büyüdü mü tedavi işe yarayacak mı diye bekliyoruz ne adam akıllı muhattap var ne doğru düzgün tedavi çok üzülüyorum bizim bu hallerimize 🥲

Çalışırken gidip gelmek zor oluyor. Ve beni daha kaç kere aşılamaya yönlendirecekler bilmiyorum. Tiüp bebeğe siz değil doktorlarınız uygun görürse geçebiliyorsunuz devlette. Yine sonraki adetimde gidip şansımı deneyeceğim. Zaten aşılama sonrası klomen çok büyük kist yaptı. Küçülmedi yasmin kullandım. Sonra neyse küçüldü denk getirip gidemedim. İş uymadı adetim haftasonuna geldi derken 4-5 ay geçti
Çok kötü gerçekten, çok üzüldüm. Umarım bir çözüm bulursunuz. Devletten tüp bebek için rapor çıkarttırıp biraz daha uygun hale getirebiliyorlar tedaviyi isterseniz araştırın.

Back