Rahimde Yara

Sugar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2007
113
0
96
İstanbul
Arkadaslar (smear testi sonucu Class II ) jinekologum rahmimde yara tespit etti :gitme: ve yakma tedavisi onerdi akannehir celiskilerim var cunku dezavantajlari cok! Diger yontemleri de internetten arastirdim ama kafam iyice karisti nuksetme olasiligi vs derken hepsinin turlu zorluklari var en onemlisi yarayi yok etsen dert etmesen dert!en acisi kanseri risk olarak yaninda tasima durumu stres verici varsa bir bilginiz benimle paylasir misiniz ?3 farkli doktora gittim her biri ayri telden caliyor ne yapcagimi sasirdim ?:çok üzgünüm:

bende aynı dertten muzdaribim. yarın ki kontrolden sonra operasyon olup olmayacağı belli olacak büyük bi ihtmallede olacak çünkü yara büyükmüş smear testim temiz çıktı yara enfeksiyondan ve bunun gibi birçok sebebpten olabiliyormuş pamuklu omayan iç çamaşırı deolu pedler vajinal yıkama vs vs ben araştırdım en mantıklısı dondurma işlemi geldi bana yarayı dondurup tamamen döküp temizliyor tekrarlayıp tekrarlamamı sana bağlı birazda bakımına yani doğum yapmamaış bayanlarda da dondurma işlemi tavsiye ediliyor rahmi kapatmaması için geçmiş olsun psikoloji çok önemli...

teşekkürler şeker allah kimsenin başına vermesin psikolojini bozuyo resmen.:sm_confused:

Moralinizi bozmayın arkadaşlar, benim çevreme vardı öyle tandıklarım, dondurma işlemiyle kurtuldular, durumları da gayet iyi, hatta bebek bile bekleyenler var şu anda aralarında:) dondurma işlemi en temizi gibi duruyo...herkese geçmiş olsun...

evet ebnde araştırdım en mantıklısı dondurma geldi. bu akşam gidiyorum kontrole büyük bi ihtimalle ya operasyon olacam yada düğünden sonraya bırakacaz bakalım.eyvahedigeldismile

yakma en son tercih ediliyor, ilk olarak dondurma işlemini öneriyorlar. çünkü dondurmada darlık olmuyor fakat yakma da darlık meydana geliyor ki bu da bebek sahibi olmakta sıkıntı çıkarıyor.

bu arada sizin ne gibi şikayetleriniz vardı. bende uzun zamandır enfeksiyon var, ilişki sırasında da canım yanıyor, tam olarak muayene olup baktıramadım daha. endişeleniyorum da biraz. bilgi verebilir misiniz?

hiç vakit kaybetme derim benim yaram büyümüş ne kadar erken gidersen o kadar iyi ben mantar enfeksiyonu şuphesi ile gittim kontrolde yara ortaya çıktı ama muhakkak smear testi yaptır o gerekli yoksa direk dondurursan orada hiç bi kalıntı kalmayacağı için kanserli hücre olup olmadığı bilinemiyor

haklısın. açıkçası korkuyorum muayeneden. bir de tam olarak güvenebileceğim iyi bir doktor bulamadım daha. şu an enfeksiyon için ilaç kullanıyorum, bittiğinde gideyim.

peki nasıl oluyor muayene, yani ağrı acı oluyor mu spekulumla bakarken? benim tüm endişem bu.

hayır ağrı olmuyo kasma kendini bende ilk başta çok kasıyordum hala tırssam da sağlık için mecbur :)

Normal bi kontrol diye gitmiştim o zaman doktor yaram olduğunu ve çok büyük olduğunu söyledi, smear testi yaptırdım bana 3 seçenek var dedi, yakma,dondurma,lazer
en iyisi dondurma ile olan tedaviymiş.
3 seans sürdü, canınız acımıyo ama tuhaf bi his, o bölgenin donduğunu hissediyosunuz,
şöyle düşünün buz parçasını teninize değdirdiğinizde nasıl bir his verir bu da aynen öyleydi
çok uzun sürmedi 10 dk falan,
sonra ayağa kalkıyosunuz.

Ama korkulucak bi şey yok : ))
Ben bundan 7 ay öncesi dondurma tedavisi için 400 tl para harcadım

bende bugün yaptırdım işlem sırasında pek bişey hissetmedim ama işlemden sonra adet sancısı gibi sancım oldu halada devam ediyor akıntımda var normal gerçi bu ama bu kadar sancım olması doğru mu bilmiyorum büyük yaralara dondurma uygun görmüyorum demesine rağmen dondurulmasını istedim ben. bu arada ben dondurma işlemini özel bi hastanede 27 tl ye yaptırdım delikafadulden

ayy inanmıyorumm, ciddimisin 27 tl kafamçokkarıştı
yuhh yaa bizim burdakiler doktor değil resmen yamyam sempatiksalakcinni
Sağlık için mecbur gözünü kapatıp veriyosun mirmirmirmir
Evet o ağrılar bende de olmuştu, zannetim ki doğum sancısı :1rolleyes:

kizlar benim iliskiden sonra kanamam oluyo ve ara kanamalarim oluyo
doktor smear testi yapti ama daha sonuc cikmadi kanser olabilir dedi
cok korkuyom
nisan ayinda polip ameliyati olmustum ama acaba ondanda olabilirmi
basiniza hic boyle bisey geldimi

Cok gecmis olsun arkadasim.Sana bir sey sormak istiyorum polip ameliyati olmussun ya aci cektin mi cok merak ettim islem cok agrili mi oluyor lokal mi genel anestezi mi oldu biraz anlatir misin rica etsem ?

Cok gecmis olsun arkadasim.Sana bir sey sormak istiyorum polip ameliyati olmussun ya aci cektin mi cok merak ettim islem cok agrili mi oluyor lokal mi genel anestezi mi oldu biraz anlatir misin rica etsem ?

genel anestezi ile oluyo hic agrisi falan olmuyo kurtajla aldilar zaten benimkini uyandiktan sonrada bi yemek yiyip eve gittim hemen
sonrada agrisi falan olmadi
sanada gecmis olsun canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…