Merhaba,
Rahmin yarısına kadar gömülü çok geniş bir septum sahibi biri olarak yazıyorum.
4 yıl çocuk sahibi olamadım. Bu arada neden diye rahim filmi çekildi, septum çıktı. Resmen çok derin bir kalp şeklinde rahmim var. Diğer herşey normal. Çocuk sahibi olamama nedenim buymuş sözde. 4 doktor inceledi filmi. Hepsi histereskopi ile ameliyat dedi. Önce perdeden kurtulmam gerekiyormuş. Ondan sonra çocuk için tedaviye başlanılacakmış, eğer doğal yolla o zaman da olmazsa tabi. Neyse, ben de ameliyat olmaya karar verdim. Bir gün öncesinde canım teyzemle konuştum. Daha doğum bile yapmadığın tertemiz rahmini kestirecek misin, asla hakkımı helal etmem dedi. Bu söz beni oldukça etkiledi. Bir başka doktora daha gitmeye karar verdim. Prof., alanında bir numara bir isim. Çok meraklıysan ameliyat ol, ama bu perde senin hamile kalmana veya erken doğum, düşük yapmana bir engel değil dedi. Ben de bir süre daha doğal yolla hamile kalmayı deneyeyim dedim ve bu arada çok dua ettim. 4 yıl bebek hayali kurduktan sonra, doğal yolla hamile kaldım. Şimdi oğlum 3 yaşında. Hamileliğimde ilk ay biraz kanama oldu, sonrası çok rahat geçti. Hamilelikten önce rahmin yarısına inen o çok kalın perde hamilelik sürecimde rahim büyüdükçe küçüldü, görünmez oldu. 40,5 haftada normal doğum yaptım.
Ameliyat olmayın demiyorum. Ama 4 uzman hekim kesin ameliyat derken bir prof. gerek yok dedi. İyi ki teyzeciğimi dinlemişim, beklemişim.
Perde eğer rahmin tamamını kaplamıyorsa, hamilelik sırasında hiçbir sorun da olmuyor. O küçücük et parçası, rahim genişledikçe gözden kaybolup gidiyor. Belki etkisi kolay hamile kalamamaktır. Ancak 4 yıl hamile kalamayışımın nedeni iş stresim miydi, septum muydu bilmiyorum.
Umudunuzu kaybetmeyin, çok ama çok dua edin. Allah'ım yardımcımız olsun. Sizlere de anne olmayı nasip etsin İnşallah.
Sevgiler.