rahim incelmesi ve yumurtalık kisti

cincikk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
4.604
1.714
248
arkadaşlar merhaba konunun yeri burası değil ama ben biraz paranoya yaptığımdan çabuk cevap alabilmek adına burada konu açıyorum.

dün ve bugün sebepsiz kanamalarım oldu ve doktora göründüm sabah. vajinadan ultrasonla baktı ve yumurtalıklarımda kist olduğunu bunun haricinde yumurtalarımın sağlıklı olduğunu ve rahim duvarının inceldiğini söyledi hemogram ve b-hcg testi istedi yaptırdım biraz önce sonuçlarına internetten baktım b-hcg negatif hamile değilim. hamile kalmak gibi bir isteğim de yok. benim korkum annemi rahim kanserinden kaybettiğimden biraz paranoya yapıyorum ister istemez. doktoruma da tekrar pazartesi günü gideceğim öğleden sonra ve yarın yerinde yok. rahim incelmesi sorunu yaşayan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum intertten biraz araştırdım ama net bilgilere ulaşamadım. bu sorunu yaşayan tedavi olanlar var mı herhangi bir sorunun ( kanser vs. ) habercisi olabilir mi bilginiz ve tecrübeniz varsa biraz içimi rahatlatmak adına yazarsanız çok sevineceğim.

Son düzenleme:
Allah korusun rahim kanseri belirtisi incelmesi değil kalınlaşmasıdır.

Rahim incelmesi sadece senin hamile kalmanı zorlaştırır. Belki östrojen eksikliğin vardır ve bunu sana tabi ki doktorun söyleyecek.

Allah korusun rahim kanseri belirtisi incelmesi değil kalınlaşmasıdır.

Rahim incelmesi sadece senin hamile kalmanı zorlaştırır. Belki östrojen eksikliğin vardır ve bunu sana tabi ki doktorun söyleyecek.

teşekkür ederim. hemogramımda birkaç değerim bakteriyel enfeksiyonu işaret ediyormuş araştırınca baktım da. doktor da endometrit olabilir diye hemogram istemişti biraz içim rahatladı tekrardan teşekkürler.

kuzum çok geçmiş olsun yumurtalık kisti bende de var ama rahim incelmesini hiç duymamıştım..ancak hamilelikte falan rahim duvarı kalınlaşır diye biliyorum..

aklına öyle kötü şeyler getirme lütfen.

teşekkür ederim canım. evet yumurtalık kistlerim basit kistlermiş onlardan yana korkum yok da sonuçta çoğu kadında olan birşey. rahim duvarı incelmesi biraz kıllandırmıştı beni. ister istemez paranoya yaptım sade annemde değil kuzenlerimde de rahim kanseri olduğundan.

hatta bugün biraz tuhaf günümdeyim sanırım doktor b-hcg istedi diye '' aha hamile miyim yoksa '' diye kendimi yedim bitirdim sonucu görene kadar :S pimpirikli oluyorum yaşlandıkça sanırım :S

Geçmiş olsun arkadaşım umarım korkulacak birşey yoktur.Smear testinide yaptırdınız mı?

Geçmiş olsun arkadaşım umarım korkulacak birşey yoktur.Smear testinide yaptırdınız mı?

teşekkür ederim. hayır smear testi yapılmadı. sadece ultrason ve elle muayene yapıldı bir de kan testi istedi doktor. pazartesi yeniden gideceğim o zaman ister mi smear testi bilmiyorum açıkçası :S

teşekkür ederim. hayır smear testi yapılmadı. sadece ultrason ve elle muayene yapıldı bir de kan testi istedi doktor. pazartesi yeniden gideceğim o zaman ister mi smear testi bilmiyorum açıkçası :S

canım çok geçmiş olsun kadınlık zor vesselam...yalnız arkadaşın dediği gibi smear testini doktor istemese de sen iste canım....bu zamana kadar hiç yaptırdın mı smear testini?sen tedbirini elden bırakma içini de ferah tut canım çok geçmiş olsun

teşekkür ederim canım. şimdiye kadar hiç smear testi yaptırmadım canım dediğin doğru eğer pazartesi kendisi yapmazsa bile isteyeyim doktordan smear testi tekrardan sağol.

teşekkür ederim canım. şimdiye kadar hiç smear testi yaptırmadım canım dediğin doğru eğer pazartesi kendisi yapmazsa bile isteyeyim doktordan smear testi tekrardan sağol.

rica ederim canım burada birbirimize destek olmak için varız...

Slm arkadaşlar ben 5 aylık evliyim rahim zarı inceliği var dedi doktor ilaç verdi kullanıyorum bir hafta oldu ne zamn etkisini gösterir ne zamn kalınlaşır rahim zarı.Bebekte istiyorum yardın edin bana nolurr

Merhabalar
Doktor bana da rahim incelmesi oldugunu soyledi.ve hamile kalmakta sorun yasayabilirsin dedi.
Siz su an hamilesiniz.hayirli olsun.acaba gebe kalmakta zorlandiniz mi ? Cok uzun zaman olmus konuyu acali ama cevap verirseniz cok sevinirim.su an dünya basima yikilmis gibi.

Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Teşhis bana 2,5 yıl önce konmuştu, adet harici sebepsiz kanamalar yüzünden. O dönem antibiyotik tedavisi uygulamıştı doktor teşhisi de endometritti yani rahim içi duvarında enfeksiyon tespit etmişti. Kısa bir dönem antİbiyotik tedavisi olduktan sonra sebepsiz kanamam durdu ve normal adet döngüsü başladı bir sorun kalmadı yani. O dönem zaten ikiz bebeklerim 9 aylıktılar yani hamilelik geçirmiştim bende bu sorun doğum yaptıktan epey spnra ortaya çıktı. Antibiyotik tedavisinden tam bir yıl sonra yine endometrit bir lmuştu yine antibiyotikle geçti, bana hamilelikle ilgili bir şey söylemedi o zaman doktor, zaten ikizlerim o dönem küçüktüler o yüzden benim de hamilelik isteğim yoktu o yüzden ben de sormadım. Evet şu an yine hamileyim birsorun yaşamadım belki rahim duvarındaki incelme fazla değildi bilemiyorum pek. Sizin kanamanız mı oldu hangi şikayeyle gittiniz doktora ya da rutin kontrolünüzde mi söyledi ?

uzun süredir doğum kontrol hapı kullanıyordum. 2. çocuğu istediğim için bıraktım. ama adetim 15 gün gecikmişti. gebelik yoktu. vajinal muayene olurken gördü bu sorunu. rahim duvarların incelmiş , hamile kalmakta sorun yaşayabilirsin dedi. hapı yeni bıraktığım için 2 ay hamile kalmamamı, 2 ay sonra da tekrar kontrol için gitmemi söyledi.
adet olmam için progestan yazdı.yazarken de adet olamayışımın sebebi ya geç döllenme ya da menapoz diyince affalladım. rahim duvarının incelmesi menapoz lafını duyunca 2.planda kaldı o an.detaylı soramadım.
adet olamama sorununu çözeyim tekrar gidicem bu konu için. içim içimi yiyor.
çok teşekkür ederim size. hayırlı,sağlıklı doğumlar şimdiden .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…