iyi geceler kızlar,
ben de bir kaç ay önce HSG çektirdim. Bazı arkadaşların aksine bende ne acı ne de ağrı oldu. Hastaneye işten izin alarak apar topar tek başıma gittim, zaten ne olduğunu da bilmiyordum, fikrim yoktu iyi ki de yokmuş, boşuna stres yapmamış oldum. Ama yine de yanınızda bir arkadaşınız olsun, psikolojik anlamda daha rahat edersiniz kendinizi. Adım adım anlatıyorum. Hemşirenin peşine takıldım, röntgen odasının önünde biraz bekledikten sonra, içeriye alındım , itiraf ediyorum o anda biraz tırstım :) Masaya yattıktan sonra aletleri yerleştirdiler, çok acı olmasa da haliyle nahoş bir durum. Aleti yerleştirince içeriye ilaç veriyorlar, ilaç basınçlı tüp kanallarını dolaşması için. Basıncı karnınızda hissediyorsunuz, ama dediğim gibi ben acı hissetmedim, belki çok hafif bir ağrı, masadan kalkınca hiçbir şey yok gibiydi. Hiç kanamam olmadı, alakası var mı yok mu bilmiyorum ama sonrasında biraz göğüsüm sızladı. Rahatça araba kullanıp işime dönebildim. Bilemiyorum belki bünye ile alakalıdır belki de işlemden önce yapılan vesvese ile...Yalnız işlemden en az yarım saat önce ağrı kesici almayı unutmayın, belki de bu nedenle ben bir şey hissetmedim. Ben de bir yılı aşkın zamandır bebek istiyorum ama olmuyor. Çocuklara çıldıran birisi olarak çok zor bir durum...Sonuçlarım da çok iyi değil, tek tüpüm tıkalı, yani her sağlıklı bayanın şansı % 100 ise benim % 50. senağlamaZaten zor olan bir şansın yarısı bende otomatikman yok.Ne yapalım, biz de tıbbın sınırlarını zorlarız...Allah herkese hayırlı evlatlar versin.