Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

merhaba arkadaşlar
ben de hsg çektiricem bana adetin 5. günü için randevu verdiler. ama benim adetim 7 gün sürüyo.
yani adetim az da olsa bitmemiş olcak. bunu da söylememe rağmen yine de verdi randevuyu rahim ağzı açık oluyomuş diye. kafam çok karıştı. adetin tamamen bitmesi gerekiyomu?
başka biyerde mi çektirsem, ankarada bildiğiniz iyi bir yer varmı???????

benim bildiğim ve doktorum söylemiş olduğu ise adetin 6. ve 10. günleri arasında yapılması. Filmi çektirdiğim yerde aynısını söyledi. Ben 9. gün çektirdim. Bu şekilde ya adetin son günleri yada birkaç gün çekiyorlar sebebi ise kesinlikle hamile olmaman gerekiyor çünkü. O yüzden 6. ve 10. günler arasında yapılması uygun görünüyor. Bence sen başka bir yerlede görüş istanbulda bu filmi çeken en iyi yerlerden birinde çektirdim e onların söylediği süre yazmış olduğum gibi.

senağlama
senağlama
Bugün hsg çektirmeye gittim... masaya yattım, bişeyler taktılar soktular neyse bakmadım.. biraz ağrı çektim ama sonra başlamadan bitti.... Doktor iptal etti çünkü rahim ağzım kapalıymış ilaç geçmedi senağlamasenağlama geri çıkarttılar herşeyi çektiğim ağrıyla kaldım birazcık kanamam oldu. MR çektiler...

moralim bozuldu yaa....

çok geçimiş olsun. Ama hiç böyle bişey duymadım. Rahim ağzı kapalılığından dolayı filmi yarım bırakma gibi bişey. Peki ne yapman gerekiyormuş onuda söyledilermi

rice ederim melek10. Aslında tek bir yere bağlı kalmamak en iyisi. ınsan kime güveneceğini bilmiyor çünkü her doktor başka bişey diyor. O yüzden sen başka bir doktorla daha görüş hemde kafan rahat eder.

teşekkür ederim godes :)
evet bi kaç yere daha sorsam iyi olcak galiba

kesinlikle bir doktora bağlı kalmayın.
ilk rahim filmi çekildiğimde sol tüpüm tıkalıymış.
dr açmaya çalıştım ama tamamen kapalı dedi
laparoskopi yapacaktı ben biraz zaman istedim
moralim çok bozulmuştu çünkü.
netse 4 ay sonra başka bi dr gittim .
tekrar çekildim iki tüpte açık.
spazm olmuştur ilk filmde dedi dr.
neyse yani birkaç dr a danışın

çok geçimiş olsun. Ama hiç böyle bişey duymadım. Rahim ağzı kapalılığından dolayı filmi yarım bırakma gibi bişey. Peki ne yapman gerekiyormuş onuda söyledilermi

Evet MR çektirdi, rahimde şekil bozukluğu var MR da da çıktı bu... Bu yüzden hsg yi çekemedi. Kapalı değilmiş ama çift rahim denen olay varmış bende. Belki başka bir yerde olsa çekebilirler bilmiyorum. Zaten doktorumun kendisi de beni daha büyük başka bir hastaneye ve ya tüp bebek merkezine yönlendirdi... Küçük bir şehirde yaşadığım için en iyi hastanesinde bile tüm imkanlar bulunmuyor...Ama sanıyorum o rahime sokulan kateter midir nedir onun şekli benim için uygun değil...senağlama bilemiyorum ki..

Şimdi moralim daha da bozuk... senağlama çünkü tüp bebekle hamile kalsam bile düşük yapma ve ya erken doğum riskim çok fazla imiş... senağlamasenağlamasenağlama şeytan diyo vazgeç herşeyden...! kötükedihüso

pptya87 atlatmışsın filmi çok şükür,umarım korktuğun gibi olmamıştır.Yazdığın değerleri nerden buldular?Kan testi sonuçları filan mı?Bende hsg sonrası sadece 2 adet röntgen var,o şekilde değerlerin yazılı olduğu bişey verilmedi.Moralini bozma,biliyorsun bu işlerde stres en büyük düşmanımız malesef....Doktorum son gittiğimde,''bebek düşünmüyorsunuz,evliliğinizin tadını çıkarın,ilişkinizede bu gözle bakın''dedi.Yani bebeğim olmuyordiye ne kadar çok düşünürsek o kadar stres oluyoruz ve olabilecek birşeyi belkide geciktiriyoruz.Canını sıkma gün gelecek bizde burdan iyi haberler vereceğiz...Buna inanıyorummm.....

Dün MR çekildi,bir yumurtalığımın dışında uzantı tespit edildi kist olup olmadığı daha doğrusu ne olduğu belli değil.Bu ay ilaçla yumurta oluşturmaya başlayacaktık,bu uzantının ne olduğu tespit edilmeden ilaç boşa gidebilir dedi dr,istersen yinede ilacı deneyelim dedi.Zaten 5 aydır sürekli kontrol altındayım sıkıldım artık dedim,ayrıntılı bir tetkik,operasyon var ise onu yapalım dedim.Bunun üzerine HSG de karar kıldık.
Ben de bu cumartesi hsg çektireceğim inşallah hayırlısı olur.

Yasmınel cim evet klomen kullanıyorum. Klomen yumurta uyarıcı ilaç. Gebelik için yani. Ama ultrasonda tüpler görünüyo demişsin ne olduğunu ben de anlamadım.

Almaata cım sen de Antalya dasın acaba hangi hastane ve dr a gidiyorsun?Memnun musun?

Arkadaşlar bugün hsg çektirdim,korkulacak kadar sıkıntılı birşey değil,5-6 dklık bir iş.
Girmeden 1 antibiyotik birde ağrı kesici içtim,sakinleştirici falan vurdurmadım kesinlikle gerek yok.

Ben masaya yatmadan önce hemşire aletleri çıkarıyordu gördüğüm için etkilenip korktum komik tarafıda herşey bittikten sonra tansiyonum düştü:))))

SONUÇ,Tüplerim açık problem yok

Arkadaşlar bugün hsg çektirdim,korkulacak kadar sıkıntılı birşey değil,5-6 dklık bir iş.
Girmeden 1 antibiyotik birde ağrı kesici içtim,sakinleştirici falan vurdurmadım kesinlikle gerek yok.

Ben masaya yatmadan önce hemşire aletleri çıkarıyordu gördüğüm için etkilenip korktum komik tarafıda herşey bittikten sonra tansiyonum düştü:))))

SONUÇ,Tüplerim açık problem yok

guldurdun benı :)tansıyonum dustu dyınce.ya bişi sorcam bu alttan bakıolar ya ultrasyonla zaten orda cıkmazmı tuplerın acıkolp olmadıgı

arkadaşlar bende haftaya çarşamba çekileceğim rahim filmi aç karnınamı gidiyoruz onu anlamadım bazı sitelerde öyle yazıyor ama siz nasıl yaptınız sabah 11 gibi olacak benim

Canım benim çekimim 2 deydi,sabah 11 de kahvaltı etmiştim.
Aç veya tok farketmiyor diye biliyorum.

guldurdun benı :)tansıyonum dustu dyınce.ya bişi sorcam bu alttan bakıolar ya ultrasyonla zaten orda cıkmazmı tuplerın acıkolp olmadıgı

Hayır cnm normal ultrasonla muayenede tüplerin açık olmadığı görünmez,tek yöntem bu.

tşkler cnm nasıl zor bi işlemmi ilk jinekolik muayenemde bi hastaneye gitmiştim spekulum takmıştı çok canımı acıttı baya bi stres olmuştum ondan sonra bu işlem yapılırkende o alet takılıyormuş sanırım :KK43:

canım sakın aç karna felan gitme hatta yemeğini ye ve bi ağrı kesici va ya kas gevşetici iç cunku ağrın olabilir ve aç karna olunca şekerin felan düşebilir şimdiden geçmiş olsun

canım sakın aç karna felan gitme hatta yemeğini ye ve bi ağrı kesici va ya kas gevşetici iç cunku ağrın olabilir ve aç karna olunca şekerin felan düşebilir şimdiden geçmiş olsun

tamam arkadasım sağolasın inşallah hayırlısıyla ii geçer

15 Gün Önce nihayet Çektirdim.
Genel Anestazi altında oldu..Allahdanda Tamamen uyutulup olmuşum
Yoksa mahvolursun sanırım.

3 Saat öncesinde birşey yiyip içmedim.
lipodiol diye birşey verdi doktor.ve uyudum..Uyandığımda innaılmaz bir ağrı
adet sancısındanda beter
ölücem sandım..Normalmiş...Tüplerimde açık çıktı Allaha şükür.
Rahim anomalimde yokmuş.

Doktorun söylediği şu
Her kadının rahim yapısı Farklıdır
Bazılarınd auyutmadan çeksekde canları yanmaz
Bazıları acıdan bayılırmış.

O yüzden seni uyuttuk dedi.
Bir hafta o ağrılarım sürdü uyumama rağmen.
Fiyat olarakda 500 verdik...

Barzey çok para ödemişsiniz cnm bu fiyatı hiç duymamıştım.
Neyse ki herşey yolundaymış senin adına sevindim

X