Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

Bende ilk özel bi hastanede çektirdim 220 TL ödedim. Ama öyle çok canım yandıki keşke Radyotoma gitseymişim dedim. Bu ay bir kez daha çektirmek istiyorum büyük ihtimalle Radyotomda çektireceğim. Burdanda fikir alışlverişi yapıyorum. Bakırköy Sadi Konuk Hastanesindede çekiliyormuş ama bizzat gidip randevu alınmalıymış. Çalıştığım için izin almak sorun oluyor. ınşallah hayırlısı ile gelir bu bebişler. Rabbim kimseyi bununla sınamasın çok zorrr.

aaa zeytinburnundaymış semiha şakir hastanesi ayy dur dur bende oraya gideyim madem çekiyorlar çok saol canım ya...allah yardımcımız olsun.

regl olduğun ilk gün randevu alman gerekiyor 3. gününe randevu veriyorlar, sonra regl inin bitiminden sonraki 4. güne film için gün veriyorlar. biraz git gel oluyor ama 200-300 vermekten iyidir bence. sonuçta özelde çektirenlerde ağrılı olabildiğini söylüyorlar, anladığım kadarıyla bünyeyle alakalı bi durum, bakalım bende cuma günü öğreneceğim acıyormu acımıyormu :KK70:

selam dileğim, geçmiş olsun çektirdinmi hsg yi? nasıl geçti merak ettim ağrı oldu mu? bende pazartesi zeynep kamilde çektiricem biraz stresliyim. bide sonuçları hemen verdiler mi? inşaallah problemsiz temiz çıkmıştır

:S ilgin için teşekkür ederim mai, çok canım sıkkın bu konu yüzünden. malesef 2.ay oldu çektiremiyorum, iltihabım geçmemiş ilaç tedavisine devam yine 12 gün vaginal tablet kullanacağım ve kontrole gideceğim, inş. önümüzdeki ay çektirebilirim şu filmi.

Bende Ağustos ayında çektirmiştim ve aylarca korkuyla yaşadım. Bana 1 saat öncesinden ağrı kesici vermişlerdi. Normal vajinal ultrasondan tek farkı sıvı gönderildiğinde kasıklarında adet sancısına benzer bir ağrı oluyor ve 10-15 dakika kadar sürüyor. Tabi canının yanması kişiden kişiye farkediyor. Ben normalde de vajinal ultrasonda da kendimi kasarım. Birde nasıl bir ön yargıyla gidiyorsan o şekilde etkileniyorsun. Bence kimse korkmasın 15 dakikada bitiyor. Çok şükür benimki temiz çıktı. Darısı bu filmi çektirecek tüm bayanların başına inşallah.

slm kızlar,
ben bir yıl önce HSG çektirmiştim, acılı ve zorlu bir film. bu tarz muayenelere alışık olmadığımdan ve çeken kişinin de erkek olmasından dolayı uzun süre kendime gelemedim, ağladım durdum, o günden sonra tek duam "Rabbim kimseyi böylesi bir durumla sınama ve hayırlı bebişler ver" demekti. ancak 2 yıldır uğraşıyoruz bebiş gelmedi. geçen hafta laparoskopi yapıldı, umarım bunun sonucunda müjdeli haberi tezz zamanda alırız..hayırlısıyla...tüm film çektireceklere geçmiş olsun. opuyorumnanaktan

hiç canını sıkma bence dileğim , hayırlısı olsun en uygun zamanda çekerler inşallaah. ben çektirdim pazartesi günü hsg yi.zeynep kamilde çektirdim ve çok kötü bir deneyim yaşadım. bu filmi çektirecek arkadaşlar yazılanları okudukları için uzun uzadıya bahsetmek istiyorum ama en azından çektireceğiniz kişinin deneyimli olmasına dikkat edin diyebilirim. hsg filmi çekilirken bi ağrı oluyor ama anlık bişey arkadaşlar devamlı bi ağrı değil korkmayın. Allah herkese tez zamanda şifalar versin inşaallah

yanlış yazmışım ''uzun uzadıya bahsetmek istemiyorum'' demek istemiştim afedersiniz

Merhaba arkadaşlar,

Doktorum bana hsg filmi çektirmem gerektiğini söylediğinde hemen tamam dedim tabi ne olduğunu tam bilmediğim için. Eve gelip internette araştırma yapınca gerçekten inanlmaz kortum çok acı çekenler ayılıp bayılanlar falan. 3 günüm zehir oldu. İlk önce echomarda çekterecektim fakat makinaları arızalı olduğu için çok iyi bir araştırma yaparak radyomarı buldum. Burdaki cihaz yeni bir cihaz olduğu için hiç acı olmadığı yazıyordu.
Ama genede çok korkarak gittim bugün, radyomardaki bayan sıra size buyrun dediğinde sanki bayılacaktım. Fakat o kadar güler yüzlüydü ki ve ilgiliydiki odaya geçene kadar çok az da olsa biraz rahatladım hiç acımayacak dedi. Oda da doktorla karşılaşıp tanıştıktan sonra neler yapılacağı hangi aletlerin kullanılacağını anlattı. Ama konuşma tarzı çok sıçak kanlı ve candandı. Size şöyle söyliyim doktorla konuştuktan sonra çok rahatladım. Sonra işlem başladı ve toplam 5 dk. bile sürmedi. Hiç abartısız söylüyorum hiç mi hiç acımadı. Doktora söz verdim bir sürü korkan kişi var onlarında içi rahat etsin yazıcam diye. kısacası bu film diğer bayan arkadaşların söylediği gibi acı veren bişey değil. Tabi yaptırdığın yerde önemli. O yüzden hiç tereddüt etmeden gidin ve çektirin. Fındıkzadedeki radyomarda bu yeni cihaz var. Bende adet sancısı gibi bile bir ağrı olmadı bende anlamadım. Çok şükür atlattım ve sonuçlarmda çok temiz çıktı.

Arkadaşım ben(kocaeli) umut tepede rahim filmini çektirdim. Bana ağrı kesici içip gelmem söylendi fakat işlem sırasında benim canım çok yandı doktorum acı fazla hissetmeyeceğimi söylemişti ama söylediği gibi olmadı sakın sende aynı hataya düşme...

vallla ilkini devlette cekdırdım kanmam devam ettıgı gıbı cok kötu cıkdı ve acı cekdım.ikincisini özelde anestezıyle cekdırdım ben...iyikide anestezıyle cekdırdım cunku ılki o kadar kötuydu cift rahim gördündü ve net değildi özelde anestesı ıle cekdırdım ve en azından canım yandı diye oynamıosun kıpırdamıosun bile ve cok net cıkıo....

laylacım ikinci çekimde de çift rahim çıktı mı?

hayır canım çok şükür temiz çıktı.ilkinde canım cok yandığı için kıpırdadım ve sol tarafım net cıkmamıştı.o yüzden agrı kesıcı ve antıbıyotk alıp gelın dıyorlar ama benım cok canım yandı ve kanamam devam ettı 2 gun bırde.ikincisini anestezi ile yapdırdım ve iyikide anestezi ile yapdırmısım ne canın yandıgını hisediıosun ne kıpırdıyosun ve net bir film elde ediliyor..

Merhaba arkadaşlar,

Doktorum bana hsg filmi çektirmem gerektiğini söylediğinde hemen tamam dedim tabi ne olduğunu tam bilmediğim için. Eve gelip internette araştırma yapınca gerçekten inanlmaz kortum çok acı çekenler ayılıp bayılanlar falan. 3 günüm zehir oldu. İlk önce echomarda çekterecektim fakat makinaları arızalı olduğu için çok iyi bir araştırma yaparak radyomarı buldum. Burdaki cihaz yeni bir cihaz olduğu için hiç acı olmadığı yazıyordu.
Ama genede çok korkarak gittim bugün, radyomardaki bayan sıra size buyrun dediğinde sanki bayılacaktım. Fakat o kadar güler yüzlüydü ki ve ilgiliydiki odaya geçene kadar çok az da olsa biraz rahatladım hiç acımayacak dedi. Oda da doktorla karşılaşıp tanıştıktan sonra neler yapılacağı hangi aletlerin kullanılacağını anlattı. Ama konuşma tarzı çok sıçak kanlı ve candandı. Size şöyle söyliyim doktorla konuştuktan sonra çok rahatladım. Sonra işlem başladı ve toplam 5 dk. bile sürmedi. Hiç abartısız söylüyorum hiç mi hiç acımadı. Doktora söz verdim bir sürü korkan kişi var onlarında içi rahat etsin yazıcam diye. kısacası bu film diğer bayan arkadaşların söylediği gibi acı veren bişey değil. Tabi yaptırdığın yerde önemli. O yüzden hiç tereddüt etmeden gidin ve çektirin. Fındıkzadedeki radyomarda bu yeni cihaz var. Bende adet sancısı gibi bile bir ağrı olmadı bende anlamadım. Çok şükür atlattım ve sonuçlarmda çok temiz çıktı.

bişey sormak istiyorum, ücreti neydi acaba bu filmin?

yer İstanbul olunca alternatif çok oluyor haliyle, bizler napalım, küçük şehirlerde ya bir yada en fazla iki merkez var gidecek...

bişey sormak istiyorum, ücreti neydi acaba bu filmin?

birde ordaki cihaz en son teknoloji C kollu bilgisayarlı rötgen cihazı sayesinde acı olmuyor. rahmi tutmaya, düzleştirmek için tutarak çekmeye veya itmeye gerek kalmıyormuş. Bu nedenle ucunda rahim ağzına geçirilen sivri çengeller bulunan tenekulum isimli alette kullanmıyorlar. O kadar çok araştırma yaptım ki en ince detayı bile öğlendim. :)))

pptya87 selam hangi hastanede filmi çektirdiğimi sormuşsun canım ama şehirlerimiz farklı sanırım istanbuldasın sen.ben ankarada zekai tahir burak doğumevinde çektirdim.Ancak cvp yazabildim bu arada çektirmişsindir sanırım nasılsın iyimisin?korktuğun gibi olmamaştır umarım:???

hayır canım daha çektirmedim adetimi bekliyorum ayın 30unda adet olcam 1inde ise doktora gitcem hormonlarıma falan bakacak sonra da hsg günü vercek birde araştırma hastanesi ne kadar zaman sonraya verir bilmiyorum.
yalnız ben birşey soracaktım normal muayene gibimi acısı yoksa onun kaç katı.

hayır canım daha çektirmedim adetimi bekliyorum ayın 30unda adet olcam 1inde ise doktora gitcem hormonlarıma falan bakacak sonra da hsg günü vercek birde araştırma hastanesi ne kadar zaman sonraya verir bilmiyorum.
yalnız ben birşey soracaktım normal muayene gibimi acısı yoksa onun kaç katı.

merhaba

benim çektirdiğim yerde aynen muayne oluyormuş gibi hiç acı yok. En son teknoloji cihazla çekiyorlar. 5 dk. içindede sonuçu veriyorlar. Tavsiye ederim.

X