Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

Bugün anestezisiz film çektirdim kızlar..O kadar korkarak gitmiştim ki anlatamam.Doktorum tüplerde tıkanıklık, rahimde yapışıklık yoksa acı duymazsın dedi..2 dk.lık regl sancısından biraz daha fazla sancı hissettim ilaç verilirken ve işlem bittikten sonra..Üstelik sol tüpümde hafif tıkanıklık, rahimde de yapışıklıklar olmasına rağmen..Şu an sancım ve kanamam yok..Rahat olun lütfen kendinizi rahat bırakın..Çok kolay ve kısa bir işlem..Hepinize şimdiden geçmiş olsun..

ve bugün erzurum şifada çektirdim devlet karşıladı 100 kadar ödeme yaptım sadece
tüpler açık
3-4 ay normal gebelik bekleyelim dedi dr hayırlısı

arkadaşım ben dün çektirdim önce çok korkuyodum.ilk ilaç verilirken biraz acıdı ama eve gelince hiç bişeyim kalmadı

arkadaşlar çarşamba günü hsg çektirmeye gittim spekulum fobim olduğu için zaten korkuyordum tansiyonum düştü kasıldım doktorum anestezi altında 3-4 gün sonra yaparız dedi anestezi ile nasıl oluyor anestezi altında film çektiren arkadaslarım paylaşırsanız sevinirim

arkadaşlar çarşamba günü hsg çektirmeye gittim spekulum fobim olduğu için zaten korkuyordum tansiyonum düştü kasıldım doktorum anestezi altında 3-4 gün sonra yaparız dedi anestezi ile nasıl oluyor anestezi altında film çektiren arkadaslarım paylaşırsanız sevinirim

belden ıgne yapılıo belden asagı hısetmıosun ama cok tehlıkelı belden ıgne yapılırsa sana felc ıtımalı bıle var onn:KK43:((ayrıca 25 yas altına asırı bas agrısı yapıo.serumlan tam uyuturlarsa daha ıyı bence.gecmıs olsun

yaaa :KK43:( ama doktorum aynı kürtaj olayı gibi genel anestezi dedi sanırım tam bayacak çünkü o örneği verdi.....

Merhaba...Ben 15 gün önce hsg (rahim filmi) çektirdim.Bu çektirdiğim 3. rahim filmi olduğundan oldukça korkarak gittim.ilkinde çok canım yandığınan ikincisini de korkarak çektirmiştim ama çok fazla canım yanmamıştı.Ancak ikinci filmi çektirdiğim yer kapandığı için internetten ağrısız hsg olarak araştırma yaptım ve gittiğim yerin adı fındıkzade'de radyotom radyomar...inan ki hiç canınız yanmıyor.Ayrıca oradaki dr. çok sıcak yaklaşıyor personelin hepsi çok güleryüzlü ve sizi rahatlatıyorlar..inanın bana adet sancısı gibi hiç canım yanmadı...kesinlikle tavsiye ederim.Anestezi bu işlem için çok gereksiz bence.
hepinize acil şifalar dilerim.herşey gönlünüzce olsun.

Selam. ben de anestezi altında rahim filmi çektirdim. çok rahat oldu..cok az anestezi veriyorlar zaten 5-10 dklık bir işlem. bazı merkezler ozellikle genel anestezi yapıyorlarmış hastaların gerilmesi ufak tefek hatalara sebep olmasın diye. bir çok arkadaşım da genel ile oldular. tabii ki bu şart değil ama bence en rahatı
geçmiş olsun arkadaşım

kızlar merhaba bende hsg çektricem...
adetimin son günü hastaneden randevu almamı söledi doktorum..
100 liraymış ücretide..
üfff çok korkuorum yaa..
ben çalışıorum ..
hsg çektirdikten sonra geri işime dönebilirmiyim..
yoksa o gün izin alıp evemi gidim...

kızlar peki hsgde biz genel anestezi yapılmasını isteyebilrmyz??

Merhaba...Ben 15 gün önce hsg (rahim filmi) çektirdim.Bu çektirdiğim 3. rahim filmi olduğundan oldukça korkarak gittim.ilkinde çok canım yandığınan ikincisini de korkarak çektirmiştim ama çok fazla canım yanmamıştı.Ancak ikinci filmi çektirdiğim yer kapandığı için internetten ağrısız hsg olarak araştırma yaptım ve gittiğim yerin adı fındıkzade'de radyotom radyomar...inan ki hiç canınız yanmıyor.Ayrıca oradaki dr. çok sıcak yaklaşıyor personelin hepsi çok güleryüzlü ve sizi rahatlatıyorlar..inanın bana adet sancısı gibi hiç canım yanmadı...kesinlikle tavsiye ederim.Anestezi bu işlem için çok gereksiz bence.

birşey sorucam sadece fındıkzadedemi bu alet var yoksa radyomarın diğer merkezlerinde de ağrısız yapılabiliyormu? teşekkürler şimdiden

Sevgili isolde hsg den sonra biraz sıkıntı oluyor cnm.eVE GıTSEN ıı OLUR.
Anestezi ilede yapılabiliyor ama ben tercih etmedim kolay gelsin.Yalnız adetin son günü hsg çekilmez dr un neden öyle söyledi acaba?

HSG prensip olarak adet kanamasının tümüyle bittiği bir zaman diliminde ve adet döngüsünün ilk yarısında uygulanır. Bunun nedeni bir yandan adet kanamasının rahim içinden tüplere ve buradan da karın boşluğu içine dolmasının yaratacağı sorunlara engel olmak, öte yandan rahim içindeki muhtemel bir gebeliğe (gebe kalamama nedeniyle değerlendirilen bir kadında da her zaman gebelik oluşabileceği gerçeği gözardı edilmemelidir..) zarar vermemektir

Son düzenleme:
Sevgili isolde hsg den sonra biraz sıkıntı oluyor cnm.eVE GİTSEN İİ OLUR.
Anestezi ilede yapılabiliyor ama ben tercih etmedim kolay gelsin.Yalnız adetin son günü hsg çekilmez dr un neden öyle söyledi acaba?

HSG prensip olarak adet kanamasının tümüyle bittiği bir zaman diliminde ve adet döngüsünün ilk yarısında uygulanır. Bunun nedeni bir yandan adet kanamasının rahim içinden tüplere ve buradan da karın boşluğu içine dolmasının yaratacağı sorunlara engel olmak, öte yandan rahim içindeki muhtemel bir gebeliğe (gebe kalamama nedeniyle değerlendirilen bir kadında da her zaman gebelik oluşabileceği gerçeği gözardı edilmemelidir..) zarar vermemektir

canım cevap verdiğin için teşekkür ederim..
adetin son günü doktorumdan randevu alıcam canım o gün hsg çekilmicek yanlış izah ettim galiba..
anestezi istemicem umarım ağrıyı çok çekmem

kızlar peki hsgde biz genel anestezi yapılmasını isteyebilrmyz??

doktorunla konuşabilirsin ..doktorum bana iki seçeneği de soylemişti. ben hastanede genel anesteziyi tercih ettim. biraz heyecanlıydım ve kendimi kasabileceğimi düşündüm. çok çok rahattı..
şimdiden geçmiş olsun. umarım düzgün çıkar sonucun

merhabalar
ben bugün hsg çektirdim. hiç ama hiç anlatıldığı gibi değil. ağrı oluyor ama dayanılmayacak birşey değil. anlamadım bile bittiğini. bir jinekolojik muayenenin birazcık daha fazlasını düşünün. benden önceki giren nasıl bağırıyordu çok gerildim. sıra bana geldi. önce psikolojik olarak kendimi kastım çok acı beklediğim için sonra baktım birşey yok kendimi serbest bıraktım çok kısa sürdü. zaten tüplerde sorun yoksa ağrı falan olmuyor sanırsam. yapışıklık falan varsa onu açmaya çalıştıkalrı için ağrı oluyor sanırsam. bir film maceramda bitti. başkent ünv. hastanesinde çektirdim sadece 30 TL fark verdim.

Merhaba,
HSg filmini zeynep kamil hastanesi, marmara üniversitedi yada göztepe ssk hastanesinde çektiren var mı acaba ? :KK43:

merhaba arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.doktor bayanmıydı ve ücretini öğrenebilirmiyim?

X