Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

slm kızlar cumartesi günü çektirdim rahim filmimi allah şükür hiç bir sorun çıkmadı ve en önemliside hiç canım yanmadı anestezili çektırmeyı düşünenlerdendım ama iikide normal çektırmısım hiç bişey hissetmedım normal kontrolden hiçbir farkı yok ama filmi çektırdıgınız yer çok önemlı tabı ben radyomarda çektırdım fındıkzadede kesinikle oraya çünkü canınız yanmasının sebebi makınadan kaynaklanıyo yeni teknolojı makınaları oldugu için hiç canınız yanmıyor doktor bana neden insanların canının yandığını çok güzel açıkladı bende şimdi size anlatıcam.Rahim her zaman düz duran bi organ değilmiş bu filmin çekilmesi için rahimin düz durması gerekıyomuş eskı makınalarda rahmı düzeltmek için bazı aletler kullanılıyomuş can yakan buymuş ama yeni makınalar rahım ne tarafa dönüyosa o taraftan çekıyomuş bu yüzden can yanmıyomuş bütün mesele buymuş kızlar eger canınız yanmasın istiyosanız yeni makınanın oldugu radyomar-radyotomu tavsiye ediyorum fiyatı 320 tl ama bence değer

çok sevindim canım gözün aydın!! Bencede rahim filmi çektirmesi gereken ve korkan herkes radyomara gitmeli kesinlikle.Ben Anadolu yakasından üşenmedim oralara gittim hem o kadar yol hemde verdiğim para umurumda bile değil;canımdan değerlimi?Neler okudum valla kanamalar ağrılar yazık değilmi bize böyle bir yer varken ...

çok sevindim canım gözün aydın!! Bencede rahim filmi çektirmesi gereken ve korkan herkes radyomara gitmeli kesinlikle.Ben Anadolu yakasından üşenmedim oralara gittim hem o kadar yol hemde verdiğim para umurumda bile değil;canımdan değerlimi?Neler okudum valla kanamalar ağrılar yazık değilmi bize böyle bir yer varken ...

saol canım kesinlikle o kadar ağrı çekmeye değmez.Herkes radyomara gitsin giderkende ne korku ne endişe duymasın.Sanada çok tşk ederim canım orayı tavsiye ettiğin için.

Ben 2 kere çektirdim arkadaşlar hem de 2 ay üst üste ve ayrı yerlerde. Kesinlikle çok fazla acı hissedilmiyor sakın korkmayın. Önce rahimi bir aletle açıyorlar, sonra başka bir aletle rahimi geriyorlar ve sıvıyı veriyorlar. Sıvıyı verince biraz basınç oluyor o kadar. Azıcık acı oluyor ama dayanılmayacak bir acı değil. Normal jinekolojik muayene gibi oluyor. Kendinizi kasmayın rahat olmaya çalışın o zaman daha rahat geçer.

Hepinize sağlıklı günler....

kızlar bende sonunda korkularımı yendim doktorumun ısrarı üzerine haftaya çektirmeye karar verdim ama hala korkuyorum ben şiddetli adet ağrısını çekmiş biri olarak ağrıya dayanabilirim ama korkum kanama çok olursa çünki benim adet kanamalarım çok olur ve bilirim sıkıntısını.benim sorunum şu kılzar çektirdikten 2 gün sonra bayram ve sürekli kurbanla gelen gidenle uğraşılıyo.kanaması çok olan arkadaşlar bu kanama kaç gün sürüyo yani beni bayramda perişan edermi bu durum adert dönemi gibi oluyosa daha sonraki aya bırakacam

kızlar bende sonunda korkularımı yendim doktorumun ısrarı üzerine haftaya çektirmeye karar verdim ama hala korkuyorum ben şiddetli adet ağrısını çekmiş biri olarak ağrıya dayanabilirim ama korkum kanama çok olursa çünki benim adet kanamalarım çok olur ve bilirim sıkıntısını.benim sorunum şu kılzar çektirdikten 2 gün sonra bayram ve sürekli kurbanla gelen gidenle uğraşılıyo.kanaması çok olan arkadaşlar bu kanama kaç gün sürüyo yani beni bayramda perişan edermi bu durum adert dönemi gibi oluyosa daha sonraki aya bırakacam

Bende gaçen hafta çektirdim.Adet kanamam ve sancım benimde çok oluyor.Okadar da korkulacak bi şey değil.Benim çok kanamam olmadı sedece ilk yapıldığı gün oldu biraz o kadar

selam arkadaşlar.bende geçtiğimiz cuma çektirdim.genel anestezi altında çektirdim.hiç bir şey hissetmedim.eğer benim gibi korkuyorsanız yada bu olaydan sonra korku başlar endişesi taşıyorsanız mutlaka anesteziyle çektirin.hiç bir şey hissetmediğim için çok mutluyum.ancak tüplerimin biri kapalı biri normalden daha az çalışıyor.dr direkt tüp bebek önerdi.bir başka dr da tek tüpün yeterli olabileceğini ama çok uzun zamanda gebelik oluşabileceğini söyledi.dr bu işlemden sonra gebe kalma oranının arttığını söyleyince 4-5 ay daha normal yoldan denemeye devam kararı aldık.ancak oluşmazsa tüp bebeğe başlayacağız.allah hepimizin yardımcısı olsun.ben morelimi bozmadım.umudum var.eğer kendimi bırakırsam daha içinden çıkılımaz bir hal alcak biliyorum.:1no2:

merhaba, İzmirde nerede çektirdin öğrenebilir miyim?

Arkadaşlar bende geçen hafta hsg çektirdim.Bende sizler gibi birçok yorumu okuyunca ağlamaya başladım çok korktum.Anestezi ve ağrı kesici iğne falan istedim doktorumdan ama gerek yok dedi...Hsg de yaşanan acının yorumu kişinin acı eşiğine ve doktorunun elinin hafif olup olmamasına göre de değişiyor sonuçta.Ayrıca benim kendi jinekoloğum yaptı hsg'mi herhangibir teknisyene bırkamadan kendi doktorunuza yaptırmanızı tavsiye ederim.Öncelikle hani şu smear testi yapılırken sıvı alınacağı zaman vajinaya yerleştirilen kanül varya onu yerleştirdikten sonra bayağı bi derine iterek açıyor burda biraz canınız yanıyor daha sonra içeriyi tentirdiyot gibi birşeyle temizliyor ve iğne yapıyor daha sonrada içinize bir demir alet sokuyor ve ilacı içeriye gönderiyor bunların hepsi 5 dk. sürdü yada sürmedi sadece bi anlık acı çekiyorsun bide ilaç içeriye verilirken kasıklarda şiddetli adet sancısı gibi bir sancı oluyor.FAKAT BUNLARIN HİÇBİRİSİ DAYANILMAYACAK ACILAR DEĞİL ki benim acı eşiğim çok düşüktür.Zaten yakın zamanda da sol yumurtalığımdan tümör alındı yani tek yumurtalıkla kaldığım için diğerinin durumuna bakılma amaçlı yapılmıştı ve bu operasyonun acıları içimde olmasına rağmen yaptırdım.KORKMAYIN BEN ÇOK KORKMUŞTUM AMA MERAK ETMEYİN O KADAR DAYANILMAZ BİR ACI DEĞİL....geçecek herşey ve inşallah hepiniz hsg filmi sorunsuz geçer ve olumlu sonuçlar alırsınız....Yaşadığımız bu acıları bebeğimizi kucağımıza alınca unutacağız.En kısa zamanda anne olmanız dileklerimle......

Arkadaşlar bende geçen hafta hsg çektirdim.Bende sizler gibi birçok yorumu okuyunca ağlamaya başladım çok korktum.Anestezi ve ağrı kesici iğne falan istedim doktorumdan ama gerek yok dedi...Hsg de yaşanan acının yorumu kişinin acı eşiğine ve doktorunun elinin hafif olup olmamasına göre de değişiyor sonuçta.Ayrıca benim kendi jinekoloğum yaptı hsg'mi herhangibir teknisyene bırkamadan kendi doktorunuza yaptırmanızı tavsiye ederim.Öncelikle hani şu smear testi yapılırken sıvı alınacağı zaman vajinaya yerleştirilen kanül varya onu yerleştirdikten sonra bayağı bi derine iterek açıyor burda biraz canınız yanıyor daha sonra içeriyi tentirdiyot gibi birşeyle temizliyor ve iğne yapıyor daha sonrada içinize bir demir alet sokuyor ve ilacı içeriye gönderiyor bunların hepsi 5 dk. sürdü yada sürmedi sadece bi anlık acı çekiyorsun bide ilaç içeriye verilirken kasıklarda şiddetli adet sancısı gibi bir sancı oluyor.FAKAT BUNLARIN HİÇBİRİSİ DAYANILMAYACAK ACILAR DEĞİL ki benim acı eşiğim çok düşüktür.Zaten yakın zamanda da sol yumurtalığımdan tümör alındı yani tek yumurtalıkla kaldığım için diğerinin durumuna bakılma amaçlı yapılmıştı ve bu operasyonun acıları içimde olmasına rağmen yaptırdım.KORKMAYIN BEN ÇOK KORKMUŞTUM AMA MERAK ETMEYİN O KADAR DAYANILMAZ BİR ACI DEĞİL....geçecek herşey ve inşallah hepiniz hsg filmi sorunsuz geçer ve olumlu sonuçlar alırsınız....Yaşadığımız bu acıları bebeğimizi kucağımıza alınca unutacağız.En kısa zamanda anne olmanız dileklerimle......

aynen katılıyorum.benide cok korkutmuslardı ama doktor cok onemlı..benimde operasyon sonrası hiçbir sıkıntı cekmedım sadece ilaç bana alerji yaptı 2- 3 saat vucudumda kızarıklar olsumustu

ben 21inde çektirdim.bugün kontrol için bir röntgen çektiler.daha önce hiç duymamıştım.yarın göstericem.hayırlısı bakalım

sonunda bende çektirdim kızlar çok korkarak gttim ama dayanılamayacak bi ağrı değildi ilacı sıkana kadar bişi hissetmedim 2 dk bi ağrı oldu ilaç tüplere gidince okadar.5 dk sonra ağrıyı hatırlamıyorsunuz bile bi anlık bişi.canınız çok tatlı bile olsa dayanırsınız bence anestizi falan uğraşmayın ben saat 4 de çektirdim b, bayan varda sabah 11 de anestezili çektirdi ben 5 dk sonra ayağı kalktım norml hayatıma devam ettim ama saat 5 olduğunda o bayan hala sallanıyo böle sersem gibiydi yani o kadar sıkıntı edecek bişi yok ben çok rahattım ve çok kolay oldu toplam işlem 5 dk falan sürüyo ağrıda sadece 1-2 dk.yani herkes dayanır.ve tüpler açık çıkmasıda zaten dahada rahatlattı yarım saat sonrada rötgen çektiler ilacın yayıldıktan sonraki halini görmek için

Arkadaşlar Hsg çektirmem gerekiyor. Ama nerede çektireceğim?? Özel sigortam var ancak karşılamıyor. Radyomarda 320 lira (çok pahalı) Medical Park Göztepe Hastanesine sordum 195 lira.. doktorunuz katetal kullanırsa ilave 100, diğer malzemelerden kullanırsa en fazla 40 lira daha ilave olur dediler.... nedir bu katetal? diğer malzemeler? nerde çektireceğim ben bunu kafamçokkarıştı

Merhabalar kızlar benımde doktorum gecen ay bana sana bır dahakı ay hsg istiycem dedi.benialdı tabi bir telaş :))))))))bir ay araştırdım nette okumadıgım yorum kalmamıştır helade bu konu hakkında.nese bugun sabah randevum vardı neredeyse korkudan bayılmak uzere gıttım hastaneye:))anlatılanlardan dolayı narkoz istedıgımı soledım.doktorum ok dedı.
ben tabı panık çünki hayatımda hiç narkoz yememiştim hani insan diyo ki ya uyurda bir daha uyanamassam:)
doktorum bir agrıkesici iğne vurulmamı ıstedı.iğne vurulmamın sebebı uyanınca agrım olursa onu engellemek ıçinmiş.nese kızlar odaya girdik anestezi uzmanı geldi allahtan çok şeker bir adamdı.iğneyi yaptı ben bole gevşedim sonrasını hatırlamıorum.10 dakika kendımden geçmişim 20 dakika sonra kendıme geldım.15 dakıka sonrada ayaga kalktım hafıfı bır agrım vardı reglın hafıf sancısı gibi.
bugun sabah 10 du çektırdım 12.30 da işimdeydım.temiz çıktı kanallarım rahımım hiç bir problem çıkmaadı hormonlarımda normal eşimin spermıyogramındada sorun yok 3 ayda klomen kullandım ama herhangi bir sonuç yok.yoruldum artık 8 ay oldu bu uğraşlar.
benim merak ettiğim esas şey bu hsg den sonra hamile kalma şansı % kaç acaba bilen varmıdır.

arkadaşlar herkesin ağrı eşiği farklı sizin için kolay gelebilen başkasına çok zor gelebelir anestezi ile çekimide gözünüzde büyütmeyin o alınan anestezi en fazla 3 günde vucüttan atılıyor dozu çok düşük boşuna korkmayın......

Herkese merhabalar,
Foruma henüz üye oldum ve ben de tecrübemipaylaşmak istiyorum
doktorum HSG filmi verince ben de internetten araştırdım ve en detaylı bilgiyi de kadınlar kulübünde buldum. Ancak çok farklı yorumlar okuduğum için çelişkide kalmıştım. Sonuç olarak filmi çektirdim ve mersel'in yorumuna aynen katılıyorum. Max. 5 dk süren bir işlem. Şiddetli adet sancısı gibi bir ağrı oluyor ve 15-20 sn kadar sürüyor. Filmi çektirdikten sonra 1 saat kadar bende adet ağrısı gibi bir ağrı debam etti. Sonra da hafifleyerek geçti. HSG çektirirken en önemli şey masaya uzandığınızda nasıl bir psikoloji içinde olduğunuz. Kendinizi ne kadar kasarsanız sıkıntınızda o kadar fazla olur. Rahat olun. bir kaç dk içinde bitiyor.

Herkese merhabalar,
Foruma henüz üye oldum ve ben de tecrübemipaylaşmak istiyorum
doktorum HSG filmi verince ben de internetten araştırdım ve en detaylı bilgiyi de kadınlar kulübünde buldum. Ancak çok farklı yorumlar okuduğum için çelişkide kalmıştım. Sonuç olarak filmi çektirdim ve mersel'in yorumuna aynen katılıyorum. Max. 5 dk süren bir işlem. Şiddetli adet sancısı gibi bir ağrı oluyor ve 15-20 sn kadar sürüyor. Filmi çektirdikten sonra 1 saat kadar bende adet ağrısı gibi bir ağrı debam etti. Sonra da hafifleyerek geçti. HSG çektirirken en önemli şey masaya uzandığınızda nasıl bir psikoloji içinde olduğunuz. Kendinizi ne kadar kasarsanız sıkıntınızda o kadar fazla olur. Rahat olun. bir kaç dk içinde bitiyor.

Bende Hsg çektireceğim bu hafta içerisinde... Medical Park Göztepe hastanesinde çektiren var mı aranızda? Doktorum bana tolorex antibiyotik al gitmeden önce dedi.. sadece 1 kez mi alacağım dedim.. evet sadece 1 kez gitmeden al bir de apranax al öyle gel dedi... siz antibiyotik kullandınız mı? ne kadar kullandınız?

Biz de bebek istiyoruz ancak olmuyor. Eşimde bir sorun yok. Doktora gittim rahminde bir sorun olabileceğini söyledi. Doğal yollardan birkaç ay denememizi istedi. Olmassa rafim filmi çekilecek dedi ama bunu söylerken yüzü çok mahzunlaştı gibi geldi. Bu zor bir işlem mi dedim malesef evet dedi...:gitme: bende şimdi burda okudum demir memir.. korktum doğrusu.. daha önce mamografi çektirmiş adamım . Ne alaka diyeceksiniz o da çok acıtıyor ama hemen geçiyor. Mamografi çektirmiş olanlar varsa bana kıyaslamalı yardımcı olabilirler mi...

Ya bir de şunu merak ediyorum; bu işlemde rahime ilaçlı su veriliyor. Peki ya kanallar tıkalıysa ve ya rahimde şekil bozukluğu varsa o sular geri mi çıkıyor? herhangi bir zararı olur mu_ o basınçtan rahme bir zarar gelir mi, bir de o ilaçlı sular hep karında mı kalıyor vücüttan nasıl atılıyor? Nolur atlamayın sorularımı yardım edin...:gitme:

Biz de bebek istiyoruz ancak olmuyor. Eşimde bir sorun yok. Doktora gittim rahminde bir sorun olabileceğini söyledi. Doğal yollardan birkaç ay denememizi istedi. Olmassa rafim filmi çekilecek dedi ama bunu söylerken yüzü çok mahzunlaştı gibi geldi. Bu zor bir işlem mi dedim malesef evet dedi...:gitme: bende şimdi burda okudum demir memir.. korktum doğrusu.. daha önce mamografi çektirmiş adamım . Ne alaka diyeceksiniz o da çok acıtıyor ama hemen geçiyor. Mamografi çektirmiş olanlar varsa bana kıyaslamalı yardımcı olabilirler mi...

Ya bir de şunu merak ediyorum; bu işlemde rahime ilaçlı su veriliyor. Peki ya kanallar tıkalıysa ve ya rahimde şekil bozukluğu varsa o sular geri mi çıkıyor? herhangi bir zararı olur mu_ o basınçtan rahme bir zarar gelir mi, bir de o ilaçlı sular hep karında mı kalıyor vücüttan nasıl atılıyor? Nolur atlamayın sorularımı yardım edin...:gitme:

Bende cuma gnü çektireceğim Hsg... Benden sana tavsiye =) kıyaslama yaparak, olumsuz şeyleri okuyarak kendini korkutma... Diyelm ki birisi çıktı evet mamorafiden çok daha acı verici bir şey dedi.. ne yapacaksın? vaz mı geçeceksin bebek işinden? cesaretini topla, sadece 5 dakika süren bir işlem, acı kısmı ise sadece bir kaç saniye sürüyor ben buna dayanırım de ve çektir hsg ni.. korktuğun zaman rahim kasılıyormuş ve doğru sonuç vermeyebiliyormuş.. tıkalı olmasa bile tıkalı gibi görünebiliyomuş. ben gitmeden önce bir ağrı kesici bir de kas gevşetici hap alıp gideceğim... bir sorun yaşamadan da inşallah çektirip geleceğim.... cesur ol :hooray:

o sıvının nereye gittiğini bende merak ediyordum doğrusu.. verilen sıvı tüplerden geçip karın boşluğuna dökülüyormuş.. bu da demek oluyor ki tuvalete gittiğinde adet kanaması gibi o sıvıları dışarı atacağız... bebnim mantığıma göre böyle olmalı yani.. ne kadar doğru bilemem...
ayrıca sıvıyı yavaş yavaş veriyorlar.. birden basınçlı şekilde vermiyorlar.. tıkanıklık varsa zaten sıvı vermeyi keserler... rahmin delinmesi gibi bi olayla da karşılaşılması zor bir durum bence... o hastaneyi başlarına yıkman için bir sebeptir çünkü.. hiç bir sağlık kurumu bunu yapmak istemez...
rahat ol, sakin ol, kısacık bir işlem.... çocuk doğurmaktan yada sezeryan olmaktan kat kat kolay yerimseniben
bol şans kaydirigubbakcemile3

X