Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..
arkadaşlar bana doktorum rahim filmi çekelim dedi bunun bir zamanı var mı nezaman çekilmesi gerekiyor . şuan adedim yakın bir kaç günden olurum .adetten önce mi sonra mı olması lazım .....
cnm ben doktordan yeni geldim rahim filmmi cekelim dedi adettin 12 .gunu gel cekelim dedi yani adet oldugun gunu sayiyorsun 12. gun gidicem korkuyorum ama hayirlisi
sağolun bilgileriniz için bende çok korkuyorum kötü bir şey çıkmasından . bende kist oluşuyor onun için şimdi doğum kontrol hapı kullanıyorum bakalım ne olursa artık ....
pazartesi günü rahim filmi çekindim korktuğum gibi olmadı çok şükür birazcık ilacı verirken ağrım oldu oda anlık bişeydi çektirecek olan arkadaşlara rahat olmalarını tavsiye ediyorum korkulacak bişey değil..
arkadaşlar bana doktorum rahim filmi çekelim dedi bunun bir zamanı var mı nezaman çekilmesi gerekiyor . şuan adedim yakın bir kaç günden olurum .adetten önce mi sonra mı olması lazım .....
Bende öle biliyorum. Benim doktorumda 10 uncu günü gel demişti. Bana 3 defa o sıvıyı enjekte etti. Çünkü sağ tüpüm açılmadı. Denediler ama olmadı. Gittiğim doktor filmden sonra evet sağ tüpün tıkalı laparoskopi ile açıcaz dedi. Eşim yoktu görevdeydi tek başıma çok korktum. Ne yaparım diye. Derler ya illaki 2 inci bir doktor diye bende gittim tahlil ve film sonuçlarımı gösterdim. bu seferde hayır hiçbir tıkanıklık yok dedi. Rahminde hiçbir problem yok dedi. Kime inanıcağımı bilemedim şimdi.benneyaptımki
Arkadaşlar bugün hsg çektirdimhihoyyyt.Gitmeden önce sayısız orum okudum.ama korkunun ecele faydası yok deyip gittim.Ben çok ağrılı adet dönemi geçiririm.Yaşadığım sadece en yoğun sancılardan biriydi.O da sadece bir dakika falan sürdü.Yani öle dayanılmayacak bir ağrı falan değil.Ama sonrasında da adet dönemindeki ağrılara benzer ağrılar devam ediyor.Dr. ağrı kesici alıp dinlen demişti zatenlmaz: Sonuç:aslında çok emindim bişey çıkmayacağına ama sağ tüpte hafif tıkanık var gibi dedi dr.Yarın sonuçlar çıkacak çrş gidecem tekrar.Bakalım sonuç ne olmuş.Tıkanıklık olursa laparoskopi yapacaz dedikafamçokkarıştı. Ama hemen dediğini yapmayı düşünmüyorum birkaç dr a daha göstereceğim.Hayırlısı artıkopuyorumnanaktan
ben birşey sormak istiyorum arkadaşlar bende kist çıktı ii huyluymuş ben doktora rahim filmi çektirmek için gitmiştim kist olduğunu söyledi doktor bu şekilde rahim filmi çekilebilir mi ? doktor adetimden sonra(suan adetliyim)alttan muayne ile bakıp eğer iltihap yoksa yapabileceğini ancak ilk başta kistimin yok edilmesinin daha öncelikli olduğunu söylüyor bigili olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim
Bugün sonuçlarımı aldım.Çok şükür tıkanıklık yokmuş.Çektiğim acıya değdi yani.Artık içim rahat.2 ay korunmayın dedi.Eğer gebelik olmazsa tekrar bakarız tedaviye.Bu arada 4.gün oldu hala kanama var.Çok değişik bir şekilde koyu kahve...Herkesin böylemi oluyor acaba?kafamçokkarıştı
ayy korktum şimdi bana da doktor antyibiotik tarzı ilaçlar verdi bunları kullan Allahın izniyle 2 ay içinde hamile kalırsın dedi ama eğer kalamazsan rahim filmini çekeriz dedi... ufff yaaa bende çok korkuyorum rahim filminden....
selam bende çok korkuyorum . rahim filminden. pazartesi saat 3 te çektirecem . acısı bir yana kötü birşey çıkar diye korkuyorum . dua edin bayanlar kötü sonuçla karşılaşmayayım.Allah herkesin gönlüne göre versin .....
herkese selam bende tecrübemi paylaşayım dedim . bende geçen sene çektirmiştim, çok korkuyodum çok araştırdım herkes çok kötü dediler. bende 3 4 ay erteledim çektirmedim. ama mecbur çektirecektim. başka çaresi yok deyip kendimi toparladım ve gittim çektirdim. ama hiç bişi olmadı ultrasona girr gibi oldu ancak. korkulacak hiç bişi yokmuş hatta doktorla şakalaştık korktuğun kadar varmıymış dedi bende hiç deilmiş dedim. çektirecek bayanlar hiç korkulacak bişi deil. hiç kanamam bile olmadı günlük hayatıma devam ettim o gün o derece yani. yaptıracak olanlar hiç ertelemeyin derim korkulduğu gibi deil. size kolay gelsin:)
Merhabalar... Rahim filmi çektirecek olan arkadaşlar her anı önceden bilsinler diye uzun uzun yazacağım... Çünkü anladım ki kendimi okadar zaman boşa üzmüşüm.. endişem boşaymış... Benim ilk tüp denemem başarısız sonuçlandı. Sperm sayımız az. 2. denemeye başlarken doktorum her ihtimale karşı sizin de tüplerinize bakalım eğer tıkalı ise tüplerden akan akıntı tutunmayı önlüyor olabilir dedi. Çok araştırdım çok kötü şeyler de okuduğum oldu, ağrı çekenler , kanaması olanlar, narkozlu ve narkozsuz yaptıranlar.... Doktorum narkozlu yaptırmamı önerdi, kişiye göre değişiyor ağrıdan bayılan da oluyor günlerce kanaması olan da oluyor anlamayan da oluyor hiç riske girmeyin dedi. Araştırdım. Fındıkzadede RADYOTOM RADYOMAR var. Yeni bir yöntemle çekiyorlar. Aradım narkozsuz nasıl yapıyorsunuz ağrı olmuyormu ağrı kesici yada antibiyotik içmem gerekmiyormu herşeyi sordum, hiçbirine ihtiyaç olmadığını yeni yöntemde eskisinde olduğu gibi rahmin tutularak düzeltilmediğini ilacın yolu kendisinin bulduğunu ve ağrısız olacağını söyledi. En geç 10. gün olacak şekilde randevu aldım. Bu sabah 10:30da ordaydım. Hemşire gelip sizi alıyor. Röntgen çekilecek odanın girişinde bir kabin var altınızdakileri çıkarıp önlük giyiyorsunuz. Wcye gitmeyin biraz sıkışık olmanız daha net sonuç verir dediler. Sonra yan tarafa geçtim doktor hemşire röntgen makinesini kullanan kişi oturuyorlardı doktorun karşısına oturdum nasılsın dedi gerginim dedim sonrasında çok güldük uzun süre konuşuyor rahatlatıyorlar neden bukadar yol geldin başka yerde çekilmedin dediler canımı acıtmayacaksınız diye dedim. Acırsa tüm forumlarda anlatırım dedim :) şimdi çok stres altındayım nasıl çalışacağım dedi :)) Sonra masanın olduğu kısma geçtik hemşire hanımla. Sırtüstü yatıp dizlerinizi kırıyorsunuz. üzerinizi örtüp örtüyü yukarı sıyırıyorlar. Doktor istersem bayan doktorun da işlemi yapabileceğini söyledi, isteyen tercih edebilir. yuvarlak bir alet karnınızın üzerinde duruyor çektiği filmleri ekranda görebiliyorsunuz. Normal muayene olur gibi gerisi... ultrasona girdiğimiz gibi... temizleyip bir alet yerleştiriyor. şırınganın ıcında hortum var çok ince ve yumuşak onunla ilaç vermeye başlıyor ekranda ilacın gidişini izliyorsunuz yakma falan hiçbirşey yok ekranda görmeseniz anlayamazsınız. güle konuşa filimler çekildi. önce kadeh gibi rahmi gördüm sonra ilacın tüplere gidişini. Bu iyi haberdi. Tüplerim açıktı! tüplere ulaştıktan sonra düz yatıyorsunuz son filmi çekiyorlar. Sonra kalkıp giyinme kabininin yanında wc var oraya gidip giyiniyorsunuz. ılaç geri akabilir diye ped veriyorlar yanınızda götürmenize gerek yok. Çok hafif anlık adet ağrısına benzer ağrı olabilir demişti doktor. Ben 1 saat önce ne olur ne olmaz diye ağrı kesici almıştım minoset. Belki bu sebepten hiçbirşey hissetmedim. Eve geldim şimdi çok iyiyim. Bilseydim öğle arası bile işten çıkıp çektirip gelirdim okadar kolaymış. Tüp bebek merkezinden geldiğimi söyledim indirim de yaptılar. 240 tl ödedim. Hiç endişelenmeyin ve kafanızı takmayın 3 haftadır boşuna kendimi üzmüşüm üzerine eğlendim bile :) Mutlaka rahim filmi çektirecekseniz RADYOTOM RADYOMARı araştırın derim. Doktoruma da söyleyeceğim madem böyle bir yöntem var insanlar boşuna acı çekmesin boşa narkoz yemesin oraya yönlendirin diyeceğim... Allah acil şifalar versin herkese...
esp çok teşekkür ederim bende foruma girdim tam radyomarda bayan doktor varmı diye sorucaktım ki senin yazını okudum çok güzel anlatmışsın bütün sorularıma cevap buldum sayende bişey daha sormak istiyorum sen tüp bebek merkezınden geldıgın için indirim yapmışlar normal fiyatı nedir acaba biliyorumusun canım.
Rica ederim canım... 340 demişlerdi listeleri varmış ordan baktılar neye göre bilmiyorum ama umut tüp bebek 240 dediler. Arkadaşım tavsiye etti 240a yaptırmış dersen sorun çıkaracaklarını sanmıyorum çünkü hastaneye özel bir anlaşma yok anladığım kadarıyla çünkü öyle olsa hastanem beni oraya yönlendirirdi, bunlarınki teşfik amaçlı olmalı.
hıımm anladım canım bende öle derim artık gerçi 340 da çok diil ben başka bi yerde sordum bana 700 fiyat verdiler ama tanıdık olduğu için 300 indiririz dediler ama orda bayan doktor yokmuş o yüzden gitmedım oraya hastalığımın 1.günü arayıp randevu almam yeterlı olur sanır daha önce aramama gerek yoktur.
Bende orada çektirmiştim, gitmeden 1 gün önce randevu almıştım,hemen alabiliyorsun ve kesinlikle çok başarılılar içiniz rahat olsun.Hiçbirşey hissetmiyorsunuz.
kısaca kendimi anlatacağım. ben pko hastasıyım ve adetlerim çok düzensiz üstüne ilaçsız regl olamıyorum.. yaklaşık 4.5 yıllık evliyim. ve 3 yıldır bebek istiyoruz ama olmadı. p.tesi yeni bir dr.a gittim ve benden rahim filmi istedi. ona göre tedavi ye devam edicez dedi. bugünde adet oldum haftaya çarşamba çektiricerm inş. hayırlı sonuçlar alırım....