Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

benim sıkıntım da çikolata kisti vardı solumda, rahim filminde de sağ tüpüm tıkalı cıktı, ameliyatla kist alındı tıkanıklık acıldı, ama aradan 3 ay geçip de hala bebiş gelmeyince kendim hsg çektirmeye karar verdim ve allaha şükür hiç bir sıkıntım kalmamıs...

selam kızlar bende geçen sene çektirdim inanın adet ağrısı gibi başka hiç bir acı kanama vs olmadı bende gidicek olan arkadaşlar gönül rahatlığı ile gidin ve kendinizi rahat bırakın...sonucuna değer bence:)

Selam ben 1 yıllık evliyim çocuk istiyoruz fakat bir türlü nasip olmadı. Sorunlar çıktı. hormanların dengesizliğinden rahimde kistler oluşuyor bende . dün doktora gittim yine kist oluşmuş biraz büyükmüş doğum kontrol hapı verdi geçer dedi . sonrada rahim filmi çekelim dedi. bende çok korkuyorum.aslında acıdan değilde sonucunda kötü şeyler duymaktan. fiyatı ne kadardır . ve devlet bunu karşılıyor mu? bana yardıncı olurmusunuz .......

slm tahmina sanırım adet düzensizliğin var yanlış anlamadıysam çünkü bendede adet düzensizliği oluyordu ve adetimin yarısı içe kanama yaptığından kist oluyordu bende 7 cm lik kist vardı ve doğum kontrol haplarıyla gitti seninkide ilaçla gider çocuk konusuna gelince bende 1 senlik evliyim benimde olmadı ve rahim flimi çektirdim ve iki tüpümünde tıkalı olduğunu öğrendim belki sende de ondan şüphelenmiştir ama sakın korkma tedavi onunda var ben 1 hafta sonra laparoskopi olacağım ve tüplerim açılacak ve hamile kalabileceğim yani inş :) şayet eğer kistin yine oluşursa ki bende arada yine oluşuyor o flmde görünür ve olmadı sanada laparoskopi yaparlar (anestezi alıntında oluyo)onu alırlar fiyatına gelinceee rahim flimini ssk karşılamıyo ben özlede yapılmıştım anestizisiz 250 anestezili 350 ben anestezili yapmıştım inş iyileşir ve tez zamanda bunlara gerek kalmadan hamile kalırsın

selam ben bugün hsg çektirdim.hiç de korktuğum gibi değilmiş.hani adetin gelmek üzereyken sinir bozucu bi karın ağrısı olurya aynen öyle ama sadece 30 saniye falan sürüyor.kesinlikle dayanılmaz bi ağrı değil.10 dk sürüyor zaten 5 dakikası da soyunup giyinmekle geçiyor. :) sonrasında hafif bir kanama oluyor ve birkaç saat sonra geçiyor.yürüyerek bile eve dönersin yani :) kesinlikle rahat olmak lazım korkulacak gerçekten hiç bir şey yok.sevgiler...

slm tahmina sanırım adet düzensizliğin var yanlış anlamadıysam çünkü bendede adet düzensizliği oluyordu ve adetimin yarısı içe kanama yaptığından kist oluyordu bende 7 cm lik kist vardı ve doğum kontrol haplarıyla gitti seninkide ilaçla gider çocuk konusuna gelince bende 1 senlik evliyim benimde olmadı ve rahim flimi çektirdim ve iki tüpümünde tıkalı olduğunu öğrendim belki sende de ondan şüphelenmiştir ama sakın korkma tedavi onunda var ben 1 hafta sonra laparoskopi olacağım ve tüplerim açılacak ve hamile kalabileceğim yani inş :) şayet eğer kistin yine oluşursa ki bende arada yine oluşuyor o flmde görünür ve olmadı sanada laparoskopi yaparlar (anestezi alıntında oluyo)onu alırlar fiyatına gelinceee rahim flimini ssk karşılamıyo ben özlede yapılmıştım anestizisiz 250 anestezili 350 ben anestezili yapmıştım inş iyileşir ve tez zamanda bunlara gerek kalmadan hamile kalırsın

canım rahatlandın beni sağol, inş tez zamanda önce sağlığımıza kavuşur daha sonrada bebeklerimize ......Allah herkesin gönlüne göre versin

bende dün rahim filmi çekildim normal vajinal muayeneden farklı olarak içine bi sıvı sıkıldığını düşün başka hiç birr ağrısı sancsı yok korkup uykusuz kaldığıma yanıyorum şu anda hiç korkmasın kimse

YARDIM EDİN arkadaşlar bende çektircem aşılama için.ama nerede nasıl bilmiyorm ben izmire 4 saatlik uzaklıktayım.acaba git gelle aşılama olurmu?normalde ege ünv.de yapılacak aşılama acaba özelde mi yaptırsam.çünkü devlet 3 yılı doldurmayan çitlere aşılama parası vermiyormş ssk.lılara.

bir de 9eylül çekiyormuş bedavaya galiba ama randevu ne kadar zamanda sürer? egede tedavi görüyorum ya ssk.lıyım 9eylülde çektirirler mi acaba?

MERHABA KTG.bazı yerler var mesela izmir tepecik devlet hastanesi ssk.lılara ödüyormuş.ben aradım ama diyor ki bizim öncelikle kendi hastalarımıza çekiyoruz.sıra yok falan diyorlar.benimde çektirmem gerekiyor bilmiyorum ne yapcam.9eylül üniversiteside bedava çekiyormuş diyorlar ama ulaşamıyorum telefondan.yani kardeş sonuç olarak ben özelde çektirmeyi düşünüyyorum.300ytl.yi gözden çıkardım.sen ne için çektirecektin bu arada?

dıs gebelik gecirmistim tek tüpüm alndı digerinin durumuna bakmak içn cektircem sen ne için cektiriyorsun

inşallah iyidir,sorun çıkmaz.bana aşılama yapılcak onun için tediler.inş benimde birgün bebişim olur hayırlısıyla

arkadaşlar merhaba ; bende rahim filmi çektirrdim yalnız ben istanbul da yım. o kadar kolaydıki hiç birşey hissetmedim ve çok ilgiliydiler . hiç canım yanmadı ve sonuç ta olumlu çıktı. istanbulda oturan veya gelebilecek arkadaşlar için yerini söylemek istiyorum fındıkzade de rayotom - radyomar adlı bir özel merkez fiyatı : 320 tl. yalnız bu merkezde yeni bir yöntemle çekiyolar sıfır ağrı...türkiyede birkaç merkezde varmış sanırım 2 yada 3 yerde öyle söylediler .....bilginize.....

rahim flimi cektirirken kürtajda rahm agzına takılan septklum mu neydi ondan takıyolar mı o bnm kabusum ondan cok korkuyorum

rahim flimi cektirirken kürtajda rahm agzına takılan septklum mu neydi ondan takıyolar mı o bnm kabusum ondan cok korkuyorum

evet takıyorlar. benimde kabusum olduğu için ben anestezi ile çektirdim. 15 dakika uyuyorsun uyandığında herşey bitmiş oluyor.

:lepi:eek:kadar gözde büyütmemek lazım herşey pisikolojide bitiyor ilk önce kendini hazırlaman lazım, olcak ve bitcek toplam 10 dakika bile sürmüyor ve doktorunu iyi seçeceksin benim doktorum benimle konuşa konuşa ve rahatlatıcı bir uslupla işlemi gerçekleştirdi ve benim durumumu inceleyerek ilacı rahime verdikten sonra sanki adet sancısı çeker gibi ondan biraz daha acısı var ama 3-4 dakikalık işlem sonra yavaş yavaş sancı bitiyor ve yürüyerek evine gidiyosun işlemden önce doktorun antibiyotik ve ağrı kesici veriyo nezaman nekadar içeceğini söylüyor o ilaçlarla zaten sen daha az acı çekiyosun bekletme ve cesur ol.:lepi:

X