Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

"Rahim filmi olarak bilinen Histerosalpingografi (HSG) rahim boşluğunun ve tüplerin durumunu incelemek için çekilen röntgen filmidir.

HSG, çok eskiden beri yapılmakta olan bir inceleme olduğu halde teknoloji hızla ilerlemekte olduğundan HSG’de de çok önemli yenilikler söz konusudur. Bu yenilikler 3 ana başlıkta toplanabilir.

1. Yeni çıkan kontrast maddeler, alerji ve karın zarı tepkisi gibi komplikasyonların azalmasını, damar tıkanması (emboli) riskinin ortadan kalkmasını sağlamıştır.
  2. Yeni, C kollu bilgisayarlı rötgen cihazları sayesinde Rahime pozisyon verebilmek için onu çengelli alet ile tutup çekmek ihtiyacı ortadan kalkmıştır. Daha düşük radyasyon kullanılarak daha kaliteli görüntüler alınabilmektedir.
  3. Yeni teknik ve kateterlerin geliştirilmiş olması sayesinde ağrısız ve olabildiğince komplikasyonsuz bir uygulama mümkün olmuştur.

Radyotom Görüntüleme Merkezi Fındıkzade şubesinde tüm bu yenilikler mevcuttur ve uygulanmaktadır.

Detay için : Rahim filmi HSG

selam arkadaşlar bende bu filmi çektirdikten sonra hamile kaldım hemde çok çabuk..yani 1 ay sonrasına...şuan canım oğlum kucağımda....allah sizlerede nasip etsin..inşallah güzel sonuçlar alırsınız..internette okumuştum bu şekilde hamile kalanları..açıkçası çok inanmamıştım..filmi çektirdim kanallar açıktı ve 1 ay sonrası hamile olduğumu öğrendim....şok olmuştum..
ilişki esnasında rahat olun birazda psikolojik olduğuna inanıyorum..ben yine olmaz nasılsa diye düşünmüştüm...şimdi sizlerin yazılarınızı okudukça duygulandım..umarım sizlerinde bu şekilde olur...dua edicem sizler için..en kısa zamanda bebişlerinizi kucağınıza almanız dileğimle...kolay gelsin

bence hiç korkma korkulacak hirbirşey yok bende çekirdim 2 ay önce 10 dk sürüyor adet ağrısı gibi arkadaşlar aranızda uterus unikornis olan varmı benimle paylaşabilirmi bende çıktı ve çok korkuyorum

valla ben artık okadar korkmuyorum galiba bu hsg den. adet sancısı gibi diyor herkes. ben adet sancısını okadar yoğun yaşıyorum ki anlatamam. demekki hsg acısınada dayanabilirim. heleki regli tam bir gün boyunca çekiyorum acısını. hsg 5dk valla çekerim gibi geliyor. regl günümde dr arayıp randevu alıcam . anlatırım kızlar nasıl geçtiğini.

arkadaşlar çekime başlamadan yarım saat once buscopan ampul olun biz oyle yaptırıyorduk.hasta rahatlıyordu tavsiye ederim.

arkadaslar ağrı oluor evet ama az oluyor ama ağrı olsun dua edin cünkü hsgde ağrı olmamaısı tüpün kapalı olmasından oluyormus belinize doğru hafif bir ağrı giriyor kramp gibi bi anlık benim sağ tüpüm tıkalıymıs o yüzden otarafta ağrı olmadı :çok üzgünüm: keşke ağrım olsaydı o tüpümde acık olsaydı cünkü daha sonra hamile kaldım ve dısgebelik oldu biz tüpü actırcaktık o ay ama gebelikolunca sevinmişitk sevncimiz kursamızda kaldı ve sağ tüpüme patladıyerimsenibenağrı olsun dua edin

selam kızlar herkeze günaydın bende geçen ayın 21 inde rahim filmi çekilmiştim ama yumurtalığımda ksitimden dolayı rahim filmi çekildiğim ay korunmak zorunda kaldım acaba tüplerim bir ay içinde tıkanmaz demi arkadaşlar nasipse bu ay başlıcaz çalışmalara işşallah nasip eder ALLAH hepimize
ben anestezili çekildim rahim filmini uyandığımda karnımda adet sancısı gibi bir sancı vardı ama anesteziden uyandıktan sonra kendine gelesiye kadar zorlanıyorsun ben sersem gibi olmuştum doktor vajinama gazlı bez tamponu yapmıştı eve gidince çıkar dedi kızlar kanama oluyor ben gazlı bezi çıkartırken çok korkmuştum acaba bunu çakarınca kanamam fazla olurmu diye ama gazlı bezi çıkardıktan sonra kanamam fazla olmadı zaten 2 gün leke lke geliyor korkmayın ertesi günde işe gittim yani yatağa yatırmıyor ama size tavsiyem dinlenin benim gibi ertesi gün işe gitmeyin sabahtan kendinizi dinç hissediyorsunuz onda sonra bir bitkinlik halsizlik oluyor
yinede bebek için değer

kızlar bende geçen sene ağustos ayında çektirmiştim
ama bana anestezi falan uygulanmadı
onun için yapılan herşeyi biliyorum
ilcı verirken biraz ağrı oluyooo
kasıklarını patlayacakmış gibi ama o an dr sööleyince hemen ilacı kesiyo
tabi birazda sabırlı olmak lazım
sonrasında 2 gün boyunca ağrım olmuştu özellikle sağ tarafım çok ağrıyoduu
amaaaa değdiii
5 buçuk aylık bi kızım varrrr
rabbim bütün isteyenlere versin inş.

ben sadece çekilirken şiddetli ağrı hissettim o kadar. oda ilacı verdiği zaman.kısa süreli. işlem bittikten sonra alışverişe gittim. ertesi gün kursa gittim . dinlenmedim hiç. sadece 2gün süren leke tazında kanama oldu o kadar.

kızlar benimde hsg çekiminde çok sancım oldu hatta bayılmanın eşiğinden döndüm.çünki tüplerim tıkalı olduğu için ilaç geri geldi .tekrar denedi doktor tekrar ilaç geri geldi bir kere daha verince bu sefer ben bayılma raddesine geldim ve doktor bıraktı ilaç vermeyi beni sakinleştirdi.evet aynen adet sancısının aynısını fakat bir kaç kat daha fazla acı çekiyorsunuz.ben yinede dayandım bayılmadım.ama canım çok yanmıştı.doktor bana ilk başta inanmadı naz yapıyorsun dedi sonra bayılcamı görünce de korktu evet haklısın canım sık dişini biraz dedi.tüplerin tıkalı olduğu için canın çok yandı ilaç geri geldi dedi.leydii canım nerden duydun bilmiyorum ama bana hsg çeken doktorun dedine göre tüpler tıkalı olduğu için canım çok yanmış.tıkalı olmasaydı ilacı vericekti ve ilaç tüpleri temizlicekti.durum bu.birda hsg tedavi edici bir yöntem miş zaten .eğer tüpler tıkalı deilse hemen hsg sonrası hamile kalınıyormuş.bende malesef böle olmadı .her iki tüpte tıkalı ve yapışık çıktı.ama hsg sonucunda rapora göre diyim ben size sadece sağ tüpüm tıkalı çıkmıştı .ama laparoskopi oldum her iki tüpte tıkalı ve yapışık çıktı.hsg çokda güvenli sonuç vermeyebilir bazen bunu da ek bir bilgi olarak ekleyim dedim.herkese bol şans .korkulcak bişey yok .tekrar hsg isteseler yine gider çektiririm kıslar.hemde ben anestezi oldunu bilmiyordum .bilsemde anestezi istemezdim zaten.he benim hsgm biraz uzun sürdü öyle 5 dakka falan deil 15 dkka sürdü.kanamam da olmadı sadece belimde ağrım vardı.onun dışında bi problemim olmadı.hepinize sağlıklı günler diliyorum.....

KIZLAR NİYE KİMSE BANA CEVAP VERMİYOR...,
rahim filminden sonra hemen mi hamile kaldınız yokssa 2 .ay mı ben geçen ay 21 inde çekildim eşimin sperm test sonucu iyi çıkmayınca o ay korunmak zorunda kaldık yani bu ay allahın izniyle tekrar korunmayı bıraktık
BU 2.inci ayımda hamile kalan arkadşlar varmı

öncelikle geçmiş olsun canım
1 ay sonrasına hamile kaldım...zaten dr bu ay hamile kalmamaya çalış dikkat et dedi..bebekte sorun olurmuş..dikkat edip korundum 1 ay sonrasına hamilelik oldu..ben anestezi ile özel bir hastanede çektirdim çok da memnun kaldım uyanınca ne kanama ne ağrı sızı hiç bir şey olmadı...dr ve hastane tavsiye istersen söyleyebilirim...inşallah en kısa zamanda hayırlı sonuçlar alırsınız..

öncelikle geçmiş olsun canım
1 ay sonrasına hamile kaldım...zaten dr bu ay hamile kalmamaya çalış dikkat et dedi..bebekte sorun olurmuş..dikkat edip korundum 1 ay sonrasına hamilelik oldu..ben anestezi ile özel bir hastanede çektirdim çok da memnun kaldım uyanınca ne kanama ne ağrı sızı hiç bir şey olmadı...dr ve hastane tavsiye istersen söyleyebilirim...inşallah en kısa zamanda hayırlı sonuçlar alırsınız..

CANIM çok teşekür ederim verdiğin bilgi için bende anestezili çeklidim 21 Ekim de bende çekildiğim ay korunmak zorunda kaldım .
anladığım kadarıyla sende öyle yapmışsın ve hamile kalmışsın demi yani çekildiğin ay korundun diğer aya hamile kaldın demi eğer doğru anladıysam çok sevindim ve ümitlendim
hadi bakalım darısı benim başıma
senin ne rahatsızlığın vardı canım ben çikolata kisti amiliyatı olmuştum amilyatı olduktan sonra hamile kalamadım oyüzden rahim filmi çektiler yapışıklık varmış ama sın geçmiş tüplerimden

selam arkadaşlar bende bu ayın 15 inde hsg çektirdim bugünlerde yumurtlamam başlayacak ilk ay korunmak mı gerekiyor ben bu ay hamile kalırım diye ümit ediyordum???????.....

selam arkadaşlar bende bu ayın 15 inde hsg çektirdim bugünlerde yumurtlamam başlayacak ilk ay korunmak mı gerekiyor ben bu ay hamile kalırım diye ümit ediyordum???????.....

canım ilk ay korunman gerkir diye bişey yok ben ilk ay korunmak zorunda kaldığım için korunduk ama yinede net bir bilgim yok ama free-love nin dr çekildiğin ay hamile kalmamaya çalış bebekte problem olur demiş herşeyin hayırlısı canım

benim bir arkadaşım hsg çektirdi doktoru büyük ihtimalle bu ay hamile kalırsın demiş yani korun falan dememiş acaba herkes için geçerli mi bu?..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…