Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

Kızlar rahim filmi adetin kaçıncı günü çekiliyor?

adetin biter bitmez çekiliyor canım, fazla vakit geçirmemek gerek çünkü adet sonrasında rahim ağzı daha açık olduğu için işlemi kolaylaştırıyor, ben ilk denememde 10.gün gel dediler ama anamı da ağlattılar hani. sonra 7 gün gittim daha rahat oldu.

Kızlar ben iki kez düşük yaşadım ve kürtaj oldum şimdi adetimde azalma oldu benimle aynı problemi yaşayıp rahim filmi çektiren varmı yada rahiminde yapışıklık yaşayan bir arkadaş varmı acaba

Yaaaaaa kızlar nerdesiniz yaaaaaa yardım edin lütfeennnnnnnnn çok yoruldum artık

merhabalar bende ilk evlendiğimiz yılda hamile kalmıştım ama erken diye istemedik ve kürtaj olmuştum,kürtajdan sonra 4 -5 ay adet olamadım dr umda son çare olarak spiral taktı ve herşey yoluna girdi 1 yıl geçtikten sonra bebek istedik , 2 ay erkenden çıkardık spirali hani spiralsiz vücudum şöyle bi normale binsin diye ve sonra korunmadan beraber olmaya başladık gecen ayda folikül takibe yaptırarak olduk ama olmadı 4 aydır ugraşıyoruz ,bu ay içinde dr istersen hsg çektir dedi sırf ben istiyorum diye içim rahat etsin diye dedi çünkü ona göre herşey yolunda kafam çok karışık randevu aldım bu cumartesi için sabah gidip çektircez eşimle,bu arad radyotomda çektircem dr m önerdi ,ekomarda zaten alet bozukmuş

merhaba sülal benimde aynı şekilde oldu.Rahim filmini çektirdim.ve tüplerden birinde yapışıklık olduğu için çok az bir açıklık olduğu göründü.Ama ardından 1 ay sonra hamile kaldım.Fakat düştü.

sanıldığı kadar zor değil ben sadece eve geldikten sonra biraz ağrı çektim o da çok fazla değil.Gözün kormasın.

Merhabalar hsg sini radyotom da çektiren var mi aranizda?dün aradim sordum ;çeken kişi 1 dr ve teknisyenmiş teknisyen duruyormiş hastanin yaninda (yani pozisyon aldirip ilaci enjekte ediyor)dr makinenin başindaymiş, ama isteresnz dr yapar ilacinizi filan dedi...benmde kafam karişti,şimdi sürekli orda o işi teknisyen yapiyrsa pratiği vardir ,(dr unkinden daha çoktur herhalde)karar veremedim dr mu yapsin teknisyen mi....?

starcım sen bilirsin yine de ama teknisyen dediğin röntgen teknisyenidir, yani hiçbir kadın doğum doktoru gibi yapamaz işlemi, bana ilk seferde yapan asistanmış canımı çıkardı yapamadı zaten, ikinci de uzman doktor yaptı, aaaaaa bumuymuş dedim, sadece kasıklarımda yanma hissettim o kadar, yapan kadın doktor sağolsun her aşamasını anlattı bana, şimdi spekulumu takıyorum, şimdi ilacı veriyorum biraz yanma hissedeceksin gibi, işlem sırasında ara ara öksürttü beni (neden olduğunu anlamadım, galiba kendimi kasmamam için) sonuçta memnun kaldım ve keşke ilkini siz yapsaydınız dedim,

senin bahsettiğin anladığım kadarıyla kadın doğumcu bile değil, röntgen teknisyeni,,,,,, yine de sen bilirsin hayatım

teşekkür ederim yarın artık gidince bakıcam,şimdi sürekli telefonda onları taciz ettim yarın yüz yüze konuşurum zaten 5. günüm yarın(başka yere bakabilirim ama dr um tavsiye ettiği için buraya gidiyorum görüntülerinden memnumm vede digitalmiş hiç bişey yaptırmana gerek yok anestesi veya agrı kesici dedi)benm adetim kısa sürüyorda.olmasa 7.gündede yaptırmmda bi sakınca yok sanırım.

şimdi ekomarı(şişli de kini) arayıp sordum oradada bu işi radyoloji teknisyeni ve radyoloji uzmanı yapıyormuş,yani bu her yerde böyleymiş,zaten bunlar bunun egitimini alıyrlarmış ,kadın dogumcular ugraşmazmış bu işle dedi.

merhabalar bugün radyotomda hsg mi çektirdim gercekten çok rahat oldu sadece sonlarına dogru biraz agrım başladı ki tamam bitti zaten dedi teknisyen valla bu kadar kolay olacagını bilmiyordum,kullandıkları her şeyi gösterdi ve anlattı,baticon la sildiği için işlem bittiginde böyle kahveremgimsi bi akıntım oldu okadar başka bişey yok,rahimin konturları muntazam ve tuplerde açık şükür sorun yok, sonuçu alıp dr mu gittik,ilaç bile vermiycem dedi,11. gününde gel yumurtana bakalım büyümüşmü sonrada çatladığını görürüz dedi 13. gün filan.bakalım umarım bu ay bebeğimiz olur...

Ben yengemi götürmüştüm filme, çığlıkları hala kulaklarımda :S keşke daha çok ilerleme kaydetse tıp bu konuda. bunada şükür diyelim. allah kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın diyorum...

selam arkadaşlar benimde rahim filmi çektirmem lazım fakat nasıl olduğunu bilmiyorum bide yazılanları okudum gözüm korktu valla

selam kızlar ben bu perşembe günü hsg çektirdim baya ağrılıydı ama allaha şükür tüpler açık dedi doktor ve üç ay sizi serbest bırakacağız dedi benim bu ay hamile kalma ihtimalim var mı kızlar yani hsg sonrasında yumurtalar zarar gormuyor mu lütfen bilgisi olan varsa yazarsa cok sevineceğim

canım hiç merak etme yumurtalar hiç zarar falan görmüyor. ben filmi çektirdiğim ay hamile kaldım. :CüvCüv: umarım sende kalırsın allah gönlüne göre versin:ecrin_bebek:

slmm ben de 2 ay önce çktirdim...ama anestezili hiç bişi duymadımm.herkese anestezili çektirmeyi öneriririm.çünkügerçekten ağrıı bir işlemm..

pınarcım ne yaptın çektirdin mi? nasıl geçti, inşallah kolay olmuştur a.s.

evet canım çektirdim.
hiç öyle korkulacak bişey değilmiş,boşyere strese girmişim.İlacı verdiklerinde biraz agrı duyuyorsun ama az dayanılmayacak gibi değil ben gitmeden 1 saat önce agrı kesici içtim tüplerim açıkmış sorun yok
çeken doktorda bana belki bu ay hamile kalırsın dedi
demekki kalan oluyorki herkes aynı şeyden bahsediyor

merhabalar bende 5. günümde çektrmiştim nerdeyse hiç ağrım olmamıştı.tüplerim açık.bugün 11. günüm ve sabah dr gittim yumurtamın boyutu 2.1 olmuş bugün yarın çatlar dedi ve iğne bile vermedi.14. günde yani pazartesi tekrar gel dedi bi bakalım çatlamış mı ....bakalım umarım bu ay bebeğimiz olur.hsg çektirince gebe kalma sanşı artıyormuş o ay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…