Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

merhaba bugün özel bir hastanede kendi dr.um tarafından sabah erken anestezili hsg çektirdim.önce her şey iyiydi.olumsuz bir şey hissetmedim.öğleden sonra karnım ve kasıklarım da şişlikler oldu.başta gaz sancısına benziyordu.dr.umu aradım majezik önerdi.kullandım ama geçmiyor.oturup kalkamıyorum karın kaslarım çok acıyor. karın kaslarının tutulması gibi duruyor.anlayamıyorum çok sıkıntım var.göğüs kafesinin altından kasıklarıma kadar acıyor.
üstelik herşeyyolunda çıktı.boşuna çektirmiş oldum. bu acılardan sonra pişman bile oldum..

kızlar öncelikle hepinize geçmiş olsun.ben haziranın 12 sinde rahim filmi çektirdim hemde anestezi olmadan ama 5 dk lık bi acıdan sonra işlem bitti ve öyle aşırı bir sancıda değildi.benim dr um çok tatlı bi bayandı belkide ondan hisetmedim.
sonuç şuki filmimin temiz çıktığını öğrendim ve o ay hamile kaldım tam 13 ayın sonunda bebeğime kavuştum artık filmmi vesile oldu yoksa nasip mi bilinmez.
sizlere önerim bu duyguyu tatma ihtimalinizin olduğunu düşünerek o 5 dk acıya katlanmalısınız sakın ihmal etmeyin.zaten işlem biter bitmez agrıda kesiliyo

kızlar ben de geçen ay çektirmiştim, ama verimli çalışamadık, bu ayda sadece 12 ve 14. günlerde çalıştık, umarım ben de (hepimiz) rahim filmi çektirdikten hemen sonra hamile kalanlardan olurum(z)

kızlar doktorum rahim filmi istedi bayramdan sonra çektircem nerde nasıl çektirdiniz ağrınız oldımu ve kaç lira tuttu tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

kızlar hamıle kalmanın rahım fılmıyle ne alakası var anlamadım ?

canım rahime ve tüplere verilen sıvı aynı zamanda dezenfektan görevi yapıyormuş, ayrıca varsa hafif yapışıklıkları da açıyormuş, o yüzden hsg nin ardından hamile kalma ihtimali (tabi başka bir problem yoksa) artıyormuş.

canım benim ilk denememi asistan yaptığı için çok ağrılı oldu, başaramadı zaten rahim ağzı dar olduğu için giremedi içeri, ikincisini uzman doktora yaptırdım çok az canım yandı ilacı verirken, devlet hastanesi olduğu için hiç para ödemedim.

merhaba
bugün rahim filmi çektirdim (HSG) Medicana International Beylikdüzü hastanesinde. Bir kaç zamandır araştırıyordum nasıl bir şey bu, canım acıyacak mı falan diye ve inanın gözüm çok korkmuştu çünkü anestezi altında yaptırmak isteyen arkadaşların yazılarını okumuştum, ya da çok acıyor diyenleri duydum. Ancak hiç de öyle korkulacak birşey değilmiş.Öncelikle rahminize bir takım aletler yerleştiriyorlar, tamam biraz rahatsız edici ama canınız yanmıyor. Sonra yavaş yavaş bir ilaç veriyorlar rahminizden içeri ve ekranda görüyorsunuz zaten tüplerinize ilacın dağılımını. İlaç biraz yakıyor ama bu da adet sancısı gibi bir acı ve sadece 5-6 dakika sürüyor. Bu yüzden HSG çektirecek arkadaşlar, gerçekten korkmayın. Sonuçta bebek için bu acıya değer ki pek de acı diyemeyeceğim zaten. Yani kısaca korkmanızı gerektiren bir durum değil:)
Fiyat olarak merak edenler; ben SSK li olduğum için sadece 200 YTL ödedim. Normal fiyatı y 325+ilaç parası yani yaklaşık 400 YTL sanırım.

off aa gözümü okadar korkuttularki randevumu aluıp ilaçlarımı alıp hatta 2 gün olup antibiyotiğe balşadığım halde gidip çeltirmedim
çektirmememdeki en önemli sebep ise o ana eşimin varikosel çıkması idi
temennim ise çektirmeye gerek kalmaması

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Bana da doktorum bu ay gebelik olmassa rahim filmi çektireceksin dedi. Araştırıyorum, okuyorum, anadolu yakasındaki tüm hastanelere telefon açıyorum ama işin içinden çıkamadım. Bir hastane 900 ytl dedi, sanki doğum yapıcam. Ben İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum. Bildiğiniz güvenilir bir hastane varsa çektirebileceğim lütfen paylaşırmısınız? O kadar çok farklı deneyim yaşamış arkadaş varki, biri hiç canım yanmadı derken biri bayılacaktım diyor. Bende Korkuyorum doğrusu. Şimdiden çok teşekkür ediyorum paylaşımlarınız için.

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Bana da doktorum bu ay gebelik olmassa rahim filmi çektireceksin dedi. Araştırıyorum, okuyorum, anadolu yakasındaki tüm hastanelere telefon açıyorum ama işin içinden çıkamadım. Bir hastane 900 ytl dedi, sanki doğum yapıcam. Ben İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum. Bildiğiniz güvenilir bir hastane varsa çektirebileceğim lütfen paylaşırmısınız? O kadar çok farklı deneyim yaşamış arkadaş varki, biri hiç canım yanmadı derken biri bayılacaktım diyor. Bende Korkuyorum doğrusu. Şimdiden çok teşekkür ediyorum paylaşımlarınız için.

canım önemli olan uzman doktorun yapması, bence dikkat etmen gereken en önemli faktör bu, devlet hastanesinde para ödemiyorsun zaten, kadın hastalıkları ve doğum hastanelerini tercih edebilirsin, ama nerede çektirirsen çektir mutlaka uzman doktor iste, asistanlar canını çıkarıyor insanın

Arkadaşım ben KOŞUYOLU MEDİPOL de çektirdim,
leyla altuntaş çekti.
gayet eli hafifti.
ssk lıya toplam 109YTL

slm arkadaslar benımde doktorum rahım fılmı cektırmemı soyledi fakat film cekıldıkten sonra bı ilac tedavisi uyguluycakmıs yumurtaları buyutmek ıcın sizede uygulandımı boyle bır tedavi?

kızlar doktorum rahim filmi istedi bayramdan sonra çektircem nerde nasıl çektirdiniz ağrınız oldımu ve kaç lira tuttu tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

perlincim ben zübeyde hastanesi doktorlarından BÜLENT KAYHANA gidiyorum.o beni BURTOMA sevk edicek eğer bu ayda gebelik olmazsa(inşallah hamile kalırım)Eğer ssk isen tavsiye ederim.

ben de onumuzdeki ay rahim filmi cektirenler kervnina katilacagim. cok korkuyordum fakat burayi okuyunca su an korku falan kalmadi belli ki en fazla bes dakikalik bir agri. yine anlasilan o ki kendimizi kasmassak kaslarimizi rahat birakirsak daha az aci duyacagiz. burada konuyu abartan arkadaslari gorunce korkum gecti walla!!! cok fazla bebek isteyip bes on dakikalik agrilara dayanamamak tuhaf geliyor kulaga. belki benim de canim asiri yanicak ama dakikalik agrilar oldugunu okumak beni cok rahatlatti. ayrica unutmayin arkadaslar anastezinin zararlari ve kisa sureli de olsa riskleri olabilir, bes dakika icin dayanalim derim ben. basa gelen cekilir, bizimde kaderimizde boyle sinanmak varmis, yeterki sonuclarimiz temiz ciksin.

slm arkadaslar benımde doktorum rahım fılmı cektırmemı soyledi fakat film cekıldıkten sonra bı ilac tedavisi uyguluycakmıs yumurtaları buyutmek ıcın sizede uygulandımı boyle bır tedavi?

selam canım burda rahim filmi çektirip yumurta büyütme tedavisi görmeyen arkadaşlar çok nadirdir.zaten çogu arkadaşın böyle bi tedaviye ihtiyacı kalmıyo ve ilk ay hamile olabiliyor.

bende rahim filminden önce ve sonra bahsettigin tedaviden gördüm ama benim tüplerim filmde dar gözüktü ve lapaskopi oldum.aynı zamanda pkoluyum.

şimdi yine aynı tedaviyi görüyorum daha sonuç alamadım ama bu tedavinin faydasını gören çok arkadaş var.canım kısacası bu tedavi hamile kalmayı hızlandırıyor.rabbim yardımcın olsun gönlüne göre versin.....

ben de onumuzdeki ay rahim filmi cektirenler kervnina katilacagim. cok korkuyordum fakat burayi okuyunca su an korku falan kalmadi belli ki en fazla bes dakikalik bir agri. yine anlasilan o ki kendimizi kasmassak kaslarimizi rahat birakirsak daha az aci duyacagiz. burada konuyu abartan arkadaslari gorunce korkum gecti walla!!! cok fazla bebek isteyip bes on dakikalik agrilara dayanamamak tuhaf geliyor kulaga. belki benim de canim asiri yanicak ama dakikalik agrilar oldugunu okumak beni cok rahatlatti. ayrica unutmayin arkadaslar anastezinin zararlari ve kisa sureli de olsa riskleri olabilir, bes dakika icin dayanalim derim ben. basa gelen cekilir, bizimde kaderimizde boyle sinanmak varmis, yeterki sonuclarimiz temiz ciksin.

canım hiç korkmana gerek yok ben bayramdan önce çektirdim 5 -10 dakikalık bi ağrı çekiyorsun o kadar ben de çok korkuyordum ama korkduğum hkadar değildi gitmeden bi ağrı kesici iç iyi geliyo gerçekten filmden sonra ben bayram alışverişini yaptım akşama yemeğe misafir çağırdım bide biraz kanaman oluyo benim ertesi gün kanamam da bitti sadece çok rahat ol kendini kasma sonuçlarının iyi çıkması için dua et korkulacak bişey yok

arkadaşlar rahim filminin çekildiği ay korunmak şartmı sizlerin doktoru bu konuda ne dedi herkes yazarsa biz bilmeyenleri bilgilendirmiş olursunuz şimdiden teşekkürler

X