Tabi ki eğer normalin üstünde korku ve stres yaşamıyorsanız anestezisiz yaptırmanız çok daha iyi. Başta eşim genel anesteziye çok karşı çıktı, narkozda her zaman için küçük de olsa uyanamama ihtimali var diye. Sonra çok çok hafif (5dk yetecek kadar) bir dozda olduğunu öğrenince kabul etti. Ben de yıllarca adet ağrısının kralını yaşayan biri olarak bu acı bana ne ki diyerek anestezi almayı düşünmüyordum. Ama bu bebek tedavi sürecindeki yıpranmalarım, hsg sırasındaki acıdan ziyade küçük de olsa bir operasyon geçirme düşüncesi beni fazlasıyla gerdi. Hatta ben tüm bu sıkıntılarla o masaya yattığımda anestezi ekibi başıma toplandığında bile fena halde gerildim ve zangır zangır titremeye başladım, tansiyonum düştü. Muhtemelen doğum gibi bi olayın yanında gerçekten de sivsinek acısıdır bu işlem, uyumasaydım bunu anlardım ama hsg işleminden benim kadar korkup gerilenler için anesteziyi tavsiye ederim. En azından çıktığımız bu zorlu bebiş yolculuğunda sıkıntılı bir tecrübe yaşamamış oluruz...ben de burda yazılanları okuyup tırsarak gittim rahim filmi çekimine..hatta maddi açıdan uygun yer bulsaydım anestezili çektirirdim vb diye eşime söylene söylene gittim..1 gece önce de uyku tutmadı,rahim filmi çekilcem diye korkudan sabaha kadar ağladım..
fakat arkadaşlar abartılcak hiçbişey yok..daha önce de yazmıştım..işlemin ilk başında normal jinekolojik olmuyo musunuz siz,aynı işlem bi farkı yok..
ben çok jinekolojik muayene oldum..dr lar elle de baktılar,ultrason aletini de soktular vb..rahim filminin başı alttan bakılan ultrasonla aynı..gerisinde dr bana şimdi ilaç vericem kasılma olabilir korkma nefes al dedi..ilacı verdi..karnımda hafif bi kasılma oldu..bana göre adet sancısından da hafif bi ağrı oldu ve 3 dk içinde işlem bitti bende..
bende rahim yarası var ve minyon tipliyim..rahimim geniş olmadığı halde ben bişey hissetmedim..sadece kas gevşetici ve ağrı kesici alın..hepsi bu yaa..anestezi alıp bide onun ilacını bünyenize sokmayın..yapmayın derim ben..
siz bi rahim filminin 3 dk lık acısına dayanamıycaksanız nasıl çocuk doğurmayı düşünüyor sunuz?yapmayın derim..gidin sakin sakin çektirin filminizi anestezisiz..
arkadaşlar birşey sorucam. kuzenimde rahim filmi çektirmek istiyo. acaba zeynep kamilde ssk olmadan çektirebilir mi??
meraba bende hsg çektiricem şu anda araştırıyorum çünkü yazılanlar beni biraz ürküttü ağrısız demişin iğne falanmı yaptılar yoksa yeni sistemlemi çektiler(rahim duvarına degmeden) cevaplarsan sevinirim
tabii çektirebilir ama ücret öder.
valla canım ben özel hastanede yaptırdım 200 lira ödedim.sanırım devlet hastaneleri biraz daha ucuz oluyo
canım sen hsg yi hangi hastanede çektirdin bende özel düşünüyorumda of zaten ne düşünücemi bende şaşaırdım çok korkuyorum ya niye böle oldum anlamadım
canım kusura bakma yeni gördüm. ben hsg yi batıbahat hospital da çektirdim.korkma o kadar zor değil üstelik iki kez uğraştı doktor bana rahim ağzı dar dedi bi de ben kendimi çok kastım ondan da zor oldu ama sadece ilaç verilirken biraz ağrı oluyo çekildikten sonra bişey kalmıyo
canım tesekürler cevabın için bişey daha sorucam ne zaman cektirmiştin sen yani fiyatlar aynımıdır aceba
ben çektireli dört ay oldu hastaneden hastaneye değişiyo fiyatlar ama radyomar diye biyer var orada çektirenler çok memnun kalmışlar fiyatı biraz daha fazlaymış sanırım ağrısız çok rahat diyolar daha önce bilseydim ben de orda çektirirdim cumartesi doktora gitcem laparsakopi demişlerdi bakalım bu ne dicek korkuyorum valla
Arkadaşım çapada yapılmıyormuş diye duymuştum sen söleyince şaşaırdım ücret ne kadar verdin ögrenebilirmiyim birde nasıl gittin sevkli falanmı yani drmu gönderdi kendinmi gittin cevaplarsan sevinirim ayrıca sonucun temiz çıkmış gözün aydın darısı başımıza