Rahim filmi (HSG) tecrübesini yaşayanların paylaşım alanı..

mrb arkadaşlar.dün bende çektirdim.gidene kadar ayaklarım geri gitti :KK4:.aneztezi yaptıracaktım en sonunda ikna oldum:26:.ama öyle kötü şeyler duymuştumki ağlayarak masaya yattım korkudan :84:ilaç yakıcıydı adet ağrısının 10 sn kadar şidetlisini düşünün ve bitti.ama ben nedense hala ağlıyordum:KK14:. okadar gergindimki.kendimi boşuna yıprattım.medicine hast. sgk indiriminden 122 tl yaptırdım.

bende cumartesi günü özel bir hastanede hsg çektirdim. Bende çok korkarak gitmiştim. Ama korkulacak hiç birşey yokmuş. Bana 15-20 dakika önce ağrı kesici iğne vurdular. sonra hsg çekildi. inanın hiç bir acı hissetmedim. Gerçekten korkulacak birşey değilmiş. ilk anda çok çok az bir kanamam oldu. Sonrasında da hastaneden çıktım yürüdüm evime gittim ve hiçbir problem yaşamadım

mrb arkadaşlar.dün bende çektirdim.gidene kadar ayaklarım geri gitti :KK4:.aneztezi yaptıracaktım en sonunda ikna oldum:26:.ama öyle kötü şeyler duymuştumki ağlayarak masaya yattım korkudan :84:ilaç yakıcıydı adet ağrısının 10 sn kadar şidetlisini düşünün ve bitti.ama ben nedense hala ağlıyordum:KK14:. okadar gergindimki.kendimi boşuna yıprattım.medicine hast. sgk indiriminden 122 tl yaptırdım.

cnm merhaba bn de 1.5 ay once fılm cektırdım. haklısın bıraz agrılı ancak hersey bebışlerımız ıcın. bu arada sgk ıle yaptırman ıyı olmus bn ozel bır hastanede 400 bayıldım.

bende geçen yıl çektirmiştim dayanılmayacak bir acı değil dedi dr. ama ben böyle bir acı duymamıştım ömrüm boyunca. çok kötü ağladım bağırdım sanırsın doğum yapıyorum. senin acı eşiğin düşük galiba dedi hemşireler. ilacı ilk gönderdiklerinde kasmışım kendimi sonuç alamadılar bir kez daha gönderdiler :KK43::KK43::KK43: çok kötüydü ama sonuç iyi çıkınca huzura eriyorsun. acı sonuçta gelip geçiyor..

Rahım fılmım ıse yaradı ...
Ekım ayında fılmı cektırdım we kasımın 25ınde hamıle oldugumu ogrendım umarım en kısa surede netıce alırsınız...

İnşallah :)
Ben de sonunda çektirdim hiç canım yanmadı
tüplerimde açıkmış çok şükür

ya arkadaşlar bende çektirmek istiyorum ama çok korkuyorum,bu topikte tecrübelerini paylaşan siz arkadaşların yazılarını okuyorum,cesaretimi toplarsam bende çektircem.

Selam kızlar ben acıya hiç dayanıklı değilim ağdaya giderken bile korka korka giderim ahh uhhh binbir zahmet yaptırırım o derece yani... Tabi doktor rahim filmi deyince ben komalardan komalara girdim çümkü ablam çektirmişti 15 sene önce neredeyse bayılmıştı ve bizi çağırmıştı gelin ben rahim filmi çektirdim yalnız gidip ama şuan yürüyemiyorum beni gelin alın diye günlerce poposunun üzerine oturamamıştı... Ben bunu bilirimde nasıl ağlama kırizlerine girmem dimi... günlerce ağladım ben çektiremem diye... Herkes anlattı o eski sistemdir yeni siztemde acımıyor diye ama ben hep beni sakinleştirmek istiyorlardır diye inanmadım veeeeeeeee cuma günü sanah 8 randevu aldım önce echomar şişliye gidecektim ama makine bakımdaymış benimde engeç cuma çektirmem gerektiği için radyotoma gittim.. Sıkıntı içinde kıvrana kıvrana beklerken görevli beni öyle motive ettiki anlatama hemen akabinde de doktor cevat ve ismini şuan hatırlayamadığım dünya tatlısı bayan benimle öyle güzel ve şevkatli ilgilendiki şok oldum... Hemen üzerimdekileri çıkardım ve verdikleri steril edilmiş posedini ilk kez benim açtığım önlüğü ve terliği giyim sedyeye uzandım ama hala kalp krrizzi geçirecek kadar heyecanlıyım bu arada ağlamamak için zor duruyorum... Doktor cevat bana neler yapacağını çok ayrıntılı anlattı ve acımayacağına söz verdi.. Önce çok çok çok nazik bir biçimde spekulumu tatktı ki onu bile hisstemedim demesem yeridir evet atktım dedi ben burda okuduklarımdan yola çıkarak bekliyorum o arada katetermidir nedir onu takacak diye oda neeeeee birden ÇEKKK diye bayana seslendi ve geçmiş olsun dedi e ilacı vermicekmisiniz dedim verdiiiiiimmm bitti dedi... ben yok artık şakamı yapıyorsunuz dedim yooo hayır bitti dedi... ben şok geçirdim nasıl yani nasıl ben ilacı verdiğinizi ne gördüm ne hissettim dedi o tatlı gülümsemesiyle bana bakıp ama verdim ve sonuçta gayet güzel tüplarin açık rahimdede problem yok dedi... Bayan bana bir ped verdi ilaç geri akıp çamaşırımı giydikten sonra ıslanmasın diye ben ilacın verildiğini sedyeden kalkarken anladım... Ya inanılıcak gibi değildi... hatta dışarıda endişeyle bekleyen ablama şaka yapmam için koluma girip bana yardımcı bile oldu doktor bey....

yani anlayacağınız çok çok çok kolay bişey benim gibi nazenin karekterli biri bunu yazıyorsa bunları varın siz düşünün... Burda yeni sistemle çektirenler bile hafif regl ağrısı gibi bir ağrı oluyor diyorlardı ama bende o bile olmadı... 2 dakikada herşey oldu bitti.... oradan çıkıp abamla akşamlara kadar sosyete pazarını gezdim ne kanama ne ağrı oldu...

Çok rahat olun ve öncesinde kafanızda kurup kurup benim gibi o güne kadar dünyayı kendize zindan etmeyin... Sormak istediğiniz başka bişey varsa seve seve cevap veririm....

Son düzenleme:
Selam kızlar ben de İzmir'de oturuyorum. Bu konuda İzmir'de tavsiye isteyene özelde olmak şartıyla iyi bir tavsiyem var çünkü daha Cuma günü filmi çektirdim. Çektireli bugün 4. gün. Durumdan ve doktordan da memnun kaldım. Anestezi almadım zaten neden alındığını da anlamadım. abartılacak bişey yok ve gittiğim yerde ilgi de güzeldi muamele de. Tavsiye isteyen olursa özelden mesaj atsın görüşrüz.

mrb kızlar rahim filmini bende kasım ayında bakırköy acıbademde çektirdim.doktorum rahim filmi istediğinde hiçbir ön bilgim yoktu.gayet sakın gidip randevu aldım yarım saat sonra masada film için hazır durumdaydım.hemşire bir tane ağrı kesici verdiğinde bunada şaşırdım;ne alaka diye sordum.sonrasında doktorum alihan bey geldi ondan sonrası tam bir felaketti.zaten çok nazlı ve ağrı eşiği düşük biriyimdir orda ortalığı birbirine kattım:) ama canımı yakan verilen ilaç değil spekulum ve katater aşamasıydı.yani ilk aşamadan sonra ilaç verilirken doktorum birkaç saniyelik ağrı hissedebilirsin dedi ama ben gayet rahattım onu bile anlamamısım.benim için asıl sorun muayene olurkende bir türlü alışamadığım spekulum aşamasıydı.uzun lafın kısası anlatılanlar kadar ağrı sızı veren bir olay değil sadece kendinizi kasmayın ve doktorunuzun dediklerine bire bir uyun yeter:emir_bebek:

arkadaşlar bende 3 yıl önce rahim filmi çektirdim anestezi altında yani acı duymadan ve 1 ay daha olmadı histereskopi çektirdim oda belimden uyuşturuldu kısa sürüyor fakat hipnoz kısa uyku modunda oluyor neyseki sonuç iyi traşlama yöntemi ve yenileme yöntemi uygulandı yeni teknikmiş.haaa bir arkadaş 7_8 yıl önce yaptırmış hiç uyuşturmadn ama çok acı çekmiş dayanamamış bayılmış bende korktuğum için dr.dan önce anlatmasını istedim sonra yaptırdım ne acılar çeiyoruz yaaaa:KK59:

iyi yaa siz bedavaya yaptırmışınız ben 1500 verdim ama özele:44:

arkadasım sız neden bu kadar cok verdınız bende cektırecegım kızlar ama herkes cok farklı fıytlar solemıs ne yapacagımı sasırdım bıde kıbrıstayım yanı ofofofofofofofofof

Bende çektirdim. Ne kadar korkuyordum anestezili düşünüyordum okuduğum yorumlardan dolayı.Fındıkzade radyomarda çektirdim. Ağrı acı yok. sadece ilaç verirken çok hafif adet sancısı gibi hissediyorsunuz o kadar. Sonucumda çok iyi çıktı şükürler olsun. Çektirecek olanlara tavsiye ederim.

geçen ay çektirdim bir iki gün gecikti regl
bir etkisi olur mu acaba

regl düzenini bozabiliyo..adetin gecikebiliyo yada erken olabiliyo (bünyeye göre)..mesela benim erken oldu 27 günde adet oldum..normalde hayatımda hiç 40 günden önce adet olmamıştım..dr a sordum rahim filminden olabilir mi diye olabilir dedi..

kızlar bende rahim filmi çektireceğim konyada çektiripte memnun kalan varmı nerde ne kadar çektirdiniz acaba ?

Rahim filmi sonrası geçte olsa sonunda regl oldum.
Umutlanmadım değil belki dedim belki hamile olabilir miyim :KK43:

X