Bi kaç bişey okudum kafaya takmıyo değilim kızlar. Rahim filmi çektirmeden klomen kullananlar varmı ? Ben daha klomene başlamadım ama işte ister istemez kafaya takıyorum tüp tıkanıklığı vs.. gibi sorunlar olabiliyormuş. Bende zaten pkos var onun tedavisine başladım bi taraftan. Film çektirmeden kullanmış olan varmı ? Ve klomen rahim inceltirmi ? Çok merak ediyorum
Doktora gidince ben direk hsg istedim. Ama doktor yapmadı.
3 ay klomen kullandım. 1 kere aşılama yaptırdım. Aşılama öncesi de dedim hsg cektirelim tüplerde sıkıntı varsa boşa yapicaz dedim . Bu sefer 'yumurtalar iyi büyüyor etkilemeyelim dedi. Neyse dedim bende . yaptı aşılamayı, tutmadı. Sonra hsg çekelim dedi .bakalim bu ay çektirecem sonuç ne olacak.
Ama bence hsg cektirmeden hiçbir tedaviye başlanmamasi gerek
benim dr um bana önce rahım filmi çektir, sonra baslayalım klomene dedi, bu hafta cektiricem. eğer tıkanıklık varsa boşuna hormon yuklemenın anlamı yok dedi
Sonuna kadar katılıyorum doktorum benden önce hsg istedi tüpler kapalıysa boşuna vicuda hormon yüklemenin anlamı yok dedi önce hsg sonra 4 kez klomen kullandım bende doktorun çok doğru söylemiş
Doktora gidince ben direk hsg istedim. Ama doktor yapmadı.
3 ay klomen kullandım. 1 kere aşılama yaptırdım. Aşılama öncesi de dedim hsg cektirelim tüplerde sıkıntı varsa boşa yapicaz dedim . Bu sefer 'yumurtalar iyi büyüyor etkilemeyelim dedi. Neyse dedim bende . yaptı aşılamayı, tutmadı. Sonra hsg çekelim dedi .bakalim bu ay çektirecem sonuç ne olacak.
Ama bence hsg cektirmeden hiçbir tedaviye başlanmamasi gerek
En başta yapilmasi gerekeni sonradan yapmış aslında bazen insanın kendi doktoru kendisi olmalı doktor demese bile ben araştırıp hepsini yaptırıyorum tüp bebek tedavisindeyim sağ tüp yok sol kapalı diye başka doktora gittim histereskopi yaptırmak istiyorum dedim hsg ne baktı gerek yok sol tüp sağlıklı görünüyor zatın kapalı şişlik olsa iptal edelim derdim dedi içim rahat etti gitmesem kafama kesin takardım
Sonuna kadar katılıyorum doktorum benden önce hsg istedi tüpler kapalıysa boşuna vicuda hormon yüklemenin anlamı yok dedi önce hsg sonra 4 kez klomen kullandım bende doktorun çok doğru söylemiş
Merhaba ne yaptınız?
Ben de benzer durumdaydım doktorum bana bırakmıştı önce yumurta geliştirici de deneyebiliriz rahim filmi çekip de sonra başlayabiliriz demişti. Benim zaten çikolata kistim olduğu için yapışıklık olması riskim var. O nedenle ben önce rahim filmine karar verdim. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi tedaviyi tersten uygulayınca o kadar hormon tedavisi boşa gitmiş olabiliyor her ay yok yere umut etmek de cabası. Bir sorun yoksa da içimiz rahat ilerleriz diye düşünmüştüm.
Bana doktor önce rahim filmi önermişti bazen tüpler kapalı olunca verilen ilaç açıyormuş genellikle gebelik şansı da oluyormuş öyle söylemişti doktor bence filmi çektir belki kapalıysa klomen ise yaramaz boşuna hormon almış olursun en azından tüpler açık mi kapalı mı derdi olmaz