- 5 Şubat 2009
- 1.015
- 239
- 173
- Konu Sahibi hxuxrrem 2000
-
bu arada belirtmek isterim....ben 22 nisan 2008 de hsg çektirdim...
ve yaklaşık 3 ay sonra ağustosta kendiliğinden hamile kaldım....
hsg bence önemli...dr. unuz vermese bile istediğinizi söleyin...
bana dr'um hsg önermedi.. ama sonra ben istediğimi söyledim...
tamam yapalım o zaman dedi... ve 4 sene tedaviden sonra .. hsg çekildi..
ve 3 ay sonrada ben hamiş kaldım...ki ben öyle umutsuzdumki mayısta tedaviyi bıramıştım.....
kızlar ben de çektirdim hsg, anestezi ya da ağrı kesici gibi bir şeyler almadım.
Normal muayene esnasında takılan karter mi neydi adı ondan takıyorlar sonra doktor nefesinizi tutun diyor zaten her aşamasını söylüyor hastaların bu işlemden ürktüklerini doktorlar da biliyor. Sonra da iki kez film çekiliyor. Ama boyalı ilaç verilirken sadece basınçlı olduğu için küçük tuvaletim geldiği hissine kapıldım ve doktorum baştan böyle hissedeceğimi söylemediği için çok gerildim sonuçta muayene pozisyonundaydım ama ne ağrı hissettim ne sızı. Sadece basınç hissettim bir şeyin içime dolduğunu hissettim o kadar. Bence bunu abartmayın evet ben de çok korkmuştum ama çok kısa süren bir işlem bu. Ve ben sürekli bebeğim için bebeğim için diye tekrarladım içimden, işe yaradı:)
sonuç ise bir tüpümün hafif tıkalı olduğu yönünde oldu. Herhangi bir kanama, ağrı sızı vs olmadı. (internette doktor sitelerinde yazanlara çok da itibar etmeyin onlar en kötüsünü söylüyor oysa en kötüsünü herkes yaşayacak diye bir şart yok!)
ben de doktora gitmeyi kestim.
şu anda hamileyim doğal yollardan hamile kaldım. (doktorum aşılama demişti)
bazen her şeyi akışına bırakmak daha doğru oluyor.
Korkmayın, ve eğer çok da gerekli değilse, 2 yıl gibi bir süre hamile kalmayı denemişseniz hemen gidip hsg çektirmeyin, birçok bayan 2. Yılda hamile kalıyor ben öyle oldum mesela.
üstelik stres hamile kalmayı daha da geciktiriyor.
Sakin olun, ilişki esnasında ve hemen sonrasında 20 dk ayaklarınızı duvara dikin, sonra da cenin pozisyonunda 3-4 saat sağ tarafınıza yatın.
arkadaşlar benimde moralim bozuk... 1 senedir denemediyim kalmadı ama olmuyo...artık iyice umudu kesmeye başladım...:1no2:
şekercik sen hsg çektirdikten ne zaman sonra hamile kaldın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?