Popüler Konu Rahim filmi çekilecek ve çektirmiş olanların paylaşım alanı

bugn hsg yi çektirdim, aleti yerleştirirken cnm çok ama çok yandı, aksine sıvıyı verirken bir acım olmadı, neyseki tek tesellim tüplerimin açık olması:)))

arkadaşlar ben de dün hsg çektirdim normalde bugün olaaktı ama dr um erkene aldı. hiç canım yanmadı çekilirken. ama sonrasında biraz kanamam ve adet sancısı gibi hafif bir sancım oldu. hiç korkmayın kasmayın kendinizi. yanlız kanama ihtimaline karşı temiz çamaşır ve ped götürün yeter.benimde tüplerim açık çıktı allahtan.umarım sizde kolayca atlatırsınız.

Selam kızlar daha öncede yazmıştım bende çektircektim bu ay ama adet gelmedi bir türlü sonra test yaptım hamileyim hiç gerek kalmadı bende çok korkuyodum bu flimden rabbim isteyen herkese nasip etsin inş.

merhaba bende cektirdim carsamba gunu fındıkzade de (istanbul) ozel bir goruntuleme merkezinde. yurtdısından son teknoloji rontgen getirtmisler. ne agır ne sızı nede anestezi var. 5 dakika da anlamadan bitiyor. cektirecek arkadaslara tavsiye ederim..

kesinlikle %100 sunu soyleyebilirim ki hic korkulacak bir sey degil.

Tabi ben bunu Radyotomda (fındıkzade subesi) yeni bir teknoloji ile cektirdim. Radyotom bu konuda gercekten cok ozenli ve guvenli bir yer.

detaylı olarak anlatmak isterim ki yeni yaptıracak arkadasların kafasında soru kalmasın.

Randevum 10:30 daydı. ben 10:25 de ordaydım. heyecandan tuvalete gitmem gerekiyordu. gorevli kızın tuvalete gitmeyin demesine ragmen dayanamadım ve gittim (bu neden onemli ben bilemiyorum ama doktoe bey rontgen sırasında tuvalete gittiginizi anlıyor )

neyse daha sonra beni buyuk rontgen odasına aldırlar. iceride 3 bayan hemsire ve bir bay doktor vardı. Doktor bey carmen in yazısını yolladıgı cevat bey. beni orda bir odaya aldırlar. onlugumu giydim. sonra doktor beyin yanına gittik. 2 dakika oturttular beni. doktor bey cok ilgiliydi. sormak istediginiz bir sey var mı dedi. bana yeni rontgeni ve takacakları katateri gosterdi ve işlemi anlattı. hemsireler cok guler yuzluydu. daha sonra hazır olup olmadıgımı sordular. hazırım deyince. 2 bayan hemsire beni rontgen bolumune aldılar. rontgen masasına yattım. (tabi ben hafif heyecanlandım yinede) bir hemsire surekli benim basımda durdu. işlem sırasında da surekli benimle sohbet etti. işlemin hangi asamada oldugunu bana bildirdi ve nasıl hissettigimi sordu. bı sırada diger hemsire spekulum u yerlestirdi. bu sırada cok hafif ama cok hafif hissettim. normal muayne gibi. daha sonra enfeksiyonu engellemek icin vajinayı ve rahim agzını temizediler. bu işlem sırasında da bilen arkadaslar icin simir testinde yapılan işlem gibi hissettim. yani acı veya agrı yok ama vucudunuzun yasayan bir organı oldugu icin oraya bir sey dokununca hissediyorsunuz. daha sonra kateteri taktılar.. bunu hissetmedim bile. hemsire soyleyince anladım. takıldı dedi.

bu sırada sol tarafta ekran var. isterseniz ordan yapılan rontgeni izleyebiliyorsunuz. hemsire bu sırada bana surekli anlattı. cunku siyah beyaz ekranda pek anlayamıyoruz biz. işte bu rahminiz falan diye baslarken . ilacı verdiler. onu da pek hissetmedim. su an ilac veriliyor dedi. o soyleyince dikkat ettim. cok hafif bir adet sancısı gibi ama cok hafif. (beim adetim genelde cok sancılı olur) o sırada pek hareket etmemeniz gerekiyor. elleri kolları sallamak yok. sıvı yayılırken yine bana anlattı . tüplerimi gosterdi. 3-4 dakika icinde de bitti zaten. sonra kateter cıkarılırken falan da yine spekulum cıkarılırkende hic hissetmedim.

yani bana butun işlemi bayan hemsire yaptı.

sonrada son bir normal rontgen cekiyorlar. o sırada dumduz yatıp kollarınızı da yukarı ya uzatıyorsunuz. rontgen duzgun cıksın diye. sonra işlem bitti. ilac nedeni ile veya bastaki heyecanın sonunda rahatlama oldugundan hafif bir bas donmesi oluyor. bende oldu. hemsire isterseniz biraz uzanabilirsiniz dedi. ama iyiydim kalktım. verdikleri sıvı geri geliyor o nedenle bir pet veriyorlar. giyiniyorsunuz. sonra cevat beyle ayak ustu sohbet ettik. sonucun temiz ve iyi oldugunu soyledi.

sonra da uygulanan eski yontemden . bu iş icin kesinlikle anasteziye gerek olmadıgından bahsettik. cevat bey ozellikle benden bu konuda bilgi vermemi istedi. cunku bir cogumuz (ki bende son ana kadar az kalsın iptal ediyordum korkudan) maaelsef eski yontemle yapılan yerlerden duydugumuz icin bu işlemden korkuyoruz..

Ama ben kesinlikle radyotomdan, cevat beyden ve ekibindeki hemsirelerden cok memnun kaldım. bu işi kesinlikle cok profesyonel olarak yapıyorlar. rahim filmi cektirecek arkadaslarıma eger imkanları varsa kesinlikle radyotomda cektirmelerini tavsiye ederim..

son olarak sunu soyleyebilirim sonrasın da bende sadece sunlar oldu ama bu herkeste olacak diye bir kural yok benim bunyem cok zayıf cunku
Saat 4 den sonra : (ben sabahtan her ihtimale karsı minoset alıp gitmistim cunku)
1) midem bulandı. sanırım ilactan oldu ama ben seker ilacı aldıgım icin onunlada etkisime girmis olabilir.
2) biraz kasıklarım agrıdı adetin ilk gunu gibi
3) biraz belim agrısı adetin ilk gunu gibi..

sonucta mutlu haberi almak herseye deger

cektirecek arkadaslar hic beklemeyn radyotomdan randevunuzu alın..

Arkadaşlar ben de yarın çektiriyorum çok heyacanlıyım ama larme yazını okuyunca biraz rahatladım.keşke istanbulda olsaydım dediğin yere giderdim.umarım benimki de ağrısız geçer:Saruboceq:

hürrem 2000 arkadaşım senin tüpler açıkmıydı...

şekercik sen hsg çektirdikten ne zaman sonra hamile kaldın

kızlar benim de öğle oldu, yanılmıyorsam ağustosta hsg çekildim ekimde hamile kaldım, çektiğimiz acıların hepsine değer bence bebek sahibi olmak, gelip geçen acılar bunlar masadan kalkana kadar hepsi toplasan 15 dk. belki, korkmayın lütfen, bebeklerinizi kucaklarınıza alcağınız, içinizde kıpırtılarını hissedeceğiniz anları düşünün.

Merhaba arkadaşlar sonunda çekildim hsg yi çok rahatladım.Allaha şükür iki kanalım da açık çıktı.kaydirigubbakcemile3hsg çekilecek arkadaşlara tavsiyem kesinlikle korkmayın ben çok stresli ve korka korka gittim ama meğerse hiç birşey yokmuş.burada bazı yazılar var çok acıyor diye yazılmış ama benim çok rahat geçti sadece şırıngayla ilacı verirken karnınıza yayılan adet sancınızı düşünün onun gibi birşey kesinlikle korkulacak bir durum yok.rahat olun.

ben ne zaman çektirdiğimi bile hatırlamıyomm..galiba geçen hazirandıı..canım çok yanmıştı..amaa sanırım çektirmeden önce vurulan kas gevşetici bana banamısın dememiştir..bel fıtığı yüzünden zamanında epey kas gevşetici kullanmıştımm ee vücut dirençli tık etmedi yani ..bi çok arkadaş hiç ağrı çekmiyomuşş..bide rahim filminden sonra hamiş kalmak kolay diyolarr....allahın taktiri neyse o oluyoo..temmuz ve ağustos ayında çalıştığım kadar hiç çalışmamıştıım yokk yine yokkkkk:1no2:

Son düzenleme:
merhaba canım moralini bozma aynı durumdayız elbet bir gün olacak.pes etmek yok.bu arada gerekli tahlillerini yaptırdın mı hsg falan? ben ve eşimde hiçbir problem yok ama yine de 8 aydır denememize rağmen olmuyor eee Allah ne zaman nasip ederse artık.

arkadaşlar dr hsg yı ne zaman istiyor bana bu ay yumurtabtakıbı yaptı ve işlşki önerdı o gunlerde ve benım prolaktınım 40.08 çıktı yanı yuksekmış ve dostınex kullanıyorum haftada 1 tane yarım yarım içiyorum neden benden hsg ıstemedı prolaktınmı acaba benım gebe kalmamı engelleyen olabılır mı

merhaba erva bence doktorun muhtemelen ilk önce yüksek çıkan prolaktin hormonunun normal düzeye inmesini ve böyle denemenizi hedeflemiştir.tabiki bu hormonun yüksek gebe kalmana engel bir durum olabilir.benim de 8 aydır olmuyor bebiş.adetimin 3.günü hormon tahlili yaptırdım ve yumurta takibi bunlar normal çıkınca adetimin 7.günü rahim filmi çekildim onda da tüpler açık çıktı şimdi denemeye devam.yani bildiğim rahim filmi bu sıralamada en sonda yer alıyor.senin yüksek olan hormonun normale insin öyle bir dene belki de rahim filmine gerek kalmadan gebe kalacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…