Popüler Konu Rahim filmi çekilecek ve çektirmiş olanların paylaşım alanı

M moonlightmeto bende burda o şekilde duyduğum için özellikle bu ay korumayım mi dedim. Gerek yok dedi film sonrası daha kolay oluyor dedi. İnş. Hamile olarak gelirsin dedi. Bide ilaç verdi. Hiç bir sorun olmaz dedi.bilemedim bende

Kızlar ıstanbul avrupa yakasında bağcılar sirinevler bahçelievler incirli haznedar taraflarında tavsiye edebileceğiniz doktor ve hastane var mı

canım saol iyiyim ben..mesajını görünce büyük bir hevesle açtım yazını olumlu bir haber olmasa gelmezdi diye düşündüm.. .. inan ne diyeceğimi bilemiyorum inan çok üzüldüm..tüp bebekten başka çaresi yokmu acaba..bende rahim filmine girmeden önce çok korktum ya tüplerim kapalı çıkarsa ne yaparım diye o zamanlar araştırmıştım ben bak aşağıda ki yazı dikkatimi çekmişti kapalı tüpü netleştirmek için laparoskopi yapılması gerekiyormuş detayları aşağıya kopyalıyorum..burdan konuştuğum bir arkadaş tek tüple normal yoldan hamile kaldı..doktorun direk tüp demesi şaşırttı beni.ilaç tedavisi öncesinde aşılama vs.başka bişey demedimi ya..aşağıdaki yazıda yazıyor..

Histerosalpingografi (HSG) yani ilaçlı rahim-tüp filmi çekilmesi sonrasında tüplerden birisi veya ikisi kapalı görülebilir. Öncelikle bilinmelidir ki rahim filmi çekimi sırasında tüpte spazm (kasılma) oluşarak ilacın geçmesini engellenebilir, bu nedenle film sonucunda kapalı görüntü oluşabilir yani aslında bu tüp açıktır. Yapılan araştırmalarda rahim filminde tıkalı izlenen tüplerin yaklaşık üçte birinin gerçekte açık olduğu gösterilmiştir. Çeşitli araştırmalarda bu oran değişiklik göstermektedir.
Yine benzer şekilde rahim filminde açık olarak saptanan tüplerin bir kısmında (%15-20) laparoskopi ile problem olduğu saptanmıştır. Yani HSG'de tüpün açık izlenmesi de o tüple ilgili bir problem olmadığını yüzde yüz garanti edememektedir. (kaynak) Çeşitli araştırmalarda bu oran değişiklik göstermektedir.
Bu nedenlerden ötürü özellikle rahim filminde iki tüpün birden kapalı izlenmesi halinde durumu netleştirmek için laparoskopi (kapalı ameliyat) yapılır. (laparoskopi: kamera ile karın içerisinin gözlenmesi ameliyatı)

Rahim filminde tüplerden birisi kapalı ise:
Bu durumda kendiliğinden veya ilaç tedavisi ile hamile kalma şansı vardır. 3-6 ay kadar ilaç tedavisi ve aşılama denenebilir. Ancak hastanın yaşı çok ileri ise ve sperm parametrelerinde bozukluk varsa tüp bebek için yönlendirilebilir, bu durum hastaya özel verilmesi gereken bir karardır.

ben geçen cuma günü çektirdim cuma cumartesi ilişki olmasın pazar olsun dedi ama ben cumartesi korunmadım..1 gün korunmuş oldum..3 günlükte antibiyotik verdi enfeksiyon kapılmaması için..hatta iyi değerlendirin bu ay dedi..

XXYYXXYY Laparoskopi söyledi doktor ama acilir demedi. Yani onunla da acilmama ihtimali varmis.

Acilsa da yenidrn kapanma durumu varmis.

ben artik olmayacagini kabullenmek zorundayim başka çarem yok.
Inşallah senden güz haberler aliriz canim.

Allah emejlerinizi boşa cikarmaz inşallah

tsk ederim yorumun için benimde 7 gün sürecek antibiyotik verdi ve özellikle sordum korunayim mi diye korunmana gerek yok dedi film sonrasi şans daha da artiyor dedi.yarın değil bir sonraki günde yumurtlama günüm ne bilim kararsız kaldım.

rica ederim ..aynen canım benim doktorumda film sonrası şansın var değerlendir dedi.zaten korunma demiş bugün çektirmiştin galiba sen filmi bugün korun yarın korunmana gerek yok bence...

ya bak kızıyorum ama böyle umutsuz olma lütfen..ya ben senden daha çok inanıyorum olacağına olacak öyle yada böyle olacak eminim ben..bak açılır dememiş ama açılmazda dememiş açılmama ihtimali demiş sadece bir varsayım..sana yazdığım yazıyı dikkat et rahim filmi bazen yanıltıcı sonuçlar doğurabiliyormuşş.bunuda dikkate almanı tavsiye ederim..hatta işinin ehli bir doktor bul başka bir doktorla daha görüş vardır mutlaka bir çaresi..Başka çaren var yani ne demek yok..Benden de senden de güzel haberler gelecek ben buna inanıyorummm sende inan az silkelen kendine gel lütfen..vallahi bende üzülüyorum yapma böyle olurmu sabrını duanı umudunu asla bırakma..

MERHABA BENİM SONUCUM AŞAĞIDAKİ GİBİ DOKTORA GİDEMEDİM TUPLERİM AÇIKMI ACABA SİZİ SONUÇTA DA BOYLEMİ YAZIYOR

MERHABA BENİM SONUCUM AŞAĞIDAKİ GİBİ DOKTORA GİDEMEDİM TUPLERİM AÇIKMI ACABA SİZİ SONUÇTA DA BOYLEMİ YAZIYOR

benim raporumun açıklama şekli daha farklıydı. Ama bence senin tüplerinde bir sorun yok. Çünkü direkt acik yazıyor. Ama inş. Doktorunda bir sorun yok der. Nede olsa diğer kelimeler bize çok yabancı.

Kızlar benim sol tüpüm kapali cikti hsg de.
Normal yoldan hamile kalabilmem için sagdan yunurtlamam mi lazım. Soldan yunurtladigimda hic Şansım yok mu?

benim de ne film anında ne de sonraki günlerde ağrım kanamam vs. olmadı. yalnızca dün kasık ağrım ve biraz da kanamam oldu, çok şaşırdım. herhalde rahim filmi yüzünden adetim erken başladı falan zannetim. bugün ise, ne sancı ne kanamam var, normale döndüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…