- Konu Sahibi hxuxrrem 2000
-
- #2.681
canım benim korkmana gerek yok.bende hsg çekildim,tüpümüm bir tanesi yapışık çıktı,aynı gün içinde birkez daha çekildi.pens ile serviksi tutunca biraz acıyor.birde tüpün kapalıysa..ayyy hayatım vallahi rahatlattın beni....
sahimi çok acımıyor değil mi?
bide bişi sorcam bu geceden ağrı kesici yada kas gevşetici falan içmelimiyim ..? fisfisfis
merhaba; öncelikle çok sevindim hamile kaldığına.. bende şubatta 1 ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım sonuç alamadım.,hsg çekildim ve durumum aynen senin anlattığın gibiydi, tıkanıklık vardı ve doktor ilacı verdikçe canım yandı ama şükür açıldı tüpler. şuan da geçen aylara bakarak adet günüm geçti 1-2 gün.. ama bekleyeyim mi test mi yapayım kararsız kaldım..aslında korkuyorum da negatif sonuç alırım diye.. işallah senin ve her bu mutlu haberi alanlar gibi bizde seviniriz..
çok sevindim hamile kaldığına.hsg nin tedavi edici özelliği var.ben sağlıkçı olmama ramen 3 ay erteledim çekilmeyi.korktum biraz.keşke ilk zamanlar çekilseydim.....benim normalde polikistik over sendromum var.yani 1,5-2 ayda bir adet görüyordum.gecikiyordum.hsg çekildiğim ay 7 gün geciktim,normal gecikmem zannettim.meğer hamileymişim.dr kızdı neden bakmadın daha önce diye.sen 2 gün geciktiysen daha idrarda çıkmaz bence.ya doktora gidip kan testi yaptır yada birkaçgün daha bekleyip eczaneden alınan idrar testlerini yap.inş iyi haberler görürsün
anacım büyütmüyom yaaaa....tatlicadiarzu
ben çok korkuyorm da.....
ve dr bana yarım saat sürecek dedi...nası bi saniyelik onu anlayamadım?:sm_confused:
çok sevindim hamile kaldığına yazmışsın ya Allah mı söyletti ne:) umarım o güzel haberi alırım hayırlısıysa..
Bana yazdin herhalde, tskr ederim, rahatladim biraz. henuz bi tarih vermedi doktor, rahim filminden once bikac tahlil daha yapilcakmis. Sanada gecmis olsun. Tez zamanda hersey istedgn gibi olur umarim hayirlisiyla..
türk milleti olarak abartmayı severiz, abartılı hikayeleri dinleyip inanıp önyargılı olmaya hele bayılırız! demek ki hastaya ve doktora göre değiyor demeliyiz aslında! ben arkadaslarımdan ve burdan duydugum okudugum bir çok tecrübe cok acıyor cok kotu hep olumsuz şeylerdi! ama ben ona ragmen olumluları dikkate aldım! amaz olaydım! o günü hayatımdan cıkarmak istiyorum! kadın olmaktan dolayı bır kez daha lanet ettim! öyle bir acı yok! öyle bir acının tarifi hiç yok! dedim şimdi ölmezsem birdaha bana havada karada denizde ölüm yok! doktoruma söyledim canım benim az ben kan verirken bile ağlıyorum sancılı olacaksa anestezi yap bana yok be gerek yok dedi! bağır bağır bağır 1 hafta sesim kısıldı bağırmaktan o denli! eşim yanlış birşey oldu diye çılgına dönmüş labaratuvarın kapısında güvenlik falan zor sabretmiş! bi çıktım eşimin gözler kançanağı öyle cok korkmus ki hayatım tamam sana bişe olmasın bebek falan istemiyorum demişti! :) madem herkes başından geceni yazıyor, ve birileride merak edip okuyor buda benim rahim filmi anım! eksiği var fazlası yok! KEŞKE ERKEK OLAYDIM! Bİ SÜNNETLE İŞ TAMAM!
neden o kadar acı çektin anlamadım :S ben çekilen merkezde sağlıkçı olarak çalışıyorum.senin anlattığın gibi bağıran olmadı hiç.tıkalı olsada o kadar anlattığın gibi ağrı olmuyor.bende iki kez çekildim.birincisinde tüpün bi tanesi tıkalı olduğu için ikinciye çektiler.dayanılmayacak ağrı değil.çektirecekleri korkutacaksınmilyonlarca kadın doğum sancısı çekiyor ondan kat kat fazla ağrısı.sen doğumda yapamazsın sanırım
kızlar bende daha önce rahim filmi çektirdim ama benim size tavsiyem rahim filmi çektirmeden 30 dakika önce bir tane buscopan ağrı kesici yutmanız buscpon rahim içindeki kasları gevşettiği için inanın bana hiç ağrı duymayacaksınız. banada bir arkadaşım tavsiye etmişti. gerçekten hiç ağrı çekmedim hatta anlamadım bile. şimdiden allah yardımcınız olsun.
3 kez destek alarak hamile kalmayı denedim(klomen kullanıp çatlatma iğnesiyle çatlatıp)3 ayda hamile kalamadım.doktor HSG çekmek istedi.ben hafif narkoz aldım,çok aşırı ağrılı bir işlem değil.en fazla 5-10 sn sürüyor.dayanılamayacak kadar ağrı olmuyor.sadece pensle serviks i tuttuğu zaman biraz ağrı oldu.BİR GÜN İÇİNDE İKİ KEZ ÇEKİLDİM.çünkü ilkinde bir tüpüm yapışık çıktı,ikinci kez ilacı daha tanzikli sert verdi,biraz ağrı yaptı ama tüpüm açıldı, doktor bu ay hamile kalamazsın bi sonraki ay yeniden klomen kullanıp yine deneyeceğiz demişti,hsg çektirdiğim ay gecikmem oldu,hamile olduğumu öğrenince sok oldum.doktorda şaşırdı.hemde ilaç desteksiz kendi kendime kaldım.şuan 8 haftalık hamileyim ama daha kalp atışlarını duyamadık.beklemedeyiz.en azından hamile kaldığımı gördüm.SİZLERDE HSG Yİ ERTELEMEYİN.HEM TEDAVİ AMAÇLI HEM TEŞHİS..
merhaba; öncelikle çok sevindim hamile kaldığına.. bende şubatta 1 ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım sonuç alamadım.,hsg çekildim ve durumum aynen senin anlattığın gibiydi, tıkanıklık vardı ve doktor ilacı verdikçe canım yandı ama şükür açıldı tüpler. şuan da geçen aylara bakarak adet günüm geçti 1-2 gün.. ama bekleyeyim mi test mi yapayım kararsız kaldım..aslında korkuyorum da negatif sonuç alırım diye.. işallah senin ve her bu mutlu haberi alanlar gibi bizde seviniriz..
doktorumda cok sasırdı ama ınan abartmıyorum. doktorumda tanıdık ve cok guvenıyorum onunla rahatım ama! oyle canım yandı kı anlatamam, hala her gorustugumuzde o gunu anıyoruz ve gülüyor bana! zaten degil normal dogum yapmayı o gun bebek yapmaktan vazgectim ben! dıyorum ya anamdan emdıgım sut burnumdan geldı.
bacaklarım titreme basladı, tansıyonum dustu vb. doktorum korkudan oldugunu soyluyor tıkanıklık yoktu sozu edılmeyecek yapısıklıklar vardı dedı. bıde tıkalı olsaydı bayılırdın herhalde dıye dalga gecıyor beımle.
zaten sonra labaratuvardan cıkınca butun gorevlıler o ses kımden cıktı dıye gormeye geldıler benı. allahta aksam 7 gıbıydı fazla hasta yoktu hastanede
Rahim Filmi (HSG)
Birşey sorucam doktorum bana rahimin ters dedi ama genede bu filmi istediği sordu benim ki dahada ağrılımı olur acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?