Rahim duvarı (Endometrium) inceliği sorunu ?

Delphi_HACISI

Tehlikeli şiir okur, dünyaya sataşır...
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2014
973
1.075
Evet kızlar,

Endometrium kalınlığını bir şekilde optimum kalınlık olan mm 8-10 mm ye getirebilen var mı acaba ?

Neler yaptınız ?

Nasıl başardınız ?

Histereskopi olup rahim duvarını kalınlaştırmayı başaran var mı ?

Bana doktor reglimden 10 gün önce tarlusal başlattı. Normal bi şekilde regl oldum, kalınlık normale döndü. O kadar inceydi ki ara kanama oluyordu önceden. Bi konuş doktorunla bu tarz bi şey önerebilir.
Bi de nar suyu iyi geliyor diyorlar

Seyranicim histereskopiden sonra çözülmedi mi incelik problemi ?

bende Femaradan 1 doz ile olumlu yanıt alamadım malesef geçen ay ,bu ay 2 doz alacam bakalım nolcakk ?

sende tez zamanda problemini çözersinde bebişine kavuşursun inşAllahhh

Yok canım
Doktor 2 ay bekle demişti. Daha 1 ay oldu. İnan doktora gitmektende bıktım artık.
Akışına bırakayım diyorum. Ama bu arada bu sorunun üstesinden gelenler neler yaptı bir sorayım dedim.

Senin 1. Femara kullandığında kaç yumurtan oldu ? Rahim kaç mm di sordun mu acaba ?
Femara rahimi besler, sana iyi gelir demişti doktorum ama olmamıştı yine ve 1 yumurtam gelişmişti. O da zaten her ay gelişiyor yani.

Umarım bir dahaki aya her isteyenin yüzü güler arkadaşım

Bana da bahsettiğin ilacı histereskopiden sonra verdi, kullandım. Ama adet kanamam yine toplasan 1 pedi geçmedi. Benim rahim 6 mm i geçmiyor ?
Senin kalınlık ne kadardı acaba ?

canım yaaa eminim ki gösterdiğin sabrın ,emeklerin karşılığını alacaksın , herşeyin mutlaka bir zamanı var

benim malesef hiç yumurtam gelişmedi 10mm de kaldılar ,pco olduğu için bi sürü küçük küçük oluyor ama hiçbiri büyümüyor . bu ay 2 doz alacam büyümezse iğneye geçecez dedi doktor . bu ay çörekotu bal tarçın ile destekliyorum ,belki bi etkisi olur diye

rahim kalınlığını hiç sormadım ,doktor da bi açıklama yapmadı ,bi sıkıntı olsa söylerdi sanırım .

en kısa zamanda hepimiz güzel haberlerimizi veririz inşallah canım

Amin :)

Merhabalar ,benimde ikinci tup bebek denememi yaptırıyorum Pazartesi yumurta toplamı işlemi yapılacak pko hastasıyim bende ,ne yazık ki ince endometrium problemi bende de var (7.2) civarı ve bu sekilde Dr cok zor olacağını sölüyor.vok uzuldum ne yapacağımı bilemiyorum.tabi sunusa eklemek isterim bundan önce iki ay estrofem ve bantlar kullandım ,sonrasında histeroskopi yapıldı rahimde hiçbir problem çıkmadı ama sonuc aynı .

Aramıza hoşgeldin !
Senin yine iyi 7.2 mm. Benim 6 - 6,5 mm anca !
Histeroskopide yaptırdım. Değişen hiçbir şey yok.
Doktorunun, o rahim kalınlığıyla sana transferi göze almaması gerek ama bildiği birşey vardır belki.
Kalınlaşma için ne gibi tedaviler uygulandı arkadaşım, paylaşır mısın ?

Tabiki şöyle başlayayım o Zaman .ilk tup bebek denememde transfer 7.5 gerçekleşti ve sonuc negatif.daha sonra dr degisikligi yaptım ve gittiğim Dr transferin gerçekleşmesi icin bu kalınlığın cok az olduğunu ve öncelikle bunun icin ilaç vereceğini soledi ve adetin 3. Gunü 4*1 ile estrofem kullanmaya başladım yaklaşık 15. Gündür ama sonuc aynı 7 civarlarında .bir dahaki ay climare Ford bantlara başladık 2 ser artarak 2 günde bir değiştirerek onuda 15 gun kadar kullandım ama sonuc yine aynı .sonrasinda rahim icindeki bir yapisiklikdsn veya baska bişeyden kaynaklı olabilir düşüncesiyle histeroskopi yapıldı .ve rahim de hiçbir sorun olmadıgı ortaya çıktı. Bunun dışındada suan icin yapılabilecek hicbisey yok.bende beklemedim Pazartesi yumurta Alimi yapılacak ve transferin yapılıp yapılamayacağı ancak transfer gunü belli olcak.7 nin altında olursa yapmam dondururum dedi .isin aslı sadece dua ederiyorum arkadasım cunku baskada yapılabilecek bisey yok

İnanmıyorum ya. Sanki benim kısa hikayemi yazmışsın :)
Tabi ben daha tüp bebek hikayesine girmedim. Çünkü rahim normalde kalınlaşmıyorsa, ilaçla kalınlaşmıyorsa, optimum kalınlığa bir türlü ulaşmıyorsa tüp bebektede başarılı olamayacağımı düşünüyorum. Çünkü doktorumda "tüp bebekte yine yoğun estrofem vericez öyle kalınlaştırmaya çalışıcağız" dedi. Beni normalde kalınlaştırmayan estrofem nolucakta tüp bebekte kalınlaştıracak dedim ? Böle baktı kaldı :)

Histeroskopi dedi. Onuda yaptırdım. Hiç bir sorun yok dedi. Hatta rahim uyansın diye çizik attık dedi. Bana "Gelme artık, senin için yapıcak bir şey kalmadı. Anca tüp istersen o zaman gel yapalım dedi".

Öyle değil, böyle değil.. valla bende bıraktım artık bu işin peşini.
Olmuyorsa olmuyor.
2 aydır doktorada gitmiyorum.
Saldım gitti anlayacağın...

Gercekten ole arkadasım, yeterince kalinlasmiyorsa tup bebek dahi yapamıyorlar zaten .ama her daim umutlu olmalıyız zira cok düşük 6 gibi yapılanlarda bile tutmuş .hstta dr bana Japonya'da katılmış oldugu bir Konferansı'da bu konuyla ilgili uzun uzun konuşulduğunu ve onlar icin rahim kalınlığının cokda önemli olmadıgını söylemişler.sebebini sorduğunda bunun cok buyuk bir problem olsaydı eğer dış gebelikler nasıl olurdu diye cvplamislar.yani kaliteli yumurtalar elde edilmesi cok önemli .tabiki gönül isterdi ikiside iyi olsaydı ve bu sekilde %30 olan şansımız %70 olsaydı .bakalim ins bu sefer tutar.ama sen yinede Dr gitmeyi ihmal etme derim ne kadar geç kalırsak o kadar zor olur.

Bana histeroskopi yapan Prof. "Sen 2 - 3 ay akışına bırak" dedi.
Diyorumki durumum vahim olsa hemen gel tüp yapalım derdi yada rahime çizik attığı için 2 -3 ayda toparlanır kendiliğinden olabilir diye düşündü.
15 ay aralıksız doktordaydım canım ben. En iyi doktorlara gittim, uğraştım.
Her ay adet olurum, hiç olmadığım, sektiği olmadı. Progesteron testlerim hep 20 civarında. Yani yumurtada kaliteli görünüyor. Eşimin ml de 90 milyon spermi var. Fakat rahim 6 mm anca !
Umarım senin yüzün güler, başarılı olursun.
Banada haber ver gelişmeleri.
Bende seni takip edeceğim :)

Se

Sen konusunca bakmıyorumda nerdeyse aynı durumdayız canım, sende madem Dr un ole demiş biraz kendini dinle .cunku biz ne kadar kafamıza takip düşünürsek sadece kendimizi yıpratmış oluyoruz baskada bisey olmuyor ,bakalım Rabbim umarım tez zamanda hayırlı evlatlar nasip eder .bende gelişmelerle ilgili mutlaka yazıcam.umuraim guzel haberler yazarım bir dahakine .sevgiler :)

Merhabalar , bazı gelişmeler oldu bende yazmak istedim hemen.pazartesi gunu yumurta toplama islemim yapıldı ve 5 tane yumurta alındı bunun 2 üçüncü gunu gördü yani bugun transfer işlemi gerçekleşti .ama tabiki asil sorun endrometrium inceligiydi biliyorsun.ama cok şükür ki o kadar ince kalmadı 3*2 estrofem ve 2 gunde bir climara fort bant değiştirmeyle 8.5 oldu ve ayrıca Dr dediğine göre önemli olan rahmin uc katmalı olması demişti ve cok şükür ki oda katmalı bir hal almış .su an beklemedeyim umarım hersey guzel olur :) hemen yazmak istedim mutlulukla :)

:) ayyy çok sevindim canım. Hadi inşallah.....
8,5 mm çok iyi. Estrofermi günde 3 kez 2 şer tablet mi kullandın ? Adetin kaçıncı gününde başladın ve bıraktında böyle kalınlaşmayı sağladın?
Bana da doktor "senin rahim ince ama 3 katı görebiliyorum, bu çok önemli demişti" sen yazınca hatırladım. Demekki doktorların ortak görüşü bu yönde.

Hadi bakalım 12 gün sonra güzel haber bekliyorum senden :)
Benide heyecanlandırdın bak şimdi!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…